Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2006
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email
Scoaterea însemnelor religioase din scoli, pasatã Parlamentului

Scoaterea însemnelor religioase din scoli, pasatã Parlamentului

• solicitarea Consiliul National pentru Combaterea Discriminãrii va fi analizatã de comisiile de învãtãmînt din cele douã Camere

Conducerile scolilor nemtene si cea a Inspectoratului Scolar Judetean asteaptã decizia parlamentarilor privind scoaterea, sau nu, a însemnelor religioase din sãlile de clasã. Cum subiectul este extrem de delicat, fiind necesarã consultarea unei largi arii a societãtii - pãrinti, elevi, dascãli, organizatii civice, guvernamentale sau neguvernamentale, dar si alte persoane care pot avea diverse optiuni în acest sens - Mihai Hârdãu, ministrul Educatiei si Cercetãrii, a pasat pisica din curtea sa, în cea a Parlamentului.
Pe 21 noiembrie 2006, Ministerul Educatiei si Cercetãrii a luat act de comunicatul emis de Consiliul National pentru Combaterea Discriminãrii. Potrivit acestuia, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii a analizat cererea de retragere a simbolurilor religioase din institutiile de învãtãmînt public din România, cerere formulatã de Emil Moise, profesor de filosofie din Buzãu.
În acest comunicat, Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii recomandã Ministerului Educatiei si Cercetãrii elaborarea si implementarea unor norme interne care sã reglementeze prezenta simbolurilor religioase în institutiile de învãtãmînt public din România, enuntînd, în acest sens, cinci principii.
„La aceastã datã, hotãrîrea CNCD nu este emisã. Dupã emiterea acesteia, avînd în vedere importanta si caracterul special al deciziilor ce trebuie luate, Ministerul Educatiei si Cercetãrii considerã oportunã prezentarea documentului spre dezbatere comisiilor de învãtãmînt din Parlamentul României“, a precizat Mircea Muresan, director în cadrul Ministerului Educatiei si Cercetãrii.
Cu sigurantã, o decizie care sã dea cîstig de cauzã CNCD nu ar rãmîne fãrã reactii în judetul Neamt. Chiar dacã religia este obiect optional în scoli, nu au existat refuzuri în privinta studierii acestuia. Copiii de altã confesiune decît cea ortodoxã nu au fost obligati sã participe la orele de religie. În multe scoli nemtene, cursurile debuteazã cu o scurtã rugãciune. La fel îsi încep activitãtile si copiii de grãdinitã. La îndemnul educatoarelor, multi dintre ei se închinã si seara, înainte de culcare, dupã cum ne-au povestit unii pãrinti.

Articol afisat de 1976 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective