Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Discutii pentru banii dati bisericilor

Fondurile alocate bisericilor - pentru actiuni sociale, ori pentru continuarea lucrarilor de constructii - au constituit, din nou, subiect de discutii. Asta in contextul in care, pe ordinea de zi a sedintei de la mijlocul acestei saptamini, s-au aflat o serie de solicitari pentru sume deloc neglijabile. Una dintre acestea a fost a Consiliului Parohial „Cuvioasa Parascheva“ Darmanesti - de 500 milioane de lei pentru pictura bisericii, iar o alta a venit din partea cintaretului unitatii de cult, acesta cerind 40 milioane de lei pentru promovarea unui CD cu muzica bisericeasca. Inca o cerere a venit de la Biserica Adventista de ziua a saptea - 65 milioane de lei - ca sprijin pentru montarea unei centrale termice si efectuarea unor reparatii curente la Cantina Sociala „Prietenul Tau“, unde sint hraniti 20 de saraci din localitate. Niciuna din aceste solicitari nu a fost onorata, consilierul local Adriean Chirila cerind colegilor de legislativ ca, pina la urmatoarea sedinta, sa se incerce o identificare a problemelor unitatilor de cult din municipiu. De anul viitor, acestea vor primi fonduri locale in baza unor anumite criterii, unul dintre cele mai importante fiind organizarea unor activitati de protectie sociala. „Noi am cazut de acord sa sprijinim, in tandem, activitatile de ordin social si nevoile urgente ale bisericilor. Cineva din aparatul de specialitate ar trebui sa se deplaseze la bisericile aflate in constructie si sa vada care le sint nevoile financiare. Nu trebuie sa ignoram faptul ca acestea asigura, pentru cetatenii municipiului, un serviciu de utilitate publica“, a declarat consilierul Chirila.
Legislativul local si-a dat, insa, avizul pentru alocarea de fonduri pentru organizarea altor activitati - in valoare totala de 1,018 miliarde de lei, o suma consistenta revenind Clubului de Volei „Unic“ - 200,835 milioane de lei - bani necesari pentru participarea echipei, in perioada 6-10 septembrie, la un turneu international organizat in localitatea Ternopil din Ucraina. Sindicatul Pensionarilor a primit 100 milioane de lei, in vederea organizarii unei serbari cimpenesti si a doua excursii la manastiri. CS Condor a beneficiat de fonduri complementare pentru participarea la concursuri nationale si internationale, pina la sfirsitul anului, in valoare de 150 milioane de lei. Liceul cu Program Sportiv a primit bani - 207,875 milioane de lei - pentru a-si premia sportivii participanti la Campionatul National si la Campionatul Mondial de la Amsterdam. La sfirsitul acestei luni, mai precis pe 30 septembrie, Asociatia Piatra Neamt-Roanne va implini 15 ani de la constituire. Pentru organizarea manifestarilor dedicate evenimentului, municipalitatea a alocat 20 milioane de lei.

Articol afisat de 1630 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective