Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele Bãsescu, asteptat la Tîrgu Neamt

Presedintele României, Traian Bãsescu, este asteptat vineri, 3 noiembrie, în Tîrgu Neamt, la aniversarea a 90 de ani de la înfiintarea primului batalion de vînãtori de munte din tarã, în acest oras. Indiferent dacã va veni sau nu presedintele statului, desi conducerea Primãriei se declarã optimistã în acest sens, actiunea care va avea loc la Tîrgu Neamt pune în alertã întreaga administratie localã. Dupã cum a declarat viceprimarul tîrgnemtenilor, Vasile Luculescu, marcarea momentului se vrea a fi fãcutã si cu prezenta înaltilor demnitari din ministere. Primarul tîrgnemtenilor, Decebal Arnãutu, prezent luni, 30 octombrie, la Bucuresti, a declarat cã, asearã, urma sã mai aibã loc o discutie între ministrul mediului, Sulfina Barbu, care a confirmat prezenta la Tîrgu Neamt, si presedintele Bãsescu, pentru a se lua o decizie finalã. Pînã ieri, mai multi mai-mari ai ministerelor nu confirmaserã venirea în orasul de sub cetate, dar vicele Luculescu a precizat cã au fost împãrtite invitatii cãtre foarte multi demnitari si, cu certitudine, vor ajunge destui la Tîrgu Neamt. În cinstea vînãtorilor de munte, în acest oras a fost construit un monument, cu o înãltime de 16 metri, la data de 29 iunie 1939. La solemnitatea de dezvelire a participat regele Carol al II-lea. Monumentul este asezat pe Culmea Plãesului si reprezintã un vultur cu aripile desfãcute.
Dacã Traian Bãsescu va confirma venirea la Tîrgu Neamt, atunci autoritãtile vor merge pe stadion, unde va ateriza elicopterul prezindential, pentru a-l întîmpina. Dacã nu va veni, se va merge direct la depunerea de coroane, în cinstea eroilor. Autoritãtile judetene, printre care prefectul - care locuieste în Tîrgu Neamt, dar si cele orãsenesti vor sustine alocutiuni. Militari de la Brigada 61 Vînãtori de Munte din Miercurea Ciuc vor defila în fata publicului prezent. Totul se va termina cu o petrecere cîmpeneascã, la care vor fi invitati reprezentantii Guvernului si legislativului local tîrgnemtean. ÃŽn cazul în care la Tîrgu Neamt va ajunge presedintele Bãsescu, toatã „agitatia“ se va desfãsura în jurul sãu, fiind necesare mãsuri sporite de sigurantã. Acum douã sãptãmîni, la Piatra Neamt a ajuns premierul Cãlin Popescu Tãriceanu.

Articol afisat de 1651 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective