Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 3 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

ATENTAT

• cele sapte cabinete particulare, aflate in relatie contractuala cu CAS Neamt, nu mai efectueaza analize • conducerea CAS Neamt a solicitat suplimentare de fonduri, iar pe de alta parte spera si in rectificarea de buget de luna aceasta • pina la suplimentatea sumelor, nemtenii care vor sa isi faca analize se pot adresa policlinicilor spitalelor din Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt •

Cei sapte furnizori de servicii paraclinice din judet, aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, nu mai efectueaza analize hematologice si nici investigatii radiologice, deoarece au epuizat fondurile alocate pentru anul in curs.
Conform precizarilor facute de catre economist Gabriela Zamfir, director al serviciului Plan-dezvoltare-relatii cu furnizorii din cadrul CAS Neamt, cele 23 de miliarde alocate cabinetelor particulare pentru servicii paraclinice, pe tot anul 2006, au fost impartite pentru activitatea desfasurata in primele noua luni, iar pentru trimestrul al IV-lea toata lumea si-a pus nadejdea in rectificarea de buget, care ar trebui sa fie luna aceasta, si in suplimentarea de fonduri.
De altfel, zilele trecute, conducerea CAS Neamt a intocmit si inaintat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate un memoriu prin care aduce la cunostinta aceasta situatie si solicita o suplimentare a sumelor destinate paraclinicelor, dar nu numai.
Si capitolul medicamente compensate si gratuite se afla intr-o situatie critica luna aceasta, cind are la dispozitie numai 21 de miliarde de lei, fata de 24, respectiv 27, din lunile anterioare.
Pentru ca, pina la sfirsitul anului in curs, activitatea celor sapte cabinete particulare furnizoare de servicii paraclinice sa se desfasoare normal, acestora le-ar fi necesare inca 6 miliarde de lei, iar farmaciilor aflate in relatii contractuale cu CAS le-ar mai fi necesare 36 de miliarde de lei. Sumele suplimentare provin de la fondul de rezerva al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Conform precizarilor facute de director Gabriela Zamfir, de la inceputul anului pina acum, medicamentelor compensate si gratuite le-au fost alocate 261 de miliarde de lei, iar serviciilor paraclinice - 23 de miliarde de lei.
Pina cind va fi aprobata suplimentarea fondurilor de catre CNAS si vor ajunge si banii in contul CAS Neamt, nemtenii care trebuie sa isi faca analize se pot adresa laboratoarelor din policlinicile din Piatra Neamt, Roman si Tirgu Neamt, care au fonduri mai mari datorita faptului ca sint la un loc cu cele ale spitalelor. De la inceputul anului pina acum, Spitalul Judetean Neamt a avut repartizate, pentru paraclinice, 2,3 miliarde de lei, Spitalul Roman - 13,22 miliarde de lei, iar Spitalul Tirgu Neamt - 1,1 miliarde de lei. Pentru ultimul trimestru al anului 2006, cea mai mare unitate sanitara din judet va primi 257,63 miliarde de lei pentru paraclinice, Spitalul Roman - 4,832 miliarde de lei, iar Spitalul Tirgu Neamt - 160 milioane de lei.

Articol afisat de 1517 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective