Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Microbuz scolar pentru puradeii din Vinatori Neamt

Microbuz scolar pentru puradeii din Vinatori Neamt

• scoala unde invata acestea este una dintre cele cuprinse in Programul „Un zimbet sanatos pentru copiii nostri“

Cei 40 de copii de etnie roma din comuna Vinatori Neamt vor beneficia, pina la sfirsitul acestei luni, de un microbuz care ii va transporta la scoala. In prezent, ei sint transportati de catre bulibasa din sat, cu caruta. Luminita Drexler, inspector scolar general, a declarat ca microbuzul va avea doar 16 locuri, plus unul pentru sofer, dar problema asigurarii mijloacelor de transport pentru toti cei 40 de elevi ar putea fi rezolvata in timp. „Am primit asigurari ca, pina la sfirsitul acestei luni, va ajunge un microbuz pentru transportul scolar care va fi dus la Vinatori Neamt. In comuna, copiii locuiesc intr-o zona indepartata de scoala si comunitate si nu se bucura nici de cele mai elementare conditii de trai. Am reusit sa-i convingem pe liderii lor sa-i scolarizam pe micuti. Bulibasa i-a dus, pina acum, pe copii cu caruta la scoala“, a declarat inspectorul scolar general al ISJ Neamt, Luminita Drexler. Daniel Raducanu, consilier pe probleme de romi in cadrul Prefecturii Neamt, a precizat ca, la Vinatori, casele romilor au unul, doi pereti, ei neavind cu adevarat un acoperis deasupra capului. In vara acestui an, in comuna a functionat o „gradinita de vara“, ocazie cu care au fost reuniti de catre reprezentanti ai Inspectoratului si Primariei Vinatori copiii de virsta grupei pregatitoare. Cu aceasta ocazie, micutii au invatat deprinderile minime de igiena corporala si de minuire a instrumentelor de scris si rechizitelor scolare. Din vara si pina in prezent, 50 de copii romi din Vinatori Neamt s-au bucurat de ajutoare. Un prim transport de pachete a venit in urma cu citeva luni de la olandezi, apoi au mai sosit niste ajutoare de la Forumul German si, la initiativa Inspectoratului Scolar, in unitatile mari de invatamint din Piatra Neamt s-a facut o colecta pentru copiii rromi din Vinatori Neamt. Astfel, Scoala 3 Piatra Neamt a anuntat ca pachetele cu ajutoare, care contin haine groase pentru copii - intrucit am intrat in sezonul friguros - pot fi ridicate si duse la destinatie.
Scoala din Vinatori Neamt este una dintre cele opt cuprinse in Programul „Un zimbet sanatos pentru copiii nostri“, prin care elevii din clasele I-IV vor beneficia de consultatii medicale gratuite oferite de catre medici specialisti, de servicii stomatologice, profilactice, va fi evaluata starea de sanatate dentara a colectivitatilor scolare, vor fi distribuite materiale de informare si educatie dentara si impartite seturi minime de igiena dentara.
Pina la sfirsitul acestui an, in judet vor ajunge 13 microbuze scolare, care vor fi date in administrarea primariilor comunelor in care elevii au de strabatut distante semnificative pina la scoli.

Articol afisat de 2083 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective