Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
CASA in CULORI. In stil propriu

CASA in CULORI. In stil propriu

Asa cum mentionam in editia trecuta a rubricii „Casa in culori“, putem opta pentru achizitionarea mobilierului, in integralitatea sa, de la una dintre firmele de profil aflate pe piata. Insa, vom avea acelasi material de compozitie, aceeasi culoare uniforma a mobilierului. Ce ar fi daca ne-am juca putin cu imaginatia noastra? Daca, in locul unui stil usor personalizat, am da curs propriilor noastre idei?
Iata citeva sfaturi:
Este recomandat sa alegeti un mobilier din game diferite de design pentru a evita monotonia. Fiecare material cu care se lucreaza are propria sa structura, frumusete, iar combinatiile nu fac altceva decit sa accentueze caracteristicile fiecaruia dintre acestea.
Sa luam de exemplu un dormitor matrimonial. Puteti opta pentru un pat confectionat din lemn masiv, fier forjat, lemn in combinatie cu piele sau inlocuitori, material textil etc. Daca patul este realizat la comanda, aveti ocazia sa alegeti atit imprimeul, cit si dimensiunile ce se potrivesc camerei. Dimensiunile privesc atit lungimea si latimea patului, dar mai curind inaltimea de la podea, inaltimea saltelei si cea a paravanului. Noptierele pot fi identice sau de dimensiuni, aspect, ori material diferit. Simetria o puteti realiza prin veioze de acelasi fel; simetria, de altfel, nu este obligatorie. Noptierele ce le alaturati patului pot fi si vechi, astfel de piese de mobilier dind un aer deosebit camerei. Dormitorul ar putea fi intregit prin alaturarea unui scaun sau a unui fotoliu realizat dintr-o textura diferita decit cea a patului, cu sau fara imprimeuri. De preferat ar fi materialele textile mai groase, mai dense ca tesatura. Puteti opta si pentru un fotoliu confectionat din materiale acrilice in combinatie cu aluminiu sau alte metale, ori pentru o impletitura din ratan, rachita, alun sau produse similare. Daca aveti un fotoliu vechi, nu il aruncati, ci retapitati-l; formatul arhaic si imprimeul cu tendinte moderniste vor accentua linia design-ului.
In functie de spatiu, puteti adauga fie o lada de zestre, fie o masuta.
Camera va putea fi completata cu tablouri, fie ca sint picturi originale, fie copii ale unor picturi celebre sau chiar imagini din natura, imagini din orase sau locuri prin care ati calatorit.
Daca sinteti un iubitor al florilor, incercati sa gasiti o planta care, prin aspect, se potriveste decorului si conditiilor de umiditate si lumina din incapere.
Toate aceste elemente vor conferi personalitate camerei, vor da o nota de confort, originalitate si, nu in ultimul rind, intimitate dormitorului dumneavoastra.
In ceea ce priveste culorile folosite si modalitatea alegerii acestora, vom dedica o rubrica speciala. Totusi, daca ne referim la dormitor, e bine de folosit tonuri calde, pamintesti, intrucit aceasta camera trebuie perceputa ca o oaza de relaxare. Accentele de culoare se pot da fie prin folosirea unor perne viu colorate sau cu anume imprimeuri, fie prin covoare, presuri, traverse. Podeaua, de regula, ar trebui sa fie lasata cit mai descoperita, lemnul, gresia, marmura sau materialul folosit pentru podea intregind atmosfera.
Ca elemente de decor, putem folosi obiecte de artizanat, vaze, antichitati, obiecte colectionate sau achizitionate din calatorii, fiecare dintre acestea contribuind in mod substantial la definirea stilului si imbogatirea atmosferei.
Evitati aglomerarea atit in ceea ce priveste numarul pieselor de mobilier folosite, cit si al celorlalte elemente de decor. Lasati camera sa respire, lasati fiecare obiect sa se defineasca si sa se exprime.
In rubrica urmatoare, vom calatori in lumea culorilor, vom vorbi despre trucurile in a alege culoarea perfecta, precum si despre efectele pe care variatiunea de culoare le imprima unui cadru anume.
Asteptam sugestiile si comentariile dumneavoastra pe adresa redactiei.

Articol afisat de 2259 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Nicoleta MIHAILA, designer interior.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective