Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
75.000 DE EURO

75.000 DE EURO

• aceasta este valoarea pe care o va plati Primaria Piatra Neamt pentru achizitionarea terenurilor unde va fi amplasat noul cartier • acesta va fi construit la Izvoare • daca s-ar fi construit pe vechiul amplasament, municipalitatea ar fi trebuit sa cheltuiasca 470 miliarde lei doar pentru stabilizarea solului •

Municipalitatea pietreana va achizitiona, prin cumparare sau schimb terenuri proprietate particulara, in zona Izvoare, o suprafata totala de 14.011 metri patrati, acolo unde va aparea mult anuntatul cartier rezidential, al carui amplasament a fost propus, initial, pe Dealul Pietricica. Conform proiectului de hotarire adoptat ieri, de consilierii locali, 3.756 de metri patrati vor fi luati de la SC Doridonis Prod Com, la o valoare estimativa de 729,46 milioane lei, adica 20.282 de euro, fara TVA. Valoarea unitara este de 5,4 euro pe metru patrat. Suprafata de 2.147 de metri patrati, de la aceeasi societate, va fi cumparata cu o valoare estimativa de 424,71 milioane lei, adica 11.809 euro, fara TVA. Pretul unitar este 5,5 euro pe metru patrat. Pe 5.400 de metri patrati, care apartin societatii Pronto Com, se vor da 1,061 miliarde lei, insemnind 29.700 de euro, fara TVA (5,5 euro pe metru patrat). Suprafata de 2.058 de metri patrati, apartinind lui Constantin Ciubotariu, va fi cumparata cu 394,74 milioane lei (11.113 euro), fara TVA, cu 5,4 euro pe metru patrat. Petrisor Dumitrascu va primi din bugetul local 80,92 milioane lei (2.250 de euro), fara TVA, pentru 450 de metri patrati - pretul fixat este de 5 euro pe metru patrat. Pentru 200 de metri patrati care sint ai lui Toader Boacsa, municipalitatea va plati 35,52 milioane lei (1.000 de euro), fara TVA, platind 4 euro pe metru patrat. Totalizind, Primaria Piatra Neamt va scoate din buget 2,69 miliarde de lei (76.154 euro) pentru cumpararea terenului.
Pe aceste suprafete, Primaria Piatra Neamt vrea ca tinerii, cu virste sub 35 de ani, sa-si construiasca locuinte proprietate personala. Schimbarea terenului pentru ridicarea acestui cartier rezidential se datoreaza imposibilitatii de realizare, din punct de vedere tehnic, a sistematizarii si edificarii de constructii pe amplasamentul din spatele Dealului Pietricica. In proiectul supus aprobarii consilierilor locali se preciza ca, in urma studiului geotehnic, efectuat de catre specialisti, terenul din spatele Dealului Pietricica se inscrie in „categoria geotehnica 3“, cu risc geotehnic major, si nu este propice realizarii lucrarilor de sistematizare si de edificare a constructiilor cu destinatie de locuinte. Evaluarea terenului de la Izvoare va fost facuta de catre experti evaluatori. Dupa avizul consilierilor, urmeaza ca si proprietarii suprafetelor respective sa-si dea acordul scris pentru realizarea formalitatilor pentru demararea proiectului.
Dupa ce, vreme de trei ani, in Piatra Neamt s-a stiut ca noua zona rezidentiala va fi infiintata la poalele Pietricicai, in primavara acestui an, specialistii geotehnici au ajuns la concluzia ca terenul respectiv nu se preteaza constructiilor, fiind instabil. Actuala conducere a Primariei sustine ca amplasamentul pe care urma sa apara cartierul Pietricica a fost gasit de vechea conducere si ca terenul nu a facut obiectul unui studiu geotehnic, care ar fi aratat situatia reala. Dupa aflarea acestei concluzii, edilii pietreni au prezentat doua alternative: gasirea unui alt amplasament, ori consolidarea celui ales, deja. In privinta solutiei din urma, calculele facute au dus la concluzia ca ar fi trebuit 470 miliarde de lei pentru lucrari de drenare si de consolidare a versantului, precum si pentru sistematizarea pe verticala aferenta. In aceste conditii, toata munca si cheltuiala cu alegerea loturilor de pe Pietricica si cu masuratorile au fost in zadar. La fel se poate spune si despre eforturile unor functionari care s-au chinuit sa fixeze numele strazilor - toate 12 ar fi purtat nume de pietre pretioase sau semipretioase, ca si in privinta semnaturilor pe care le-a dat consilierul local Radu Staicu, presedintele sedintei in cadrul careia s-au repartizat loturile pentru circa 250 de tineri.
FOTO: Noile locuinte se vor afla in vecinatatea celor contruite la Speranta

Articol afisat de 2353 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective