Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CJ cere tinerilor sã grãbeascã cu solicitãrile pentru subventionarea locuintelor

• prevederea se referã doar la unele categorii sociale, printre care tineri cãsãtoriti sub 35 de ani, sinistrati si chiriasi evacuati

Nemtenii interesati sã-si construiascã locuinte, beneficiind de subventia de 20% din valoarea acesteia de la bugetul statului, trebuie sã se grãbeascã sã depunã documentatiile în baza cãrora vor putea primi sprijinul financiar. Consiliul Judetean Neamt îi asteaptã pe toti cei interesati sã obtinã sprijin, prin Programului national de sprijinire a construirii de locuinte proprietate personalã, sã depunã cît mai urgent documentatiile la sediile primãriilor în raza cãrora se aflã terenurile pe care vor fi ridicate constructiile. Programul va fi aplicat începînd cu anul 2007, pe baza solicitãrilor de fonduri transmise de consiliile locale si centralizate de cãtre consiliile judetene. Programul se deruleazã prin intermediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, la nivelul cãruia se va constitui un buget special, în functie de sumele solicitate de consiliile locale si care va fi repartizat, astfel, judetelor. Subventiile de la bugetul de stat, în procent de 20% din pretul pe metru pãtrat de suprafatã construitã, se acordã doar categoriilor de persoane prevãzute de art. 2 alin (1) din OUG nr. 51/ 2006 si numai în conditiile în care acestea au încheiat contracte de construire a locuintelor prin credit ipotecar cu agenti economici specializati.
Astfel, în categoria beneficiarilor se vor înscrie tinerii cãsãtoriti care, la data contractãrii locuintei, au fiecare vîrsta de pînã în 35 ani, persoane sau familii rãmase fãrã adãpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii datoritã unor calamitãti naturale sau unor dezastre, ori accidente de care nu se fac vinovati, persoane si familii evacuate din locuinte situate în constructii expuse unui risc major cum ar fi alunecãrile de teren, seismele, inundatiile, persoane sau familii evacuate si chiriasii din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire cãtre fostii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului. „Persoanele care doresc sã beneficieze de acest sprijin al statului si se încadreazã în prevederile legale trebuie sã se adreseze de urgentã consiliilor locale, printr-o cerere scrisã, însotitã de documentele justificative.
Numai în functie de solicitãrile venite din partea cetãtenilor interesati, care vor fi analizate la nivel local de cãtre comisii speciale abilitate în acest sens prin hotãrîre de consiliu, se vor stabili sumele aferente subventiilor ce vor fi alocate, începînd cu anul viitor“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1883 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective