Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Situatia de la Scoala Ruseni s-a limpezit

• de la inceputul anului scolar, la clasa a III-a au intrat la ore doua invatatoare • Inspectoratul Scolar l-a scos vinovat pe directorul scolii, pentru ca nu a declarat corect situatia posturilor vacante •

Conflictul de la Scoala Ruseni 2, acolo unde doua invatatoare s-au luptat pentru a ocupa catedra de la clasa a III-a, a ajuns la sfirsit. Conducerea Inspectoratului Scolar a anulat decizia de detasare in interesul invatamintului a invatatoarei Mihaela Timofte si i-a dat decizie de continuitate pe suplinire invatatoarei Anisoara Constantin.
Marti, 26 septembrie, invatatoarea Mihaela Timofte a primit decizia pe baza careia isi va relua activitatea, ca titular, la Scoala Nechit, comuna Borlesti, in ciuda faptului ca s-a zbatut cit i-a stat in putere sa continue predarea la clasa unde a lucrat de la inceperea anului scolar. „Conform metodologiei de miscare a cadrelor didactice in judetele pilot, pe postul de la Scoala Ruseni are prioritate, prin continuitate, un alt cadru didactic decit invatatoarea Mihaela Timofte. Acesteia i s-a anulat decizia de detasare in interesul invatamintului, pe motiv ca aceasta nu se mai justifica. Despre anularea deciziei de detasare in interesul invatamintului, invatatoarea Mihaela Timofte a aflat chiar de la mine, in timpul audientei care i s-a acordat tocmai pentru clarificarea incadrarii sale pe data de 13 septembrie, deci inainte de inceperea anului scolar. Tot la acea audienta, inspectorul de specialitate i-a comunicat sa mearga pe postul unde este titulara, pentru ca i s-a anulat cererea de detasare, iar Inspectoratul Scolar va trimite la Scoala Ruseni decizia de anulare a detasarii. La nivelul Inspectoratului Scolar, s-a constituit o comisie de cercetare a directorului de la Scoala Ruseni - Borlesti, care a comunicat eronat situatia posturilor vacante, propunind pe acelasi post si continutate la suplinire, dar si detasare in interesul invatamintului“, a declarat Luminita Drexler, inspector scolar general.
Una dintre cele mai ciudate situatii din invatamintul nemtean s-a inregistrat la Scoala Ruseni 2, acolo unde, de la inceperea anului scolar, doua invatatoare au intrat la aceeasi clasa, in acelasi timp. Una dintre invatatoare este Mihaela Timofte, care a avut in posesie decizia de detasare in interesul invatamintului pe respectivul post, inca din mai 2006. Colega sa, Anisoara Constantin, a depus dosar de suplinire pe continuitate si a iesit invingatoare. La Scoala Nechit, unde Mihaela Timofte va merge incepind de astazi, a fost trimis un alt cadru didactic, pe baza de concurs. Intrucit postul oferit dupa aceasta mutare nu i-a convenit, dascalul in cauza a ales sa nu profeseze in timpul acestui an scolar.

Articol afisat de 1788 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective