Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 5 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noul Spital de Urgentă, pasi spre concretizare

• mîine, va veni în oras o delegatie a Ministerului Sănătătii care va studia amplasamentele propuse de municipalitate pentru construirea noii unităti spitalicesti

Planul privind functionarea unui nou spital judetean de urgentă la Piatra Neamt se apropie tot mai mult de realitate. Mîine, va veni în oras o delegatie a Ministerului Sănătătii care se va întîlni cu reprezentanti ai Primăriei Piatra Neamt, respectiv conducerea Autoritătii de Sănătate Publică pentru a studia cele trei variante de teren unde ar putea fi ridicată această nouă institutie sanitară.
Cum punerea în operă a acestui proiect ia în calcul un parteneriat public-privat, între Primărie si o firmă particulară, municipalitatea fiind obligată să pună la dispozitie terenul, iar agentul economic să investească în constructie si dotări, executivul pietrean s-a conformat si a studiat problema.
Terenul pe care ar urma să fie construit noul spital ar trebui să aibă o suprafată de 2.000-5.000 metri pătrati, să permită usor racordarea la utilităti si să fie accesibil dinspre toate zonele localitătii. După ce au fost discutate mai multe variante, în final au rămas valabile trei variante de terenuri situate la poalele Pietricicăi, Dealului Cîrlomanu, respectiv pe strada Mihai Viteazu, nr.23. În această din urmă zonă, a fost identificat un teren cu suprafată de aproximativ 15.000 de metri pătrati, situat în Dărmănesti, pe lîngă Colegiul National de Informatică. Acesta a apartinut Ministerului Agriculturii si, potrivit autoritătilor locale, ar răspunde cel mai bine cerintelor. „Din punctul nostru de vedere, acest loc ar fi ideal pentru construirea noului spital care trebuie să corespundă din toate punctele de vedere standardelor europene. Aici, utilitătile ar putea foarte usor asigurate, iar accesul este facil din toate punctele orasului. Sperăm ca reprezentantii Ministerului Sănătătii, care se vor deplasa miercuri aici, să agreeze propunerea noastră“, a declarat Mihaela Stoica, viceprimar al municipiului resedintă de judet.
Conform unui proiect al ministrului Eugen Nicolăescu, Piatra Neamt se înscrie în seria celor 20 de orase din tară unde se impune construirea unei noi unităti sanitare.
Această initiativă a conducerii ministerului a fost făcută publică în luna mai si readusă, ulterior, în discutie în termeni mai fermi.
Potrivit discutiilor purtate pînă acum, se doreste ca la construirea noului spital să fie respectate toate normele europene în vigoare, în ceea ce priveste circuitele, blocurile operatorii, saloanele etc. Intentia este ca acesta să fie spital judetean de urgentă, iar cel care există acum, si se numeste astfel, să capete statut de spital municipal.
Dacă terenul ales de Primăria Piatra Neamt este agreat si de reprezentantii Ministerului Sănătătii, în scurt timp va demara efectuarea unui studiu de fezabilitate, care va fi gata în termen de sase luni. Fondurile necesare întocmirii studiului de fezabilitate vor fi asigurate de către Ministerul Sănătătii. Tot ministerul de resort s-a ocupat si de organizarea licitatiei în vedere desemnării firmei care să se ocupe de efectuarea acestui studiu, iar cîstigătoare este SC Proiect SA din Bucuresti.
Construirea noului spital ar trebui să fie gata în maximum doi ani si două luni.

Articol afisat de 1326 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective