Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Culturã sprijinitã „pe sãrite“

Viata culturalã a municipiului Piatra Neamt a beneficiat, si în octombrie, de sprijin din vistieria localã, asa cum s-a împãmîntenit traditia. Consilierii locali n-au mai fost, însã, „mînã spartã“, ba chiar au cîntãrit cu multã atentie solicitãrile de sprijin ce le-au fost adresate. ÃŽntr-un final, au mai cheltuit cîteva sute de milioane, dar au spus si „nu“ din cînd în cînd.
Festivalul de Teatru, recent încheiat, a beneficiat de o contributie de 400 milioane de lei din bugetul local, din cele 600 solicitate de directorul Liviu Timus, pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea evenimentului petrecut în perioada 21-29 octombrie. Directorul Teatrului Tineretului a amintit municipalitãtii deschiderea de care a dat dovadã, în anii anteriori, cînd a sprijinit moral si material evenimentul. ÃŽn schimb, muzicienii au stiut sã atingã coarda sensibilã a mai-marilor localitãtii. Asociatia Culturalã „Festivalul International de Percutie“ a cerut 284,150 milioane de lei pentru manifestãrile ce se vor derula, la Piatra Neamt, sub egida „Zilelor Muzicii de Percutie“, în perioada 15-17 noiembrie. Organizatorii, în frunte cu Directia de Culturã, Academia „Gheorghe Dima“ din Cluj si Facultatea de Muzicã din capitala judetului au promis prezenta a numeroase „formatii recunoscute si de prestigiu“ din Cluj, Iasi, Arad si Bucuresti. Banii ceruti sînt destinati promovãrii, deplasãrii, pentru cazare, masã, onorarii si sonorizare. Organizatorii vor fi nevoiti, însã, sã mai taie de pe listã cîte ceva, deoarece Consiliul Local le-a dat numai douã sute de milioane, din cît au cerut.
Nu la fel de norocosi au fost cei de la Centrul pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“. Directorul Horia Alupului-Rus a apelat la întelegerea consilierilor municipali, pentru alocarea a 150 milioane de lei care sã-l ajute în proiectul Stagiunea Filarmonica „Mihail Jora“ din Bacãu. Pentru cã alesii locali si-au adus aminte cã institutia de culturã este în grija Consiliului Judetean, nu au dat nici un ban pentru evenimentul ce va avea loc în perioada octombrie - decembrie, la Piatra Neamt. ÃŽnsã, si-au dat concursul în sprijinirea manifestãrilor cultural-educative programate în luna cadourilor. Asociatia Consiliul National al Organizatorilor de Festivaluri Folclorice a cerut, modestã, 15 milioane pentru Festivalul de Datini si Obiceiuri, editia a XXXVIII-a, si le-a si primit.
Per total, 615 milioane de lei pentru culturalizarea pietrenilor prin festivaluri, pînã la intrarea în Uniunea Europeanã. Drept e cã, pînã atunci, mai sînt programate încã douã sedinte ordinare ale legislativului municipal, plus cea festivã care se lasã cu urãri de bine.

Articol afisat de 1664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective