Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 28 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spitale fãrã stãpîni

Spitale fãrã stãpîni

• patru spitale din Neamt nu au manageri • medicii directori de la Centrul de Sãnãtate Ceahlãu, respectiv Spitalul Gîdinti nu au participat la concursul pentru ocuparea posturilor, fiind pensionari • directorul Spitalului Roman si cel al Spitalului Bicaz nu au promovat acest concurs, nereusind sã obtinã minimum media 8 • seful spitalului romascan a depus contestatie si asteaptã rãspuns • se pare cã, peste trei luni, va fi organizat un alt concurs pentru manageri de spitale, la care se poate înscrie oricine doreste • nu se stie dacã, pînã atunci, directorii respinsi rãmîn interimari sau vor fi numiti altii în locul lor •

Patru dintre spitalele din Neamt sînt conduse, la ora actualã, de persoane care nu au calitatea de manager, pentru obtinerea cãreia, recent, a fost organizat concurs. În timp ce medicii directori de la Spitalul de Boli Cronice Gîdinti si Centrul de Sãnãtate Ceahlãu nu au participat la acest concurs deoarece sînt pensionari si ocupã respectivele posturi de director cu delegatie, la Spitalulul Municipal de Urgentã Roman, respectiv Spitalul Orãsenesc Bicaz lipsa unui manager este provocatã de faptul cã medicii care, pînã nu demult, au ocupat postul director general nu au promovat concursul desfãsurat recent la Iasi. Dupã participarea la cele trei probe ale concursului - testul grilã, care a fost eliminatoriu, sustinerea proiectului de management si interviul de selectie - cei doi medici directori nu au obtinut media de trecere care trebuia sã fie minimum 8. O altã conditie necesarã, dar nu suficientã, pentru promovarea acestui examen a fost aceea ca nota minimã la fiecare probã sã fie 7. Doctorul Virgil Trofin, directorul Spitalului Municipal de Urgentã Roman nu a obtinut media finalã 8, ci doar 7.62, fiind defavorizat de faptul cã la sustinerea proiectului de management a luat numai 7. Cu media generalã 6.72, doctorul Constantin Radu, directorul Spitalului Orãsenesc Bicaz a fost declarat respins la acest concurs, la douã dintre probe nereusind sã obtinã nota minimã, 7. Ambii directori s-au declarat nemultumiti de felul cum au fost notati la sustinerea proiectului de management, considerînd cã exigentele comisiei de examinare au fost prea mari. De altfel, Doctorul Virgil Trofin a depus contestatie, cu toate cã nu este foarte convins de izbîndã.
„Am fost socat cînd subcomisia de examinare mi-a acordat nota sapte la proiectul de management. Am sustinut oral un proiect scris de management, care nu trebuia sã continã mai mult de 10 pagini si sã dureze mai mult de 15 minute. Probabil trebuia recitat mai frumos sau stiu eu ce altceva. Dupã estimarea fãcutã, potrivit grilei de corectie apãrute, trebuia sã iau 8.95 si cu maximum de exigentã cel putin 8.02, pentru eventualele greseli de continut si nu de capitol. Inexplicabil este si faptul cã, la acelasi proiect, sustinut la concursul de management sanitar, din luna august, am obtinut 9.01 si acum am fost descalificat pentru cã nu le-a plãcut modul de expunere. Am depus contestatie, care va fi analizatã de o comisie centralã de la Bucuresti si sper ca aceasta sã reevalueze proba sustinutã si sã-mi atribuie nota care mi se cuvine. Am pierdut concursul pentru cã am avut cu 38 de sutimi mai putin decît nota de trecere. Aceste sutimi sînt umane, subiective. Am fost si eu în comisii de examinare care, în general, sînt inerte si tin la rezultat, contestatiile se acceptã mai greu. Sper, însã, în obiectivitate mai ales cã existã motivatia scrisã la dosar“, a declarat doctorul Virgil Trofin. Doctorul Constantin Nanu, directorul Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, a precizat cã asteaptã rezultatul contestatiei, iar dacã acesta nu schimbã statutul de respins al candidatului, va cere lãmuriri conducerii Ministerului Sãnãtãtii cu privire la ce se va întîmpla, mai departe, cu posturile de conducere ale celor douã spitale.
„Nu stim cu exactitate, dar din discutii am înteles cã, în principiu, pentru posturile de manager rãmase neocupate s-ar mai organiza un concurs peste trei luni. La aceste concursuri se poate înscrie oricine este interesat. Vom cere lãmuriri dacã, pînã atunci, cei doi directori vor rãmîne interimari, ori dacã trebuie numiti altii. ÃŽn ceea ce priveste Centrul de Sãnãtate Ceahlãu, în urma demersurilor fãcute de noi, de la 1 ianurie acesta se va transforma în unitate medico-socialã, unde nu este nevoie de manager, putînd fi condus si de un director administrativ. Spitalul Gîdinti se va muta, curînd, la Roman, unde doctorita Hîncu a revenit din concediu de maternitate si probabil cã va dori sã sustinã acest concurs de manager“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director al ASP Neamt.
Un semn din parte Ministerului Sãnãtãtii asteaptã si cei patru medici directori din judet care au promovat cu succes concursul de manager. Se pare cã acestia vor fi, curînd, chemati la Bucuresti pentru a semna cu ministrul Eugen Nicolãescu contractul de manager si a li se vor elibera diplomele care atestã promovarea acestui concurs. În urma sustinerii celor trei probe, cea mai mare medie, 8.87, a fost obtinutã de doctor Mihaela Antohi, director al Spitalului Orãsenesc Tîrgu Neamt, care a fost notatã cu 8.60 la proba scrisã si cu 9 la proiectul de management si interviu. Doctorul Stelian Ghitã, directorul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, a obtinut media 8.74, fiind notat cu 8.80 la proba scrisã, cu 9 la sustinerea proiectului de management si cu 8.43 la interviu. Doctor Elena Botezatu, director al Spitalului de Pneumologie Neamt, a finalizat acest concurs cu media 8.59, obtinînd 8.20 la proba scrisã, 9 la proiectul de management si 8.57 la interviu. Doctor Cristina Iacob Atãnãsoaie, director al Spitalului Orãsenesc Roznov, a întrunit media 8.32, obtinînd 8.30 la proba scrisã, 8.10 la proiectul de management si 8,57 la interviu.

Articol afisat de 2134 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective