Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Mã voi implica mult mai mult în sustinerea proiectelor de dezvoltare a comunitãtilor locale“

„Mã voi implica mult mai mult în sustinerea proiectelor de dezvoltare a comunitãtilor locale“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: Cum comentati cele întîmplate în Parlament cu ocazia discursului sustinut de presedintele Bãsescu?
Serban Strãtilã:
Din pãcate, am asistat la un „spectacol“ cu totul nepotrivit oferit de parlamentarii PRM si de grupurile lor de sustinãtori. De la parlamentarii care au ceva vechime am aflat cã scene de genul acelora vãzute de o tarã întreagã la sedinta consacratã condamnãrii comunismului nu au mai avut loc în Parlament de la venirea minerilor. Acceptãm exprimarea liberã a opiniilor politice, dar aceasta trebuie sã fie civilizatã, atît ca modalitate, cît si ca limbaj. Comportamentul necivilizat al unor parlamentari PRM nu a fãcut decît sã afecteze negativ imaginea institutiei Parlamentului, fapt care dãuneazã constructiei democratice din tara noastrã. Cred cã raportul Tismãneanu are unele capitole discutabile si cã ar fi trebuit insistat pe responsabilitãtile individuale ale celor care au contribuit esential la instaurarea si consolidarea regimului totalitar, dar lucrurile pot fi clarificate prin dezbateri publice cu larga participare a societãtii civile si a mediului academic. Domnul presedinte Trãian Bãsescu a fãcut un pas - e drept, la doi ani de la preluarea mandatului - important în privinta desprinderii de vechiul sistem, dar actiunea trebuie continuatã nu doar prin editarea de manuale si acordarea de burse, ci în primul rînd prin adoptarea de cãtre liderii politici a comportamentului si mentalitãtilor caracteristice spatiului vest-european. ÃŽn acest sens, este evident cã domnul Corneliu Vadim Tudor si sustinãtorii domniei-sale mai au multe de fãcut pentru adaptarea la noile realitãti, bineînteles, dacã doresc acest lucru.
Rep.: Enumerati trei prioritãti pe care le veti avea în vedere începînd cu 1 ianuarie 2007.
S.S.:
Avînd în vedere cã în acest moment sînt singurul parlamentar PNL reprezentînd judetul Neamt, mã voi implica mult mai mult în sustinerea proiectelor de dezvoltare a comunitãtilor locale. Deja, am fãcut demersuri, împreunã cu presedintele CJ Vlad Marcoci, pentru alocarea unor fonduri vizînd reabilitarea infrastructurii afectate de inundatiile din ultimii ani. Începînd cu luna ianuarie, mã voi deplasa în cît mai multe localitãti din judet pentru a identifica, împreunã cu alti factori de decizie, nevoile reale si imediate ale cetãtenilor si autoritãtilor. În primul trimestru al anului viitor, în calitate de membru al comisiei de anchetã a privatizãrii PETROM, voi participa la o serie de audieri menite sã clarifice aspectele legale ale acestei privatizãri. În mãsura în care regulamentul de functionare mi-o va permite, vã voi tine la curent cu desfãsurarea anchetei. Nu în ultimul rînd, mã voi implica si în elaborarea unor propuneri legislative, atît în domeniul economic, cît si în cele ce privesc procedurile de obtinere a cetãteniei române.
Rep.: A fost votat bugetul. Sînt modificãri semnificative?
S.S.:
În cele din urmã, bugetul pentru 2007 a fost votat cu unele modificãri care nu afecteazã semnificativ domeniile prioritare. Anul viitor va fi unul dificil, deoarece vor intra în vigoare o sumedenie de modificãri legislative, iar dupã primul trimestru va fi necesarã o mobilizare a tuturor celor responsabili în vederea impulsionãrii mecanismelor de absorbtie a fondurilor europene. Din aceastã perspectivã, este foarte importantã stabilitatea politicã si colaborarea constructivã între institutiile statului. Mai mult ca oricînd e nevoie sã lãsãm deoparte ambitiile personale si politicianiste, în vederea atingerii scopului comun - integrarea demnã si deplinã în structurile europene.

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective