Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Functionarii de la Agriculturã s-au integrat: STRIPTEASE LA BIROU

Functionarii de la Agriculturã s-au integrat: STRIPTEASE LA BIROU

• mai multi functionari de la Agentia de Plãti si Interventii pentru Agriculturã Piatra Neamt au fost filmati în timpul unei petreceri deocheate organizate în institutie • directorul APIA, Petru Pîrlea, le-a dansat pe cele douã sãrbãtorite pe o popularã • directorul DADR, Liviu Bumbu, a fost capãt de trenulet pe ritmuri de „nu am casã, nu am bani“ • consilierii APIA Marius Rusu si Daniel Arghire au fãcut striptease • sefului IACS, Paul Gireadã, i-au „cãzut“ mîinile pe sînii unei colege • tãrãsenia a fost filmatã de sotul uneia din cele douã aniversate, de asemenea angajat al APIA • petrecãretii au fost convocati la Bucuresti, pentru explicatii •

Mai multi angajati ai Agentiei de Plãti si Interventii pentru Agriculturã din Piatra Neamt au fost filmati în timpul unei petreceri deocheate, organizate la etajul trei al Directiei pentru Agriculturã si Dezvoltare Ruralã Neamt. Desi petrecerea a fost datã pe 14 iunie 2006, „roadele“ au fost culese abia acum, în plinã toamnã. Jurnalistii de la Academia Catavencu au prezentat, în editia de ieri, imagini din filmuletul care a imortalizat momentele deosebite. Protagonistii din cadru sînt trei sãrbãtoriti - Oana Stoica, Adriana Bãrbieru si Paul Gireadã - dar si colegi de muncã, în frunte cu directorul APIA, Petru Pîrlea, si directorul Directiei Agricole, Liviu Bumbu, în general ne-dansator. Imaginile prezintã atît momente de dansuri populare, cît si tandreturi, miscãri „la sentiment“, striptease masculin - prin amabilitatea consilierilor superiori Daniel Arghire si Marius Rusu - si chiar masaje „terapeutice“ ale sînilor consilierei debutante Adriana Bãrbieru.

Ritmuri îndrãcite si haine incomode

ÃŽn linii mari, povestea este simplã. Pe 14 iunie, s-a întîmplat sã se organizeze un bairam aniversar pentru Oana Stoica (referent debutant), Adriana Bãrbieru (consilier debutant) si Paul Gireadã (sef serviciu Inspectii Amenajarea Teritoriului). Pe la ora 14, dupã cum spun cei de la Catavencu si la sfîrsitul programului, conform celor doi directori amintiti, în biroul celor douã aniversate s-a tras oblonul pentru chestiunile ce tin de rutina muncii si s-a întins „o micã atentie“ - gustãri, plus bãutura festivã. Totul, la etajul trei al Directiei Agricole Neamt, în care activeazã si APIA. Structura este instrumentul Uniunii Europene care trebuie sã continue programele SAPARD în cadrul Ministerului Agriculturii. Practic, cei de la Agentia de Plãti sînt primii functionari europeni ai României. Dar au uitat acest lucru si s-au dat în spectacol. Pe secvente. Directorul Petru Pîrlea este imortalizat cum le danseazã pe cele douã aniversate pe muzicã popularã si acordurile lui Stefan Bãnicã jr. Doamnele danseazã Meniaito cu foc. Adriana Bãrbieru si Marius Rusu trãiesc ritmuri latino cocotati pe un birou. Directorul agriculturii judetene, Liviu Bumbu, este capãt de trenulet pe acordurile lui Aurel Tãmas, „nu am casã, nu am bani“. Atmosfera încãlzindu-se treptat, petrecãretii încep sã se adapteze: Oana Stoica îsi dã sacoul jos, Marius Rusu - tricoul, iar Daniel Arghire - pantalonii. Paul Gireadã e, deja, cu mîinile pe sînii Adrianei Bãrbieru. Fiecare dupã dorinte, putinte si functii.

Oameni seriosi, cu fricã de neveste

Directorul DADR Neamt se dezice de tot ce s-a întîmplat la petrecere. Liviu Bumbu spune cã a fost ziua unor fete de la APIA, „institutie absolut paralelã cu Directia Agricolã“, iar în acea fatidicã zi cînd se pregãtea sã plece acasã, pe la ora 18 a fost invitat douã etaje mai sus. „Am fost sã le felicit pe cele douã fete. Nu stiu dacã era si bãuturã. Am felicitat fetele, am stat 20 de minute si am plecat. Chiar le-am atras atentia sã nu facã gãlãgie si s-o încheie repede. Nu retin sã fi dansat. Eu nu dansez. Chiar nu-mi plac petrecerile si nu dansez nici cu nevasta mea, la nuntã. Nu sînt trenulet!“, a declarat Liviu Bumbu. Acesta a mai spus cã, la ora la care a plecat, petrecerea era cît se poate de decentã si discretã. Este evident cã tot ce a vãzut o tarã întreagã se petrecea, ca sã-l citãm pe domnul Bumbu, într-o lume „paralelã“.

La fel si directorul APIA. Petru Pîrlea spune cã nu a stat mult, nu a participat la nici o orgie si, în definitiv, „doar nu e prima petrecere care se organizeazã într-o institutie publicã!“. „Eu am vrut sã le fiu ca un frate, nu ca un sef si tocmai de asta am si acceptat sã tinã petrecerea la birou. Erau oameni nou veniti, am zis cã e bine sã se mai cunoascã si ei... Eu am stat foarte putin, am plecat la un moment dat. Nu cred cã s-a ajuns la striptease, orgii sexuale sau altele. Una din doamne era acolo cu copilul, cealaltã era cu sotul. De altfel, sotul a si filmat. Nici nu am realizat cã se filmeazã, dar nici nu m-a interesat. Poate cã, dacã realizam, nu le dãdeam voie sã filmeze. Eu zic, totusi, cã trebuie sã ne intereseze si rezultatele, în comparatie cu celelalte sucursale. Tot ce am realizat pînã acum ne situeazã în prima parte a clasamentului pe tarã. Pînã la urmã, nu e un capãt de tarã, n-am omorît pe nimeni, a fost o singurã petrecere si nu e prima organizatã într-o institutie publicã“, a declarat Petru Pîrlea.

Filmulet pe intranet

ÃŽn varã, Directia Agricolã si APIA aveau retea internã comunã. Nu se stie cum dar vreme de vreo trei luni filmul a fost postat pe intranet. Surse din cadrul institutiei spun cã asta s-a petrecut fãrã stirea sefilor. Ulterior, prin septembrie, s-a aflat si s-au decuplat retelele interne între DADR si APIA. Totodatã, aceleasi voci precizeazã cã înregistrarea a fost fãcutã cu handy-cam-ul directorului Pîrlea. Acesta neagã si spune cã de înregistrare s-a ocupat Eduard Stoica, sotul Oanei. Nici aceasta nu are idee cã petrecerea în cinstea ei a fost vizionatã si rãs-vizionatã, dar e sigurã cã nu de la sot a pornit, „cã doar nu era sã-mi facã rãu sau sã-si facã rãu singur!“. „Nu stiu cine ar fi putut sã-l trimitã presei. Nu mi-am închipuit cã se va ajunge aici. A fost o petrecere pur si simplu, dupã orele de program, ca între colegi. Noi sîntem ca o mare familie“, a spus Oana Stoica.

Cît despre faptul cã toate au avut loc în cadru organizat, într-o institutie publicã... Pîrlea spune cã nu-i mare scofalã, Bumbu zice cã nu îl intereseazã. „Nu m-a interesat, nu e institutia mea. Directia Agricolã si Agentia de Plãti are doar colaborãri sporadice. Ba chiar as putea spune cã existã dispute si tensiuni între noi, de la inventar, patrimoniu si salarii. Ei cîstigã cu 75% mai mult decît noi, desi multi sînt absolut paraleli cu agricultura. Nu este normal sã se întîmple asa ceva într-o institutie publicã, dar în acelasi timp nu mi s-a pãrut anormal sã punã un platou pe masã dupã program. Este, totusi, jenant cã s-a ajuns aici“, a mai spus Liviu Bumbu.

Nota de platã

Petrecãretii au fost chemati, ieri, de urgentã la Bucuresti, sã dea explicatii directorului Agentiei Nationale de Plãti. Nicolae Sterghiu i-a convocat pe directorul Pîrlea si pe cei trei aniversati, Oana Stoica, Adriana Bãrbieru si Paul Gireadã, declarînd cã toti participantii la bairam vor fi sanctionati: „Vor fi trimisi la comisia de disciplinã si vor primi cele mai mari sanctiuni pe care legea functionarului public ni le permite“. ÃŽn spetã, aceasta ar fi destituirea din functii.

P.S: Cum o nenorocire nu vine niciodatã singurã, masina în care se aflau cei patru ieri, în drum spre mustruluire, a fost opritã de politisti pentru cã depãsise viteza legalã în zona Buzãului. Petru Pîrlea a plãtit 300.000 amendã fãrã sã crîcneascã si s-a grãbit spre directorul Sterghiu. „Nu stiu ce o sã-mi facã, mã astept la ce-i mai rãu. Acum, dacã o luãm asa, Ceausescu a avut proces, Saddam la fel... eu n-am omorît pe nimeni“, a spus Petru Pîrlea. Putem spune chiar cã au binedispus o tarã întreagã.

Fragment înregistrare video
Scandalul APIA Neamt - ÃŽnregistrare video

Articole similare:
Striptease la APIA, noi sanctiuni
STRIPTEASE PE BANI GREI
Bairamul de la APIA face furori pe internet
Se cauta un director pentru Agentia de Plati
Stripperii de la Agentia de Plati au fost concediati
Functionarii de la Agriculturã s-au integrat: STRIPTEASE LA BIROU

Articol afisat de 7179 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 23.11.2006 12:32
Integrare usoara
Frumos exemplu, asteptam masurile. Poate ne spune cineva de la presa cit a fost spaga la examen, cine a luat-o, daca numirile au fost politice si din partea cui a fost numit Parlea!In rest, bune miscari, baieti talentati, chiar daca nu foarte dotati!Ma mir ca nimeni nu comenteaza, ce face onor domnul justitiar prefect, cel care-si da cu parerea despre toate, poate ne spune parerea lui
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective