Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascalii nemteni, banderole albe pe brat

Multi dintre dascalii nemteni protesteaza fata de atitudinea actualei conduceri a Ministerului Educatiei si Cercetarii si a guvernantilor care nu le-au aprobat majorarile salariale solicitate. Deocamdata, nemultumirea lor se manifesta plapind, cadrele didactice protestind doar prin greva japoneza. Gabriel Plosca, vicelider al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint - filiala Neamt, a declarat: „Noi, liderii de sindicat, ne intilnim cu cadrele didactice din judet pe zone si in cadrul fiecarei intruniri completam tabele cu numele si semnaturile colegilor nostri care vor sa fie inlocuit domnul Mihail Hardau de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Prima zi in care dascalii nemteni au facut greva japoneza este miercuri, 22 noiembrie, iar protestul va continua pina cind in Parlament se vor incheia dezbaterile pe marginea bugetului. Sint colegi din invatamint care picheteaza Guvernul, in vreme ce altii asista la desfasurarea dezbaterilor. In functie de cum va evolua situatia noastra, vom stabili daca vom trece la masuri de protest mai aspre, daca vom intra in greva generala, ori daca nu vom participa la desfasurarea examenelor din vara“, a declarat viceliderul Gabriel Plosca. Asa cum au cerut liderii de sindicat, dascalii nemteni le-au explicat elevilor, iar prin intermediul lor si parintilor acestora, care sint motivele pentru care la ore poarta banderole albe. Dar, procesul educational se desfasoara normal.
In ciuda protestelor cadrelor didactice, dregatorii invatamintului romanesc se bat cu caramida in piept si sustin ca realizari mai mari ca in acest an n-a avut invatamintul de cind e el. Conform spuselor purtatorului de cuvint al MEdC, Mircea Muresan, Ministerul Educatiei si Cercetarii beneficiaza, Ă®ncepind de luni, 20 noiembrie 2006, de o noua suplimentare bugetara. Guvernul a alocat 428 de miliarde lei pentru finantarea Ă®nvatamintului superior si 2.318 de miliarde de lei pentru salariile personalului din Ă®nvatamintul preuniversitar. „ĂŽn urma acestei rectificari, bugetul Ă®nvatamintului este de 163.609 de miliarde de lei, reprezentind 5,07% din produsul intern brut, ceea ce ne permite continuarea proiectelor derulate sau Ă®ncepute Ă®n acest an. Pentru prima oara dupa 16 ani nu se mai vorbeste despre educatie ca prioritate nationala, ci se investeste consistent. Precizam ca ministerul a beneficiat, Ă®n acest an, de 4 rectificari bugetare, situatia repartizarii fondurilor financiare destinate Ă®nvatamintului fiind urmatoarea: prima rectificare - luna mai - 5.550 miliarde de lei; a doua - august - 13.621 de miliarde; a treia - septembrie - 11.150 miliarde, iar a patra - 2.746 miliarde de lei. Tot Ă®n luna noiembrie, MEdC a primit 6.902 miliarde de lei lei pentru salariile personalului din Ă®nvatamintul preuniversitar. ĂŽn total, MEdC are o suplimentare financiara de 39.973 de miliarde de lei (1,126 miliarde de euro), suma care depaseste suma investitiilor realizate Ă®n Ă®nvatamint Ă®n ultimii opt ani“, a declarat Mircea Muresan.

Articol afisat de 1465 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective