Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se clatinã unele sefii la „descentralizate“

• senatorul Norica Nicolai, presedintele interimar al PNL Neamt, îi cheamã la raport pe liberalii cu functii din institutii • se vehiculeazã cã va fi evaluatã prestatia acestora si cã li se va cere sã-si precizeze pozitia politicã - ori PNL, ori PLD • liberalii detin în Neamt, printre altele, sefia Inspectoratului Scolar, Directiei Agricole, Directiei de Muncã, Directiei pentru Culturã, Agentiei de Mediu, Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, Sistemului de Gospodãrire a Apelor si Casei de Asigurãri de Sãnãtate •

Norica Nicolai revine azi la Piatra Neamt, pentru a face ordine în rîndurile liberalilor nemteni. Presedintele interimar al PNL Neamt si-a programat în agendã multe chestiuni organizatorice legate de activitatea filialei judetene si va putea fi gãsit la cabinetul senatorial al lui Serban Strãtilã, acolo unde este „cartierul general“ al partidului, pînã se va muta în casã nouã. Fiind prima vizitã de anul acesta, între timp PNL trecînd printr-un congres extraordinar de alegeri, senatorul PNL va aduce noutãtile în privinta documentelor adoptate la reuniunea de sãptãmîna trecutã: modificãrile statutului, eventuale indicatii si contraindicatii... Apoi, se va lua în discutie organizarea alegerilor la filiala nemteanã, pentru eliminarea situatiei de interimat. Potrivit statutului partidului, PNL nu poate sta cu sef provizoriu mai mult de sase luni, dar liberalii nemteni nu vor sã astepte atîta timp, dacã pot face alegeri mai devreme. Membrii din actuala conducere a PNL Neamt doresc ca alegerile interne sã aibã loc pînã în luna aprilie. Nu în ultimul rînd, trebuie pregãtite alegerile pentru Parlamentul European. Norica Nicolai va aduce instructiunile de la centru, pentru ca liberalii sã se poatã organiza în judetul Neamt.
Poate cel mai important aspect al popasului Noricãi Nicolai este întîlnirea cu membrii care au obtinut functii de rãspundere în institutiile descentralizate. De cînd gruparea Stolojan a anuntat transformarea într-un partid cu acte-n regulã, prin destule institutii descentralizate au început sã se strîngã semnãturi de sustinere, actiunile fiind, în principal, coordonate de sefii respectivelor unitãti. Dacã tot se va vedea cu acestia, Norica Nicolai are de gînd sã le cearã directorilor de descentralizate sã-si precizeze pozitia politicã: ori PNL, ori PLD. Respectîndu-se algoritmul guvernãrii, este foarte posibil ca liberalii care au îmbrãtisat mai mult sau mai putin fãtis pe Theodor Stolojan si platforma lui sã pãrãseascã fotoliile de director si sã le lase unor liberali „pur sînge“, cu carnetul de partid încã valabil. PNL are în judetul Neamt, printre altele, sefia Inspectoratului Scolar, Directiei Agricole, Directiei de Muncã, Directiei pentru Culturã, Agentiei de Mediu, Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, Sistemului de Gospodãrire a Apelor, Casei de Asigurãri de Sãnãtate si Directiei de Finante. Conducãtorii acestora se vor prezenta la raport, aducînd cu ei si cîte o sintezã a activitãtii desfãsurate. Acestea vor fi analizate în sedinta Biroului Permanent Judetean interimar. Astfel de evaluãri ale oamenilor cu functii de rãspundere au fost fãcute în PNL Neamt si pe vremea fostei organizãri de partid, dar atunci nu se lua în calcul si simpatia pentru liberal-democrati.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 18.01.2007 12:07
Dreptatea Drexler
Sper ca D.L. Drexler renunta de buna voie la sefia ocupata pentru ca si-a facut plinul, si-a indeplinit toate dorintele de razbunare si se intoarce la catedra, desi cand a intrat inspector general era prof. de scoala generala, iar acum este profesor de liceu, contrar tuturor legilor statului de drept. Macar acum sa aiba bun simt, sa se retraga chiar din invatamant, deoarece ar fi buna in televiziune cu tot cu inspectorii ilegali agreati de ea. Sa nu uite de cei sustinuti ilegal de ea. RUSINE!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective