Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul face corespondenta cu secretarii pe tema alesilor migratori

Tragerea la raspundere a alesilor locali care au trecut de la un partid la altul Ă®n perioada Ă®n care legea antimigratie Ă®si facea efectul este o problema pasata dintr-o institutie Ă®n alta. Dupa ce PSD, marele perdant pe seama acestei legi, a ramas fara alesi locali „cu cĂ®rca“ si s-a adresat prefectului pentru a vacanta mandatele cĂ®torva dintre migratori, prefectul sustine sa nu-i sta Ă®n putere, deocamdata, sa scoata locurile respective la mezat. „Legea, din punctul meu de vedere, nu-mi permite sa emit un ordin de Ă®ncetare de drept a mandatelor de primar, ori de consilier local. Trebuie sa fac acest lucru pe baza sesizarilor venite din partea secretarilor unitatilor administrative unde s-au Ă®nregistrat migrari de la un partid la altul. Se Ă®ntĂ®rzie cu trimiterea unui raspuns catre PSD pentru ca a trebuit sa facem corespondenta cu secretarii celor trei primarii, Ă®n care primarii si-au schimbat culoarea politica. Daca primesc solicitarea unui secretar, potrivit careia a fost Ă®ncalcata legea de catre anumiti alesi locali prin cele doua declaratii date, categoric voi solicita Directiei Juridice din Prefectura sa verifice daca aceasta este Ă®ntemeiata. Abia atunci voi putea solicita vacantarea. Legea se interpreteaza Ă®n doua feluri si nu se opereaza retroactiv. Daca ar fi asa, ar intra sub incidenta ei si primarul de TĂ®rgu Neamt si multi altii. Termenul este clar precizat - 10 august - si de la aceasta data se pedepseste migratia politica“, a declarat prefectul Toader Mocanu. El a mai spus ca raspunsul pe care trebuie sa Ă®l primeasca de la secretari nu a depasit termenul limita prevazut de lege, pĂ®na la care trebuie sa se raspunda la o solicitare.

PSD are rabdare

PSD Neamt a cerut Prefecturii, pe 18 august, vacantarea a trei mandate de primar din judetul Neamt si a sase de consilier local, ca urmare a schimbarii declaratiei de apartenenta politica. Cel mai limpede caz, conform declaratiilor deputatului Ioan Munteanu, presedintele interimar al filialei judetene a PSD Neamt, este cel al primarului comunei Oniceni, Neculai Rotaru, care, Ă®n data de 19 iulie 2006, a depus si Ă®nregistrat, cu numarul 1402, la secretarul primariei, declaratia de apartenenta la PSD, iar cu doua-trei zile Ă®nainte de expirarea termenului si-a schimbat declaratia, trecĂ®nd la PD. ĂŽmpreuna cu acesta si-au schimbat declaratiile si sase consilieri locali, care l-au urmat. Ceilalti doi primari „migratori“, intrati sub incidenta legii - potrivit liderului PSD Neamt - ar fi cel de Margineni, Ion Surdu, si cel de Dobreni, Ioan Blejusca, care s-au Ă®nscris tot Ă®n PD.
„I-am solicitat prefectului, la jumatatea lunii august, emiterea hotarĂ®rii de Ă®ncetare a calitatii de primar pentru cei aflati sub incidenta Legii antimigratie si demararea actiunilor pentru alegeri anticipate Ă®n trei comune ale judetului Neamt. De asemenea, tot atunci, i-am cerut prefectului sa sesizeze consiliile locale, pentru a emite hotarĂ®ri privind Ă®ncetarea mandatului a sase consilieri locali si ocuparea posturilor de urmatorii aflati pe listele electorale. PĂ®na acum nu am primit nici un semn. Asteptam pĂ®na la Anul Nou, pĂ®na la anu’, sa vedem ce are de gĂ®nd reprezentantul apolitic al Guvernului Ă®n teritoriu. SĂ®nt curios sa vad cĂ®nd voi primi acest raspuns“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1359 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective