Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Deces în timpul serviciului la Primãria Piatra Neamt

Deces în timpul serviciului la Primãria Piatra Neamt

• Vasile Acatrinei, unul dintre paznicii institutiei publice pietrene, a murit luni, 20 noiembrie, în timpul serviciului • decesul a fost provocat de un infarct de miocard pe care bãrbatul l-a suferit, probabil pe fondul unui stres puternic • reprezentantii ITM cerceteazã împrejurãrile în care s-a produs evenimentul, dar sînt de pãrere cã nu este vorba despre un accident de muncã •

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamt si ai Parchetului Neamt cerceteazã împrejurãrile în care un paznic de la Primãria Piatra Neamt a murit în timpul serviciului. Incidentul s-a întîmplat luni, 20 noiembrie, în jurul orei 13.30, la scurt timp dupã ce Vasile Acatrinei, în vîrstã de 50 de ani, din Piatra Neamt, a stat la masã. Dintr-o datã, bãrbatului i s-a fãcut rãu si a cãzut din picioare, pierzîndu-si constienta. Socate de scena petrecutã într-o fractiune de secundã, multe dintre persoanele aflate în preajmã au fugit care încotro. Fiind solicitat Serviciul Judetean de Ambulantã Neamt, în doar cîteva minute, un echipaj al Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare s-a deplasat cu autosanitara la sediul Primãriei Piatra Neamt, pentru a acorda asistentã de urgentã pacientului.
„Cînd am ajuns acolo, am constatat cã pacientul se afla în stop cardio-respirator. Dupã cinci minute de resuscitare, inima a repornit, dar se afla în fibrilatii ventriculare (cu lipsã de puls si bãtãi haotice - n.r.), iar dupã alte cinci minute s-a oprit iar. Respiratia, însã, nu a mai fost reluatã. Am continuat resuscitarea cu socuri electrice, pentru cîteva secunde cordul a repornit, iar pînã la spital au urmat mai multe porniri si opriri ale inimii. Colegii de la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean au continuat aproape o orã resuscitarea, dar fãrã succes. Cazul acestui pacient ne-a impresionat foarte tare, avînd în vedere cã sotia acestuia spunea cã nu îl stia bolnav de nimic, si în nici un caz cu inima. Bãrbatul era tînãr, avea o constitutie atleticã, nu pãrea sã prezinte riscuri de boli cardio-vasculare sau accidente vasculare. Pe de altã parte, din ceea ce se discuta pe la colturi prin sediul Primãriei, am înteles cã în dimineata respectivã bãrbatul s-a enervat foarte tare. Cine stie care o fi fost motivul, dar probabil de aceea toti cei din Primãrie au fugit ca potîrnichile, fãrã sã încerce sã ne dea vreo mînã de ajutor. Singura care a stat lîngã noi si s-a implicat în acest caz, atît cît i-a stat în putintã, ajutîndu-ne foarte mult, a fost doamna Camelia Prisecaru, director al Serviciului Asistentã Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamt. Chiar tin sã îi multumesc doamnei pe aceastã cale, pentru faptul cã a dat dovadã de omenie si de spirit civic“, a declarat doctorul Constantin Ciocoiu, seful SMURD Piatra Neamt.
Necropsia efectuatã, ieri, de cadrele medicale ale Serviciului Medicinã Legalã Neamt aratã cã decesul lui Vasile Acatrinei a fost provocat de producerea unui infarct miocardic cu o suprafatã mare, mai exact de ruperea unui vas de sînge de la nivelul inimii, care nu a mai permis circulatia.
Astfel, considerîndu-se cã este vorba despre o moarte patologicã, în ciuda faptului cã a survenit în timp ce Vasile Acatrinei se afla în timpul serviciului, reprezentntii Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamt opineazã cã nu ar fi vorba despre un accident de muncã. „Avînd în vedere cã bãrbatul a suferit un infarct miocardic care nu s-a produs pe fond de violentã, nu se considerã cã este accident de muncã. Noi, însã, efectuãm o anchetã pentru a vedea împrejurãrile în care s-a petrecut tragedia“, a declarat inginer Vasile Lãpusneanu, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncã Neamt.
Medici de la Ambulantã si de la Spitalul Judetean Neamt sînt de pãrere cã, în cadrul cercetãrilor fãcute în acest caz, ar trebui sã se tinã cont de stresul la care ar fi putut fi supusã victima în acel loc de muncã.
Angajatii Primãriei Piatra Neamt strîngeau, ieri, bani pentru a oferi un ajutor familiei decedatului, care lucra în cadrul acestei institutii de cîtiva ani buni, din vremea mandatului de primar al lui Ion Rotaru. Vasile Acatrinei era cãsãtorit si avea douã fete.

Articol afisat de 2795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, D. OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective