Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parinti in „razboi“ cu Inspectoratul Scolar

Parinti in „razboi“ cu Inspectoratul Scolar

• o delegatie a parintilor, in frunte cu primarul Vasile Baciu, au prezentat conducerii ISJ un memoriu, prin care solicita sa se revina la decizia de a se acorda personalitate juridica Scolii „Otilia Cazimir“ Cotu-Vames

O delegatie formata din patru parinti de la Scoala Horia, in fruntea careia s-a aflat primarul comunei, Vasile Baciu, a inminat conducerii Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ), miercuri, 28 septembrie, un protest legat de decizia Consiliului de Administratie (CA) al ISJ de a da personalitate juridica Scolii „Otilia Cazimir“ Cotu-Vames, cu doar 200 de elevi, in detrimentul Scolii Horia, care are 400 de elevi. „Am fost in fruntea unei delegatii de patru parinti in audienta la doamna inspector general Dorina Drexler, unde am depus un memoriu semnat de cei 400 de parinti ai Scolii Horia, nemultumiti ca ISJ a dat personalitate juridica Scolii Cotu-Vames, care are aproximativ 200 de elevi, lasind pe cei 400 de parinti sa alerge la Scoala Cotu-Vames, pentru o adeverinta de elev, pentru a-si ridica un carnet de alocatie sau pentru rezolvarea oricarei alte situatii se mai poate ivi. Din pacate, ni s-a spus sa lasam memoriul la secretariat si am fost anuntati ca se va raspunde, in scris, la solicitarea noastra. Doamna inspector general a spus ca este o decizie a CA si nu se va raspunde favorabil memoriului nostru“, a precizat primarul din Horia. Parintii sustin ca este inadmisibila explicatia ISJ si ca, in cazul in care nu vor gasi intelegere pentru revenirea asupra deciziei, se vor adresa Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC). „Ni s-a spus sa lasam memoriul acolo. Daca nu se rezolva aceasta problema noi vom scrie la MEC. Nu se poate ca ISJ sa-si bata joc de 400 de parinti, pe care sa-i poarte pe drumuri, pentru orice hirtie, pentru ca inspectoratul a tinut mortis sa mute scoala coordonatoare la Cotu-Vames, de la Horia“, a declarat unul din parintii contestatari.
Directorul Scolii „Otilia Cazimir“ Cotu-Vames, Maria Palade, a explicat contextul in care s-a realizat aceasta mutare de personalitate juridica, de la scoala coordonatoare Horia la aceea de la Cotu-Vames: „Am primit o decizie, in luna februarie, ca Scoala «Otilia Cazimir» Cotu-Vames sa primeasca personalitate juridica. La vremea aceea, Inspectoratul Scolar hotarise afilierea Scolii Horia pe linga Liceul «Ion Ionescu de la Brad». Eu nu stiu despre contestatia parintilor de la Horia, pentru ca la mine nu a venit nimeni sa discute o asemenea problema. Nu cred ca daca Scoala Horia a ramas fara personalitate juridica este de vina directorul Scolii Cotu-Vames“, a precizat Maria Palade.
Purtatoarea de cuvint a ISJ, inspector scolar Mariana Rosanu, ne-a solicitat sa luam legatura cu inspectorul general Dorina Drexler, singura abilitata sa formuleze un punct de vedere. „Stiu ca parintii au fost in audienta la doamna inspector-general, Luminita Drexler. Luati legatura cu dumneaei“, a precizat Mariana Rosanu.
Incercarile redactorului „Monitorului de Roman“ de a contacta inspectorul general au esuat, pentru ca nu a fost de gasit la sediul ISJ, iar la telefonul mobil nu a raspuns decit mesageria. In schimb, inspectorul general-adjunct Maria Rusu este surprins de intirzierea cu care a reactionat primarul de la Horia. „Nu se poate reveni asupra deciziei de a da personalitate juridica Scolii Cotu-Vames, pentru ca s-a constituit o baza nationala de date cu aceste unitati. Ni se pare intirziata reactia parintilor si a comunitatii, pentru ca nu se poate reveni de nici un fel. Este cel putin ciudata reactia aceasta a primarului. Atunci cind s-a constituit noua retea, noi am avut acordul tuturor comunitatilor locale“, a precizat Maria Rusu.
FOTO: Scoala Horia a ramas fara personalitate juridica, prin vointa conducerii ISJ

Articol afisat de 2645 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective