Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pensiile vin mai repede în decembrie

Pensiile vin mai repede în decembrie

• postasii vor ajunge la domiciliu în intervalul 12-22 decembrie • simultan cu pensiile în plată, vor fi distribuite si ajutoarele guvernamentale, dar pe cupoane separate •

Pentru ca pensionarii nemteni să-si poată face sărbătorile de iarnă în liniste, pensiile aferente lunii decembrie vor ajunge mai repede la beneficiari si vor fi distribuite cu mai multă rapiditate. Dacă, în mod normal, banii ajungeau la titulari pînă cel mai tîrziu pe data de 27 a fiecărei luni, în patru transe în ordine alfabetică, pentru luna viitoare s-a stabilit ca drepturile cuvenite să fie distribuite mai repede. În acest fel, înainte de Ajunul Crăciunului, toti pensionarii îsi vor fi primit banii. „Pentru luna decembrie, s-a stabilit ca pensiile să fie distribuite, de factorii postali, în perioada 12-22 decembrie. Cei care nu vor fi găsiti la domiciliu vor fi avizati să-si poată lua banii de la ghisee, pînă cel mai tîrziu la data de 28 decembrie. Simultan vor fi distribuite si ajutoarele, diferentiate în functie de cuantumul pensiei, dar pentru acestea există taloane separate“, a declarat directorul Casei Judetene de Pensii Neamt, Cezar Aanegroae. Luna viitoare, pensiile vor creste cu aproape 17%, iar cei care nu vor intra la majorare vor primi ajutoare bănesti diferentiate, în functie de cuantumurile veniturilor, pe cupoane separate. Trebuie mentionat faptul că acest ajutor bănesc pentru cei cu drepturi de pînă la 4,35 milioane de lei se acordă numai o dată, respectiv în luna decembrie 2006.
Astfel, pensionarii ale căror drepturi aflate în plată sau cuvenite la data de 30 noiembrie 2006 sînt mai mici de 2,1 milioane de lei vor primi un ajutor bănesc de 600.000 de lei, iar cei cu venituri cuprinse între 2,1 milioane de lei si 3,1 milioane de lei vor beneficia de un ajutor de jumătate de milion de lei. Pentru pensiile cuprinse între 3,1 milioane de lei si cel mult 4,35 milioane de lei inclusiv, ajutorul a fost stabilit la 400.000 de lei. De un sprijin guvernamental de 300.000 de lei vor beneficia nemtenii pensionari care au drepturile aflate în plată de cel mult 4,35 milioane de lei si care beneficiază partial de majorarea valorii punctului de pensie. Astfel de ajutoare se vor acorda si la pensiile de urmas, diferentiat în functie de numărul de descendenti ai titularilor. Acesta va fi cuprins între 50% pentru un urmas, 75% pentru doi si 100% pentru trei sau mai multi. De acest bonus nu vor beneficia persoanele care primesc pensie de serviciu acordată în baza prevederilor legilor cu caracter special.
Fondurile pentru majorarea punctului de pensie, de luna viitoare, sînt din veniturile suplimentare care au fost înregistrate la bugetul de stat si care au fost redirectionate. Si cresterea punctului de pensie se face în avans, deoarece acest lucru urma să aibă loc abia la începutul anului viitor.
Cheltuielile pentru plata pensiilor au avut o evolutie ascendentă în ultimii ani, crescînd în mod constant din 2004 încoace. Atunci, cheltuielile pentru acest sector s-au cifrat la 128.000 de miliarde lei, după care au ajuns la 149.000 miliarde lei - în 2005, si la 175.000 miliarde lei - în 2006. Pentru 2007, se estimează că suma totală alocată pentru plata pensiilor va fi de 212.000 miliarde lei.

Articol afisat de 1537 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective