Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

E-ON Gaz Piatra Neamt a tulburat linistea bicăjenilor

Locatarii blocurilor din Bicaz sînt amenintati de către sefii E-ON Gaz, CRC Piatra Neamt, că vor rămîne, începînd cu 1 martie, fără gaze naturale. Asta în conditiile în care nu vor comunica în scris modul în care se vor organiza, precum si asociatia de care apartin. „Deoarece nu sînteti constituiti în asociatie cu personalitate juridică, vă rugăm ca pînă la data de 01.03.2007, să ne comunicati în scris modul în care vă veti organiza si asociatia de care veti apartine. În cazul neprimirii răspunsului de la dumneavoastră, vom proceda la sistarea furnizării gazelor, deoarece nu mai putem factura consumul de gaze“, se arată în adresa E-ON Gaz, semnată de coordonatorul CRC Piatra Neamt, Marina Văcărasu. Apărută peste noapte, adresa cu pricina a „iritat“ starea de spirit a beneficiarilor de gaze naturale din Bicaz, ce se simt amenintati de o manevră în fortă fără vreo explicatie logică prealabilă si mai ales fără a avea vreo vină legată de nerespectarea clauzelor din contractul încheiat la debutul relatiei între cele două părti. Mai mult, despre rostul acestei somatii, administratorii asociatiilor de proprietari din Bicaz habar nu aveau cu cîteva zile în urmă, fiind la fel de surprinsi de textul adresei, atunci cînd le-am prezentat-o. „Pe noi nu ne-a contactat nimeni din conducerea administrativă a celor de la Gaze pentru vreo explicatie, ca să nu mai vorbim de faptul că ei sugerează în adresă o eventuală încasare a pretului la facturi de către noi. Nu stim cum de si-o permit fără o discutie si întelegere prealabilă?“, au afirmat administratorii asociatiilor de proprietari din Bicaz. Pentru explicatii asupra „buclucasei“ adrese formulate de mai marii E-ON-ului, am discutat cu semnatara acesteia, Mariana Văcărasu, care a spus, printre altele, că rostul măsurii luate, ce-i drept unilateral, are la bază un program nou de facturare implementat în iulie 2006, odată cu privatizarea Romgaz. „Pînă acum, au migrat spre acest program numai societătile mari consumatoare de gaze, urmînd ca, după 1 iunie 2007, să intre în acest program atît asociatiile cît si persoanele fizice. Or, tocmai de aceea, noi am luat această masură de a cunoaste care este statutul persoanelor fizice, pentru care plata gazelor se face pausal, rugîndu-le să ne anunte numele asociatiei din care face parte, cu conditia ca aceasta să aibă personalitate juridică“, a declarat Mariana Văcărasu, coordonator CRC Piatra Neamt.
Întrebată dacă nu care cumva măsura cu pricina are vreo legătură cu reducerile masive de personal înregistrate la Sectia Bicaz a E-ON Gaz, salariata CRC Piatra Neamt a afirmat că „nici într-un caz, deoarece casieria de la Bicaz rămîne casierie în continuare“. Rămîne de văzut dacă bicăjenii „iritati“ de adresa cu pricina, cărora pînă în prezent plata facturilor li s-a făcut pausal, vor da un răspuns, pînă la data scadentă, 1 martie 2007, astfel încît să fie evitată sistarea furnizării gazelor, ca măsură coercitivă impusă unilateral de conducerea firmei furnizoare.

Articol afisat de 1868 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective