Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un nou spital judetean de urgenta la Piatra Neamt?

Primaria Piatra Neamt încearca sa identifice un teren pe care, într-un viitor apropiat, sa se construiasca un nou spital de urgenta în Piatra Neamt. Conform unui proiect al ministrului Eugen Nicolaescu, municipiul se înscrie în seria celor 20 de orase din tara unde se impune construirea unei noi unitati sanitare. Aceasta initiativa a conducerii ministerului a fost facuta publica în luna mai, iar în urma cu doua zile a fost readusa în discutie în termeni mai fermi, la videoconferinta sustinuta de reprezentanti ai acestei institutii, la care au participat prefectul Toader Mocanu si conducerile unor unitati sanitare din judet, precum si ai Autoritatii de Sanatate Publica. Potrivit discutiilor purtate pîna acum, se doreste ca la construirea noului spital sa fie respectate toate normele europene în vigoare, în ceea ce priveste circuitele, blocurile operatorii, saloanele etc. Intentia este ca acesta sa fie spital judetean de urgenta, iar cel care exista acum si se numeste astfel sa capete statut de spital municipal. Pe de alta parte, punerea în opera a acestui proiect lua în calcul un parteneriat public-privat, între Primarie si firma Siemens. Municipalitatea ar trebui sa puna la dispozitie terenul, iar firma particulara sa investeasca în constructie si dotari. În ceea ce priveste terenul, care ar trebui gasit de Primarie, a fost anticipat un necesar de 2.000-5.000 metri patrati de teren, pe care sa se faca usor racordarea la utilitati si cu acces facil dinspre toate zonele orasului. Conform precizarilor facute de catre Felicia Ungureanu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei Piatra Neamt, în urma cu doua luni, cînd ministerul nu precizase mai multe conditii pe care trebuie sa le îndeplineasca terenul unde se va construi noul spital, au fost facute trei propuneri - curtea Spitalului Judetean, poalele dealului Pietricica si dealul Cîrlomanu. Se pare, însa, ca aceste propuneri nu au fost luate în seama, din moment de conducerea ministerului a solicitat informatii certe în acest sens, pentru ca în scurt timp sa se demareze efectuarea unui studiu de fezabilitate, care sa fie gata în termen de cinci luni. Construirea spitalului ar trebui sa fie gata în maxim doi ani si doua luni. Fondurile necesare efectuarii studiului de fezabilitate vor fi asigurate de catre Ministerul Sanatatii.
„Noi am identificat, printre altele, un teren cu suprafata de aproximativ 15.000 de metri patrati situat Ă®n Darmanesti, pe lĂ®nga Liceul Energetic. Acest teren apartine Ministerului Agriculturii si ar mai trebui facute demersuri Ă®n acest sens. CĂ®t priveste ideea de a construi un spital nou, adaptat cerintelor Uniunii Europene, care va avea dotari ultramoderne nu poate decĂ®t sa ne bucure, avĂ®nd Ă®n vedere ca populatia orasului si judetului va fi tratata Ă®n respectiva unitate sanitara“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 2186 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective