Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

CJ cere tinerilor să grăbească cu solicitările pentru subventionarea locuintelor

• prevederea se referă doar la unele categorii sociale, printre care tineri căsătoriti sub 35 de ani, sinistrati si chiriasi evacuati

Nemtenii interesati să-si construiască locuinte, beneficiind de subventia de 20% din valoarea acesteia de la bugetul statului, trebuie să se grăbească să depună documentatiile în baza cărora vor putea primi sprijinul financiar. Consiliul Judetean Neamt îi asteaptă pe toti cei interesati să obtină sprijin, prin Programului national de sprijinire a construirii de locuinte proprietate personală, să depună cît mai urgent documentatiile la sediile primăriilor în raza cărora se află terenurile pe care vor fi ridicate constructiile. Programul va fi aplicat începînd cu anul 2007, pe baza solicitărilor de fonduri transmise de consiliile locale si centralizate de către consiliile judetene. Programul se derulează prin intermediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, la nivelul căruia se va constitui un buget special, în functie de sumele solicitate de consiliile locale si care va fi repartizat, astfel, judetelor. Subventiile de la bugetul de stat, în procent de 20% din pretul pe metru pătrat de suprafată construită, se acordă doar categoriilor de persoane prevăzute de art. 2 alin (1) din OUG nr. 51/ 2006 si numai în conditiile în care acestea au încheiat contracte de construire a locuintelor prin credit ipotecar cu agenti economici specializati.
Astfel, în categoria beneficiarilor se vor înscrie tinerii căsătoriti care, la data contractării locuintei, au fiecare vîrsta de pînă în 35 ani, persoane sau familii rămase fără adăpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii datorită unor calamităti naturale sau unor dezastre, ori accidente de care nu se fac vinovati, persoane si familii evacuate din locuinte situate în constructii expuse unui risc major cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundatiile, persoane sau familii evacuate si chiriasii din locuinte ce fac obiectul unor legi de restituire către fostii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului. „Persoanele care doresc să beneficieze de acest sprijin al statului si se încadrează în prevederile legale trebuie să se adreseze de urgentă consiliilor locale, printr-o cerere scrisă, însotită de documentele justificative.
Numai în functie de solicitările venite din partea cetătenilor interesati, care vor fi analizate la nivel local de către comisii speciale abilitate în acest sens prin hotărîre de consiliu, se vor stabili sumele aferente subventiilor ce vor fi alocate, începînd cu anul viitor“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective