Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aqua Calor disponibilizeaza 200 de angajati

Aqua Calor disponibilizeaza 200 de angajati

Numarul de salariati ai societatii Aqua Calor se va reduce substantial, de luni, 2 octombrie. Miine, 29 septembrie, este ultima zi in care la aceasta unitate vor mai veni circa 300 de angajati. Conform deciziei Adunarii Generale a Actionarilor, aproape 200 de salariati isi vor pierde locurile de munca prin desfiintarea acestora, intrucit nu se mai justifica. Elena Boengiu, reprezentanta in AGA a Consiliului Local Piatra Neamt - unic actionar al acestei societati - a declarat ca, vineri, 29 septembrie se va lua decizia finala cu privire la numarul de angajati de care Aqua Calor nu mai are nevoie.
Conform Hotaririi de Consiliu Local aprobata joi, 25 mai 2006, privind restructurarile care trebuie facute la Aqua Calor, Guvernul a emis o ordonanta, in baza careia se fac restructurarile colective la aceasta unitate. Consilierul local Elena Boengiu a declarat: „La societatea Aqua Calor sint necesare restructurarea si reorganizarea pentru ca unitatea are pierderi foarte mari, iar Primaria asigura modernizarea sistemului termic din Piatra Neamt, prin inlocuirea centralelor de acum, cu altele performante, si nu va mai fi nevoie de foarte multi oameni. La cererea sindicatului si a angajatilor, am mers pe desfiintarea a peste 150 de locuri de munca, numarul exact urmind a fi stabilit cel mai sigur vineri, 29 septembrie, in sedinta AGA. Cei care nu vor mai lucra la Aqua Calor vor primi salarii compensatorii, in functie de vechimea fiecaruia in societate“.Valoarea unui salariu la Aqua Calor depaseste cu putin opt milioane de lei. Din 2003, Aqua Calor are ca principal obiect de activitate producerea si distributia de energie termica si apa calda menajera. Inca se mai ocupa de administrarea celor doua cimitire publice din Piatra Neamt - „Eternitatea“ si „Pietricica“, si a 27 de spatii locative. Din aceasta vara i s-a luat dreptul de administrare a blocurilor construite de firma Mivan Kier, pe Calea Romanului si a citorva hale de la Speranta. Situatia financiara a societatii, in ultimii ani, a fost tot mai grea, iar, la finele lui 2005, pierderile au ajuns la aproape 71 miliarde de lei. Dupa ce Primaria Piatra Neamt a demarat programul de modernizare a centralelor termice, restructurarea la Aqua Calor a devenit de neocolit. De la inceputul verii, cu bani de la bugetul local, s-au transformat tehnologic mai multe centrale termice din 52 existente in Piatra Neamt. Cazanele care s-au utilizat au un randament de peste 90%. De asemenea, reglarea arderii este automata, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie de fochisti. In sezonul rece 2006-2007, Aqua Calor va ramine in exploatare cu aproape 30 de centrale termice de cvartal, din care trei complet automate si nu va mai fi nevoie de personal de supraveghere.
La sfirsitul anului 2005, veniturile totale ale societatii Aqua Calor erau de 223,97 miliarde de lei, cheltuielile de 294,99 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca pierderile s-au cifrat in jurul valorii de 71 miliarde de lei. Dupa reducerea numarului de salariati si modernizarile din sistem, vor scadea cheltuielile in unitate.

Articol afisat de 1750 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective