Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sãrbãtorile aduc puhoi de turisti în Masivul Ceahlãu

Sãrbãtorile aduc puhoi de turisti în Masivul Ceahlãu

• pentru Crãciun si Revelion, spatiile de cazare de la Dochia si Fîntînele au fost rezervate în urmã cu mult timp • de Crãciun, la Fîntînele, cazarea va costa între 100 si 135 mii de lei • de Revelion, trei zile de cazare, cu pachet integral de servicii, inclusiv masa festivã de la cumpãna dintre ani va ajunge la 2,5 milioane de lei de persoanã • la Dochia, mai sînt disponibile doar 10 locuri, de Crãciun • hotelurile din Durãu sînt ocupate în proportie de 75 % •


Sute de turisti dornici sã petreacã, într-un cadru natural deosebit si într-un ambient simplu si original, Crãciunul si Anul Nou, departe de casã si de spatiile conventionale ale restaurantelor, au ales sã meargã în Masivul Ceahlãu. Astfel, la Cabanele Fîntînele si Dochia, rezervãrile au fost fãcute în urmã cu mult timp. Cele 50 de locuri de cazare disponibile la cabana Fîntînele au fost ocupate integral, pentru sãrbãtoarea Nasterii Domnului, de un grup de tineri din Ardeal. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre cabanierul Eugen Bulai, de Crãciun, turistii vor plãti numai cazarea, întrucît vor veni cu mîncare de acasã. În aceste conditii, pretul cazãrii la Fîntînele este cuprins între 100 si 135 mii de lei vechi.
„Cu toate cã vor veni cu mîncare de acasã, pentru seara de Crãciun, toti turistii si-au exprimat dorinta sã mãnînce sarmale cu mãmãligutã si smîntînã. Vom avea bãuturã de toate felurile, vom servi vin si tuicã fiartã, chiar si ceai fierbinte, dacã va fi cazul. Vom împodobi bradul, se va face foc de tabãrã, sperãm sã tinã vremea cu turistii si sã ningã, pentru ca într-adevãr sã simtã din plin bucuria si plãcerea sãrbãtorii Crãciunului. Grupul de turisti care s-a anuntat va sta la noi de vineri, 22 decembrie, pînã pe 27 decembrie. Numai bine facem curãtenie si pregãtim, apoi, cabana pentru cei 50 de turisti care vin sã petreacã la noi Revelionul. Este vorba tot despre tineri, care sosesc pe 30 decembrie si stau pînã pe 2 ianuarie. Pachetul nostru de servicii, în care sînt incluse masa de Revelion, carnavalul si trei nopti de cazare costã 2,5 milioane de lei. Meniul de Revelion va fi unul foarte bogat, cu mîncare traditionalã ca la mama acasã, cu prãjituri, fructe si bãuturã pe alese“, a declarat cabanierul Eugen Bulai.
Si Cabana Dochia a fost „adjudecatã“ de mult timp de turisti. Dacã pentru noaptea dintre ani au fost ocupate toate cele 70 de locuri de cazare, de Crãciun au fost rezervate 60 de locuri, rãmînînd libere, pentru „întîrziati“, 10. Aici, costul unui loc de cazare este cuprins între 100 si 210 mii de lei. Pretul cel mai mic este pentru camera cu 17 paturi, iar cel mai ridicat - cele cu douã paturi. Cabanierul de la Dochia, Ioan Tigãnici, ne-a spus cã, în aceste zile, se munceste de zor la pregãtirea bucatelor traditionale si achizitionarea bãuturii.
Nici hotelurile din Durãu nu au fost ocolite de turisti în perioada Sãrbãtorilor de Iarnã. Majoritatea acestora sînt ocupate, deja, în proportie de 75% pentru sezonul sãrbãtorilor.

Articol afisat de 2502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective