Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Forumul Regional de Investitii Nord-Est

Forumul Regional de Investitii Nord-Est România, editia a III-a, a fost deschis joi, 2 noiembrie, la Piatra Neamt. Actiunea urmeazã sã se încheie astãzi, 3 noiembrie. Printre participanti, alãturi de reprezentantii organizatorilor si ai ministerelor implicate în procesul de preaderare si integrare europeanã, la Forum au venit, în numãr semnificativ, reprezentanti din administratiile locale si judetene si oameni de afaceri. Prima sesiune în plen, a avut tema „România - membru al Uniunii Europene: politici, institutii, roluri, mecanisme“, moderatã de Gabriel Friptu, director general al Autoritãtii de Management pentru POR din cadrul Ministerul Integrãrii Europene. ÃŽn conferinta de presã care a urmat, Constantin Apostol, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est (ADRNE) a explicat cã scopul acestui Forum, o manifestare itinerantã, desfãsuratã anterior la Iasi si, apoi, la Vaslui, este de a constitui un cadru larg de discutii pentru evenimentele timpului, la care sã participe institutii importante la nivel local, judetean si regional, pentru a lucra împreunã în vederea dezvoltãrii si a accesãrii fondurilor. „Dupã-amiazã si mîine (joi si vineri - 3 si 4 noiembrie - n.r.) vor fi alãturi de noi institutii centrale gen World Trade Center, vor fi institutii care vor prezenta partea de cofinantare pe un lant întreg, sã spunem sistemul bancar, institutiile de cofinantare, bursele si celelalte mecanisme care ar trebui sã functioneze cumva la unison pentru atingerea obiectivelor. De fapt, începem sã facem pregãtirea realã pentru generarea dezvoltãrii si accesarea fondurilor. O problemã dintre cele mai importante ale accesãrii fondurilor este partea de proiectare. Proiectele trebuie sã fie sustenabile, practic trebuie sã fie atît de bune încît, indiferent de unde vor fi finantate, ele sã aducã valoare adãugatã si sã aibã componentã socialã extrem de importantã. Tarele mari ale subdezvoltãrii regiunii noastre vin din zona financiarã, din zona economicã si au o rãsfrîngere extrem de accentuatã în zona socialã“, a precizat Constantin Apostol.
Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci, a precizat cã „regiunea nu se poate dezvolta si nu poate prospera fãrã ridicarea investitorilor privati“. Mediul de afaceri a fost reprezentat la Forumul Regional de Investitii Nord-Est România de Camera de Comert si Industrie Neamt, respectiv de Mihai Apopii, presedintele acesteia. „Mediul de afaceri asteaptã lucruri foarte concrete. Forumul desfãsurat constituie una dintre sursele de bazã ale obtinerii informatiei de ultimã orã, europeanã, privind fonduri care pot fi accestate de cãtre firme. La nivel de firme existã oarece rãmînere în urmã la nivelul pregãtirii personalului. Acest lucru trebuie sã îl suplinim rapid în perioada urmãtoare, prin programe comune ale Camerei de Comert, ale ADRNE, ale altor organisme, în asa fel încît sã pregãtim manageri de proiecte, persoane care sã fie capabile sã întocmeascã astfel de proiecte“, a afirmat Mihai Apopii.
Gabriela Macoveiu, directorul de investitii al ADRNE a precizat cã în cadrul acestui forum au fost invitati si participã si reprezentanti ai institutiilor care au atras în perioada de preaderare cofinantãri externe, oameni care au cãpãtat experientã în ceea ce înseamnã munca în parteneriat cu Comunitatea Europeanã. În perioada 2007-2013, România va beneficia de circa 500 milioane de euro pe an de la Uniunea Europeanã, bani care vor veni pe baza unui portofoliu clar de investitii.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective