Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cadou de 98 de miliarde de lei

Cadou de 98 de miliarde de lei

• procesul dintre Primãria Piatra Neamt si E-ON Gaz a luat sfîrsit • ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie a dat dreptate Primãriei, E-ON Gaz fiind nevoitã sã plãteascã 98 de miliarde de lei pentru cã foloseste terenurile municipiului • „îl considerãm ca pe un dar de sãrbãtori“, a declarat primarul Gheorghe Stefan •

În pragul noului an, Primãria Piatra Neamt a primit cel mai frumos si mai scump cadou din partea lui Mos Crãciun: a cîstigat, dupã mai bine de un an de judecatã, procesul cu fosta Distrigaz Nord, actuala E-ON Gaz. Mosul, în persoana Înaltei Curti de Casatie si Justitie, a decis cã recursul formulat de societatea furnizoare de gaz metan nu este întemeiat si a dat dreptate municipalitãtii pietrene. Cu aceastã ocazie, bugetul local sporeste, la sfîrsitul acestui an, cu 98 de miliarde de lei vechi.
Primãria Piatra Neamt a obligat fosta societate Distrigaz Nord Tîrgu Mures sã plãteascã cele 98 miliarde de lei, ca taxe de folosire a terenului ocupat de bransamente, conducte, instalatii tehnologice si panouri de reglare (în valoare de 55,673 miliarde de lei), plus dobînzile si penalitãtile de întîrziere (calculate pentru perioada 2000 - 2004), în valoare de 42,699 miliarde de lei. ÃŽn procesul judecat atît la Piatra Neamt, cît si la Tîrgu Mures, Distrigaz a pierdut, motiv pentru care, în luna aprilie 2006, a fãcut recurs la Curtea Supremã de Justitie. ÃŽn sedinta din 15 noiembrie 2006, ÃŽCCJ a decis, în numele legii, sã respingã recursul actualei E-ON Gaz Tîrgu Mures, punînd punct unui litigiu care dureazã de mai bine de un an de zile. O zi mai tîrziu, pe 16 noiembrie, ÃŽCCJ a emis certificatul de pronuntare a deciziei si l-a trimis municipalitãtii. „Primãria Piatra Neamt a avut cîstig de cauzã în litigiul cu E-ON Gaz, fosta Distrigaz Nord, pe probleme legate de taxe si impozite. Cele 98 de miliarde de lei vor reveni bugetului local. ÃŽl considerãm ca pe un dar de sãrbãtori, deoarece, cu acesti bani, se pot face multe, iar orasul va arãta mai frumos avînd fonduri îndestulãtoare“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Litigiul cu E-ON Gaz nu este singurul de acest fel, în care este implicatã municipalitatea. Tot pe motiv de solicitare a taxei de folosire a terenurilor proprietatea municipiului, autoritãtile pietrene sînt în proces cu CFR Marfã, E-ON - fosta Electrica, si chiar Petrom. Cu E-ON a mai cîstigat un proces si, implicit, 50 de miliarde, însã nu a ajuns, încã, certificatul de pronuntare a deciziei instantei. Avînd în vedere cã din aceastã taxã de folosire a terenurilor s-au strîns, anul acesta, peste 200 miliarde de lei la bugetul local, autoritãtile promit cã nu vor renunta la drepturile care le revin prin lege. „Vom continua sã adunãm bani la bugetul local al municipiului din aceste taxe si impozite, care sînt perfect legale, asa cum se constatã si din hotãrîrile instantelor de judecatã si în special din decizia Curtii Supreme. Dacã nu am fi avut dreptate, nu am fi primit aceste sentinte favorabile. Taxa este unitar aplicatã tuturor, indiferent de cine este. Si Aqua Calor plãteste, si Apa Serv... Nu conteazã cã e societatea Consiliului Local sau a Consiliului Judetean. Pentru cã se folosesc de terenurile municipiului Piatra Neamt, toti trebuie sã plãteascã aceste taxe, chiar dacã sînt societãti de utilitate publicã“, a mai spus Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 2174 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective