Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

E-ON Gaz Piatra Neamt a tulburat linistea bicãjenilor

Locatarii blocurilor din Bicaz sînt amenintati de cãtre sefii E-ON Gaz, CRC Piatra Neamt, cã vor rãmîne, începînd cu 1 martie, fãrã gaze naturale. Asta în conditiile în care nu vor comunica în scris modul în care se vor organiza, precum si asociatia de care apartin. „Deoarece nu sînteti constituiti în asociatie cu personalitate juridicã, vã rugãm ca pînã la data de 01.03.2007, sã ne comunicati în scris modul în care vã veti organiza si asociatia de care veti apartine. ÃŽn cazul neprimirii rãspunsului de la dumneavoastrã, vom proceda la sistarea furnizãrii gazelor, deoarece nu mai putem factura consumul de gaze“, se aratã în adresa E-ON Gaz, semnatã de coordonatorul CRC Piatra Neamt, Marina Vãcãrasu. Apãrutã peste noapte, adresa cu pricina a „iritat“ starea de spirit a beneficiarilor de gaze naturale din Bicaz, ce se simt amenintati de o manevrã în fortã fãrã vreo explicatie logicã prealabilã si mai ales fãrã a avea vreo vinã legatã de nerespectarea clauzelor din contractul încheiat la debutul relatiei între cele douã pãrti. Mai mult, despre rostul acestei somatii, administratorii asociatiilor de proprietari din Bicaz habar nu aveau cu cîteva zile în urmã, fiind la fel de surprinsi de textul adresei, atunci cînd le-am prezentat-o. „Pe noi nu ne-a contactat nimeni din conducerea administrativã a celor de la Gaze pentru vreo explicatie, ca sã nu mai vorbim de faptul cã ei sugereazã în adresã o eventualã încasare a pretului la facturi de cãtre noi. Nu stim cum de si-o permit fãrã o discutie si întelegere prealabilã?“, au afirmat administratorii asociatiilor de proprietari din Bicaz. Pentru explicatii asupra „buclucasei“ adrese formulate de mai marii E-ON-ului, am discutat cu semnatara acesteia, Mariana Vãcãrasu, care a spus, printre altele, cã rostul mãsurii luate, ce-i drept unilateral, are la bazã un program nou de facturare implementat în iulie 2006, odatã cu privatizarea Romgaz. „Pînã acum, au migrat spre acest program numai societãtile mari consumatoare de gaze, urmînd ca, dupã 1 iunie 2007, sã intre în acest program atît asociatiile cît si persoanele fizice. Or, tocmai de aceea, noi am luat aceastã masurã de a cunoaste care este statutul persoanelor fizice, pentru care plata gazelor se face pausal, rugîndu-le sã ne anunte numele asociatiei din care face parte, cu conditia ca aceasta sã aibã personalitate juridicã“, a declarat Mariana Vãcãrasu, coordonator CRC Piatra Neamt.
ÃŽntrebatã dacã nu care cumva mãsura cu pricina are vreo legãturã cu reducerile masive de personal înregistrate la Sectia Bicaz a E-ON Gaz, salariata CRC Piatra Neamt a afirmat cã „nici într-un caz, deoarece casieria de la Bicaz rãmîne casierie în continuare“. Rãmîne de vãzut dacã bicãjenii „iritati“ de adresa cu pricina, cãrora pînã în prezent plata facturilor li s-a fãcut pausal, vor da un rãspuns, pînã la data scadentã, 1 martie 2007, astfel încît sã fie evitatã sistarea furnizãrii gazelor, ca mãsurã coercitivã impusã unilateral de conducerea firmei furnizoare.

Articol afisat de 2153 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective