Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 13 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Epurare masivã la FC Ceahlãul

Epurare masivã la FC Ceahlãul

• conducerea clubului a decis încheierea colaborãrii cu 11 jucãtori din lotul avut în toamna anului 2006 • se renuntã la Curcã, Prisacã, Alistar, Borz, Serban, Ivascã, Karamian, Stajic, Gaston Diaz, Nemtanu si Carlos Herrera • lista se mai poate mãri cu nume de jucãtori consacrati • un cotidian central dãdea ca posibile transferuri pe Burdujan, Perjã, Dolha, Lucian Goian, Negru, Nicolae Constantin sau Schumacher •

Bomba asteptatã de cîteva zile la Ceahlãul a explodat, ieri, avîndu-l pe Viorel Mestecãneanu drept detonator: 11 jucãtori au fost dati afarã. Portarii Ionut Curcã si Vasile Prisacã, fundasul Angelo Alistar, mijlocasii Paul Borz, Tibi Serban, Cãtãlin Ivascã, Arman Karamian, Dusko Stajic, Angel Gaston Diaz, Mihai Nemtanu si vîrful de atac Carlos Herrera sînt fotbalistii care au primit dreptul de a-si cãuta alte echipe pentru care sã evolueze. „Am renuntat la colaborarea cu o întreagã echipã. Am încheiat totul pe cale amiabilã, fiecare dintre acestia avînd posibilitatea de a-si cãuta noi formatii pentru care sã joace de acum înainte. Vrem sînge nou, vrem jucãtori de fortã si care sã accepte programul lui Florin Marin. Nu vreau sã vãd cum o echipã precum Poli Iasi ne fugãreste în propria curte ca pe niste cãtelusi neputinciosi“, au fost cuvintele lui Viorel Mestecãneanu, presedintele Consiliului de Administratie la FC Ceahlãul. Acelasi oficial a tinut sã le multumeascã unora dintre jucãtori pentru ce au fãcut în trecut la Ceahlãul, altora pentru ceea ce au încercat sã facã în prezent. A spus despre unii cã nu s-au adaptat, iar despre altii cã au fost mereu mentinuti în lot, dar aproape niciodatã nu au reusit sã se ridice mai sus de un anumit nivel. „ÃŽntre cei la care am renuntat erau unii care nu au pus destul suflet pentru Ceahlãul“, a acuzat Mestecãneanu. Acelasi oficial a spus cã de acum se cautã jucãtori care sã punã umãrul la revenirea Ceahlãului între cele mai importante echipe ale Ligii I. Profilul unui fotbalist care va fi gãsit bun pentru gruparea pietrean ar fi urmãtorul: valoros, de fortã si care sã accepte programul impus de Florin Marin. S-a confirmat încã o datã cã acesta va fi tehnicianul cu care Ceahlãul va încerca salvarea de la retrogradare. ÃŽntrebat dacã sînt în România jucãtori care sã se potriveascã acestei descrieri, Viorel Mestecãneanu a rãspuns cã da. A spus apoi cã formatia pietreanã vrea un portar, mãcar doi jucãtori de bandã stînga, mijlocasi si douã vîrfuri, desi Mircea Ilie si Doicaru au primit încã „verde“ pentru a rãmîne. A fãcut referire apoi si la lista anuntatã de Prosport în editia sa de ieri si a recunoscut cã sînt acolo fotbalisti care ar putea intra în tiparul dorit si sã fie prezenti la reunirea lotului, care este prevãzutã pentru 8 ianuarie 2007. Pe lista apãrutã în Prosport erau Emilian Dolha, Lucian Goian, Dãnut Perjã, Lucian Burdujan, Vali Negru, Nicolae Constantin sau Constantin Schumacher. „Toti sînt jucãtori de valoare, dar vreau sã stie lumea cã lista este asa mare în dreptul nostru pentru cã este un moment de conjuncturã. Noi avem nevoie de jucãtori, iar altii vor sã scape de ei“, a comentat Mestecãneanu. Cît priveste cercetarea pietei strãine, decizia este una clarã: „Avînd în vedere tepele luate, nu se mai pune problema“.
Presedintele CA a anuntat însã cã lista „disponibilizatilor“ ar putea sã se mãreascã, iar pe ea ar putea apãrea jucãtori cu nume de la Ceahlãul. „De exemplu Forminte, Costel Ilie, Puricã, Avãdanei sau Covrig sînt fotbalisti care trebuie sã tragã învãtãmintele de rigoare din aceste întîmplãri. Vom avea discutii foarte serioase cu ei si le vom cere mai mult. Dacã nu acceptã, atunci renuntãm la colaborare“, a atras atentia oficialul citat.

Povestile „disponibilizatilor“ în Liga I

Adusi cu surle si trîmbite în varã de Mihai Stoica, antrenor venit de la retrogradata în C Rapid II Bucuresti, unii dintre jucãtori nu au fãcut deloc vîlvã pe prima scenã a fotbalului românesc. Curcã si-a gãsit postul de titular tîrziu, dar l-a pierdut dupã jocul de la Vaslui, cînd a luat douã goluri din suturi de la distante mai mari de 25 de metri. Dar peste toate a venit si gafa din meciul cu Poli Iasi care nu poate fi definitã. Prisacã a apãrat excelent în meciul cu Steaua, dupã care a „comis-o“ la FC Arges, la singurul gol al acelei partide. Mihai Nemtanu si Paul Borz sînt jucãtori tinuti la club în ultimii ani, dar care din diferite cauze au rãmas la nivelul de rezervã permanentã. Angelo Alistar nu a mai dat aceeasi sigurantã ca altã datã, desi a fost unul dintre jucãtorii buni în toamna lui 2006, în timp ce Tibi Serban nu a mai iesit cu nimic în evidentã. Nu si-a mai trecut numele pe lista marcatorilor, dar nici nu a fost util colegilor din avanposturi, fapt pentru care si-a pierdut si locul de titular. Angel Gaston Diaz a fost surpriza plãcutã al primul meci al stagiunii actuale, cînd a pasat decisiv la Doicaru, autorul golului victoriei cu Gloria Bistrita. A punctat atunci cam la toate capitolele si pãrea o afacere mai mult decît profitabilã. Rezultatul final? Diaz a etalat apoi un joc lipsit de inspiratie, s-a împotmolit de multe ori în propriile driblinguri si a sfîrsit prin a fi doar un alt talent mort sperantã. Carlos Herrera nu a evoluat decît în partidele amicale pentru prima echipã a clubului pietrean, jucînd apoi la în Liga a III-a, la Ceahlãul II. Dusko Stajic a lãsat si el o impresia bunã la startul campionatului, dar pe parcurs s-a stins. Arman Karamian si Cãtãlin Ivascã au fost jucãtorii de la care s-a asteptat „acoperirea“ pãrtii stîngi a angrenajului echipei Ceahlãul, dar au lãsat de dorit în foarte multe meciuri. Poate cã armeanul ar fi fost salvat de la destituire, dacã ar fi marcat la ocazia servitã „pe tavã“ de fundasii stelisti în meciul din etapa a XIV-a. Prin aceste plecãri ale strãinilor Stajic, Karamian, Diaz si Herrera, Ceahlãul a rezolvat si problema extracomunitarilor odatã cu intrarea României în Uniunea Europeanã. Aceasta deoarece regulamentele UEFA interzic unui club comunitar utilizarea a mai mult de 3 extracomunitari concomitent în teren, dar si legitimarea a mai mult de 5.
Nu trebuie uitate cele mai mari vedete ale lui Mihai Stoica, adicã Gigel Ene, Marian Zeciu si Andrei Petrescu, jucãtori care au dus la retrogradarea echipei Rapid II Bucuresti în Divizia C în sezonul precedent, dar care erau priviti de fostul tehnician ca mari solutii pentru Ceahlãul. Acestora se mai adaugã si fostul presedinte Dan Petrescu si antrenorul Ion Moldovan.

Articol afisat de 2420 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 13.12.2006 04:48
Nea Florine nu vrei sa ma iei la matale in echipa?
Ca regulamentul il stiu,pot alerga 15 minute in jurul blocului,promit sa ma las de fumat si sa slabesc 15 kile.De baut nu prea beau dar daca e nevoie pot sa ma apuc.Nu prea stiu sa dansez dezbracat pe mese si mi-e frica sa iau bataie de la bodyguarzi prin Laguna dar pana la urma pot sa o fac si pe asta. Nu asta fac si baietii de la Ceahlaul? Vezi si matale ce faci la echipa aia.Si sa nu ma uiti. "Aduti" aminte si de mine.
Ad�ugat de eugen la data 13.12.2006 18:55
tot inainte...
...as vrea sa cumpar eu instalatia de nocturna ca tot n-o sa va mai foloseasca ...la matineu...si cand o cumparat-o nea energy man ...jiji stefan, adica..nu tin minte sa ma fi intrebat daca sunt de acord cu indatorarea aceasta ...pe degeaba...am scapat de dracu(rotaru) si am dat de tasu(stefan)...hai divizia C...cat despre echipa mai sunt cativa care n-au treaba cu fotbalul...din conducere...
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective