Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitale fără stăpîni

Spitale fără stăpîni

• patru spitale din Neamt nu au manageri • medicii directori de la Centrul de Sănătate Ceahlău, respectiv Spitalul Gîdinti nu au participat la concursul pentru ocuparea posturilor, fiind pensionari • directorul Spitalului Roman si cel al Spitalului Bicaz nu au promovat acest concurs, nereusind să obtină minimum media 8 • seful spitalului romascan a depus contestatie si asteaptă răspuns • se pare că, peste trei luni, va fi organizat un alt concurs pentru manageri de spitale, la care se poate înscrie oricine doreste • nu se stie dacă, pînă atunci, directorii respinsi rămîn interimari sau vor fi numiti altii în locul lor •

Patru dintre spitalele din Neamt sînt conduse, la ora actuală, de persoane care nu au calitatea de manager, pentru obtinerea căreia, recent, a fost organizat concurs. În timp ce medicii directori de la Spitalul de Boli Cronice Gîdinti si Centrul de Sănătate Ceahlău nu au participat la acest concurs deoarece sînt pensionari si ocupă respectivele posturi de director cu delegatie, la Spitalulul Municipal de Urgentă Roman, respectiv Spitalul Orăsenesc Bicaz lipsa unui manager este provocată de faptul că medicii care, pînă nu demult, au ocupat postul director general nu au promovat concursul desfăsurat recent la Iasi. După participarea la cele trei probe ale concursului - testul grilă, care a fost eliminatoriu, sustinerea proiectului de management si interviul de selectie - cei doi medici directori nu au obtinut media de trecere care trebuia să fie minimum 8. O altă conditie necesară, dar nu suficientă, pentru promovarea acestui examen a fost aceea ca nota minimă la fiecare probă să fie 7. Doctorul Virgil Trofin, directorul Spitalului Municipal de Urgentă Roman nu a obtinut media finală 8, ci doar 7.62, fiind defavorizat de faptul că la sustinerea proiectului de management a luat numai 7. Cu media generală 6.72, doctorul Constantin Radu, directorul Spitalului Orăsenesc Bicaz a fost declarat respins la acest concurs, la două dintre probe nereusind să obtină nota minimă, 7. Ambii directori s-au declarat nemultumiti de felul cum au fost notati la sustinerea proiectului de management, considerînd că exigentele comisiei de examinare au fost prea mari. De altfel, Doctorul Virgil Trofin a depus contestatie, cu toate că nu este foarte convins de izbîndă.
„Am fost socat cînd subcomisia de examinare mi-a acordat nota sapte la proiectul de management. Am sustinut oral un proiect scris de management, care nu trebuia să contină mai mult de 10 pagini si să dureze mai mult de 15 minute. Probabil trebuia recitat mai frumos sau stiu eu ce altceva. După estimarea făcută, potrivit grilei de corectie apărute, trebuia să iau 8.95 si cu maximum de exigentă cel putin 8.02, pentru eventualele greseli de continut si nu de capitol. Inexplicabil este si faptul că, la acelasi proiect, sustinut la concursul de management sanitar, din luna august, am obtinut 9.01 si acum am fost descalificat pentru că nu le-a plăcut modul de expunere. Am depus contestatie, care va fi analizată de o comisie centrală de la Bucuresti si sper ca aceasta să reevalueze proba sustinută si să-mi atribuie nota care mi se cuvine. Am pierdut concursul pentru că am avut cu 38 de sutimi mai putin decît nota de trecere. Aceste sutimi sînt umane, subiective. Am fost si eu în comisii de examinare care, în general, sînt inerte si tin la rezultat, contestatiile se acceptă mai greu. Sper, însă, în obiectivitate mai ales că există motivatia scrisă la dosar“, a declarat doctorul Virgil Trofin. Doctorul Constantin Nanu, directorul Autoritătii de Sănătate Publică (ASP) Neamt, a precizat că asteaptă rezultatul contestatiei, iar dacă acesta nu schimbă statutul de respins al candidatului, va cere lămuriri conducerii Ministerului Sănătătii cu privire la ce se va întîmpla, mai departe, cu posturile de conducere ale celor două spitale.
„Nu stim cu exactitate, dar din discutii am înteles că, în principiu, pentru posturile de manager rămase neocupate s-ar mai organiza un concurs peste trei luni. La aceste concursuri se poate înscrie oricine este interesat. Vom cere lămuriri dacă, pînă atunci, cei doi directori vor rămîne interimari, ori dacă trebuie numiti altii. În ceea ce priveste Centrul de Sănătate Ceahlău, în urma demersurilor făcute de noi, de la 1 ianurie acesta se va transforma în unitate medico-socială, unde nu este nevoie de manager, putînd fi condus si de un director administrativ. Spitalul Gîdinti se va muta, curînd, la Roman, unde doctorita Hîncu a revenit din concediu de maternitate si probabil că va dori să sustină acest concurs de manager“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director al ASP Neamt.
Un semn din parte Ministerului Sănătătii asteaptă si cei patru medici directori din judet care au promovat cu succes concursul de manager. Se pare că acestia vor fi, curînd, chemati la Bucuresti pentru a semna cu ministrul Eugen Nicolăescu contractul de manager si a li se vor elibera diplomele care atestă promovarea acestui concurs. În urma sustinerii celor trei probe, cea mai mare medie, 8.87, a fost obtinută de doctor Mihaela Antohi, director al Spitalului Orăsenesc Tîrgu Neamt, care a fost notată cu 8.60 la proba scrisă si cu 9 la proiectul de management si interviu. Doctorul Stelian Ghită, directorul Spitalului Judetean de Urgentă Neamt, a obtinut media 8.74, fiind notat cu 8.80 la proba scrisă, cu 9 la sustinerea proiectului de management si cu 8.43 la interviu. Doctor Elena Botezatu, director al Spitalului de Pneumologie Neamt, a finalizat acest concurs cu media 8.59, obtinînd 8.20 la proba scrisă, 9 la proiectul de management si 8.57 la interviu. Doctor Cristina Iacob Atănăsoaie, director al Spitalului Orăsenesc Roznov, a întrunit media 8.32, obtinînd 8.30 la proba scrisă, 8.10 la proiectul de management si 8,57 la interviu.

Articol afisat de 1990 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective