Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consultatii stomatologice gratuite pentru copii

• acestea sint rezultatul unui proiect intitulat „Un zimbet sanatos pentru copiii nostri“, care se va derula in opt scoli din mediul rural

Aproximativ 600 de copii care frecventeaza cursurile claselor I-IV din opt scoli din mediul rural vor beneficia de consultatii stomatologice gratuite si de servicii profilactice, in perioada 20-31 octombrie, gratie proiectului „Un zimbet sanatos pentru copiii nostri“, initiat si desfasurat de catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, sub patronajul Prefecturii. Acest proiect este cel de al treilea al campaniei „Sintem aici pentru tine. Sanatatea ta conteaza“, sustinute de catre respectiva institutie, in colaborare cu diversi furnizori de servicii medicale din judet si nu numai. De data aceasta, parteneri ai CAS la punerea in opera a acestui proiect sint Inspectoratul Scolar si filiala Neamt a Colegiului Medicilor Dentisti din Romania.
La propunerea prefectului, au fost desemnate pentru a gazdui activitatile acestui proiect scoli din mediul rural, aflate in zone foarte izolate, unde accesul populatiei la medic este foarte dificil si unde traiesc si familii de rromi. Astfel, zece dentisti, insotiti de reprezentanti ai CAS si ai ISJ, vor merge, pe 20 octombrie, la Scoala Vinatori - Tirgu Neamt, pe 23 octombrie - la Scoala Chilii- Valea Ursului, pe 24 - la Scoala Huisurez - Damuc, pe 25 - la Scoala Romani-Silistea, pe 26 - la Scoala Cracaoani- Mitocu Balan - Magazia, pe 27 - la Scoala Poiana -Brusturi Draganesti, pe 31 - la Scoala Hangu. Desi nu se afla in mediul rural, pentru ca este situata intr-o anexa locuita cu precadere de rromi, a fost inclusa in acest proiect si Scoala nr. 17 Valeni, din Piatra Neamt.
Cei zece medici vor evalua starea de sanatate dentara a colectivitatilor scolare, vor acorda gratuit de consultatii si servicii stomatologice. Copiii vor fi invatati cum se efectueaza corect periajul dintilor si vor beneficia si de manevre de tratare a danturii cu fluor. Toti cei care se vor deplasa in teren vor distribui materiale de informare si educatie sanitara, seturi de igiena minima care contin periute de dinti, pasta, sapun, batiste, servetele de unica folosinta. „Scopul actiunii este acela de a identifica si remedia problemele de sanatate dentara ale copiilor si de a-i face sa nu mai aiba retinere si teama de stomatolog. Pe de alta parte, vrem sa ii invatam ce inseamna profilaxia afectiunilor dentare si cit de importanta este sanatatea danturii, a carei lipsa poate influenta sanatatea intregului organism. Am fost foarte impresionat de disponibilitatea de care au dat dovada colegii mei pentru sprijinirea acestei actiuni si, ca atare, sintem decisi sa nu ne oprim aici. Intentionam sa facem demersuri la nivel central pentru accesarea unor fonduri guvernamentale nerambursabile cu care sa tratam copiii si categoriile defavorizate, sa facem ceva pentru reabilitarea cabinetelor stomatologice din mediul rural si pentru a obtine caravane stomatologice dotate corespunzator, cu care sa ne deplasam in judet, in zonele izolate unde nu exista dentisti“, a declarat doctorul Gheorghe Cotaie, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti Neamt. Acesta a mai afirmat ca valoarea actiunii este de circa 60 milioane de lei, bani proveniti din veniturile proprii ale medicilor, din fondurile forului profesional precum si din resursele proprii ale farmacistilor nemteni. Acestia din urma au mai sponsorizat aceasta actiune si cu medicamente.

Articol afisat de 2098 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective