Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amezi de 600 de miloane pentru doi promari

• Consilierii Autoritatii de Restituire a Proprietatii au taiat Ă®n carne vie • doi primari nemteni au primit amenzi de 300 milioane de lei fiecare, pentru nepunerea Ă®n posesie cu ani buni Ă®nainte de a veni Ă®n fruntea primariilor •

Doi primari nemteni, cel de Costisa si cel de Stefan cel Mare, s-au ales cu plata a doua amenzi de cĂ®te 300 milioane de lei fiecare, acordate Ă®n timpul unui control de catre consilierii Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii. Primaria Costisa a fost calcata de doi consilieri timp de 20 de minute, iar Ă®n Primaria Stefan cel Mare inspectorii au stat 40 de minute. Ambii sefi de administratii locale lasati lipiti pamĂ®ntului sĂ®nt pesedisti, motiv pentru care Ioan Munteanu, presedintele interimar al PSD Neamt, sustine ca actiunea este una organizata, chitita Ă®n a-i pune la punct de primarii care au ramas fideli partidului care i-a propulsat Ă®n aceste functii. „Situatia Ă®n care sĂ®nt cei doi primari o consider ca fiind extraordinar de grava. Ei ar trebui sa adune leu cu leu din salarii, timp de doi ani si jumatate, ca sa plateasca amenzile. I-am spus premierului Calin Popescu Tariceanu ca singurul argument pentru care cei doi primari, Ă®n calitate de presedinti ai comisiilor locale de fond funciar, au fost sanctionati este ca sĂ®nt ai Partidului Social Democrat si au refuzat sa treaca la partidele portocalii, atunci cĂ®nd s-a Ă®ncercat racolarea lor. De exemplu, pe primarul de Costisa l-au amendat pe baza a doua sentinte civile, una din 1992 si alta din 1994, Ă®n conditiile Ă®n care el este primar din ‘96. Pe primarul de Stefan cel Mare l-au amendat pentru o sentinta civila din ‘96, iar el este primar din 2000. ĂŽn ambele cazuri s-au comis abuzuri, pentru ca primarii nu erau presedinti ai comisiilor locale de fond funciar Ă®n perioada Ă®n care s-au dat sentintele. I-am cerul lui Tariceanu sa ne prezinte, Ă®n scris si oral, cĂ®ti primari au fost sanctionati Ă®n tot judetul, sumele date si formatiunile politice din care fac parte. Iata rasplata Aliantei Dreptate si Adevar pentru primarii care n-au plecat din PSD“, a declarat presedintele Ioan Munteanu.

Primarii spera în sentinte de anulare a amenzii
AtĂ®t primarul de Costisa, Aurel Ciocanel, cĂ®t si cel de Stefan cel Mare, Victor Andrei, vor contesta Ă®n instanta decizia consilierilor Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii. Primarul de Costisa, a declarat: „Nu Ă®ndaznesc sa spun ca amenda pe care am primit-o are conotatie politica, dar daca va trebui sa o platesc, voi fi obligat sa adun 20 de salarii ca sa o achit. Desigur, o voi contesta si voi Ă®ncepe formalitatile pentru asta de vineri, 13 octombrie“.
Victor Andrei, primarul comunei Stefan cel Mare, nici nu vrea sa se gĂ®ndeasca la ce i s-a Ă®ntĂ®mplat: „Sa nu treceti cuantumul amenzii pe care o am de platit. De cĂ®nd am primit aceasta amenda, gĂ®ndul ma duce Ă®n zona politicului. Dar nu vreau sa comentez si sper ca, dupa contestatie, voi scapa de a o plati, pentru ca altfel trebuie sa vĂ®nd casa“. Victor Andrei este unul dintre primarii carora li s-a facut curte pentru a trece Ă®ntr-unul din partidele portocalii si se pare ca faptul ca a refuzat si a ramas fidel social-democratilor l-a costat o amenda de 300 milioane de lei. ĂŽn aceeasi situatie, dar cu cĂ®tiva ani Ă®n urma, s-a aflat Decebal Arnautu, primarul orasului TĂ®rgu Neamt, care a avut de platit o amenda de o suta de milioane de lei. El a primit amenda pe vremea cĂ®nd era Ă®n PSD. A contestat-o Ă®n instanta si demersul sau s-a suprapus cu renuntarea la social democrati si trecerea Ă®n tabara pedista. ĂŽntĂ®mplator sau nu, instanta l-a iertat de la plata celor o suta de milioane de lei.
Neoficial, am aflat ca, saptamîna trecuta, cei doi consilieri ai Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii au ajuns si la poarta unei primarii de pe Valea Muntelui, condusa de un primar pesedist. Pentru a nu da ochii cu cei veniti în vizita, primarul s-a închis în biroul sau, iar functionarii din institutie au lipit o hîrtie pe usa primariei prin care anuntau ca alesul local este plecat pe teren, fiind ocupat cu dezinsectia. Cei doi consilieri ai Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii au facut cale întoarsa.

Articol afisat de 1578 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective