Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD- guvernul din umbrã

PSD- guvernul din umbrã

• în cazul în care Partidul Social Democrat ar ajunge la guvernare, numele a doi nemteni sînt vehiculate pentru a conduce tot atîtea ministere • se vorbeste de Ioan Chelaru la Justitie si Iulian Iancu la Economie si Comert • PSD Neamt vrea sã aibã ministru si la Educatie •

Partidul Social Democrat si-a reactivat guvernul din umbrã. Primele discutii despre înfiintarea unei „cavalerii grele“ care sã stea cu ochii pe actuala Putere si sã fie gata în orice moment sã îi ia locul s-au purtat încã de acum mai bine de un an. Sãptãmîna trecutã, la întîlnirea presedintelui Mircea Geoanã cu liderii filialelor judetene, ideea a fost reluatã. Din acest punct de vedere, judetul Neamt stã bine. Dacã PSD va ajunge la guvernare, Neamtul va avea cel putin doi ministri. Presedintele PSD Neamt a dezvãluit doar un singur nume: deputatul Iulian Iancu, care ar urma sã fie ministru la Economie si Comert. „Sînt mai multe motive pentru care Iulian Iancu este o propunere bunã pentru acest portofoliu. El conduce departamentul de resort al PSD la nivel national, este presedintele Comisiei de Industrii a Parlamentului, a avut interventii de mare tinutã pe problemele actuale“, a spus deputatul Ioan Munteanu.
Ceea ce nu a vrut sã spunã seful organizatiei Neamt a PSD, dar au spus-o alti colegi de-ai sãi, este cã deputatul Iancu nu e singurul parlamentar de Neamt care ar putea ajunge în viitorul Guvern. Surse din cadrul partidului spun cã numele senatorului Ioan Chelaru este vehiculat pentru sefia Ministerului Justitiei, cunoscut fiind faptul cã romascanul este un avocat de succes. Totodatã, PSD Neamt intentioneazã sã nominalizeze din interior si persoana care sã conducã Ministerul Educatiei si Cercetãrii, plus o suitã de secretari de stat.
Guvernul alternativ al social-democratilor va fi alcãtuit imediat dupã congresul de duminicã. Si nu se vor opri doar la asta, ci îsi vor stabili si trupele cu care sã iasã la atac pentru sefia institutiilor descentralizate - inspectorate, autoritãti, agentii si directii judetene. „Avem o rezervã foarte serioasã de oameni. ÃŽn ianuarie, vom stabili care din colegii din PSD vor fi la conducerea institutiilor descentralizate, atunci cînd vom cîstiga alegerile. ÃŽn primul rînd, trebuie sã fie activi, sã monitorizeze actuala conducere a institutiilor descentralizate si sã vinã cu solutii, dacã vor fi desemnati sã le conducã. Este foarte clar cã ne pregãtim sã cîstigãm alegerile si sã revenim la Putere. Trebuie sã profitãm cã avem oameni buni în Partidul Social Democrat, dar si - de ce sã n-o recunoastem - de situatia Aliantei Dreptate si Adevãr si în special a PNL, care ne face un culoar foarte bun“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.
Sigur de sansele sale electorale la urmãtorul scrutin, Partidul Social Democrat s-ar putea sã-si vadã visul cu ochii larg deschisi, avînd în vedere cã retragerea conservatorilor de la guvernare a readus, pe tapetul tuturor formatiunilor politice, iminenta alegerilor anticipate.

Articol afisat de 1652 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective