Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Ciungu“, teparul de pensionari, a ajuns la judecatã

Dumitru Dinu, de 62 de ani, din Buhusi, judetul Bacãu, a fost trimis în judecatã de procurorii nemteni, în sarcina sa fiind retinutã înfractiunea de înselãciune. El a pãcãlit mai multe persoane, afirmînd cã este inspector la Casa de Pensii, amãgindu-i pe naivi cã vor fi premiati cu sume mari de bani, ori cã drepturile lor de pensie vor fi majorate substantial. Pentru a intra în posesia cîstigurilor promise, el a cerut fiecãrei victime întocmirea unui dosar si plata unor sume de bani. Cei care au acceptat au fost îmbarcati într-un autoturism si condusi în cel mai apropiat oras unde, chipurile, urma sã fie întocmit dosarul. Astfel, înainte de a pleca de acasã, victimele si-au luau banii necesari întocmirii actelor si pentru plata serviciilor. Fãrã a bãnui ce urma sã se întîmple, persoanele pãcãlite au acceptat fãrã sã crîcneascã conditiile impuse de escroc. În fiecare caz, la sosirea în oras, Dinu a oprit masina în apropierea unui birou de copiere a actelor, pentru a le facilita victimelor sã multiplice documentele necesare la dosar, iar el a plecat cu bani cu tot. Dîndu-si seama cã au fost tepuite, victimele s-au oprit direct la Politie. Prin actul de inculpare, în sarcina acuzatului au fost retinute 5 astfel de fapte, dar este posibil ca numãrul lor sã fie mult mai mare.
Prima dintre infractiuni a avut loc în Bicaz, pe 3 februarie 2006. Atunci l-a acostat pe Alexandru C., cãruia i s-a recomandat ca fiind inspector de la Pensii si i-a spus cã are de ridicat de la institutie suma de 19 milioane de lei. ÃŽnvinuitul a mai spus victimei cã dacã mai are bani acasã sau la altã institutie, poate sã-i aducã la pensii, deoarece acolo se pot pãstra cu o dobîndã de 17%. Bicãjeanul a crezut cã a dat lovitura si rapid s-a dus la bancã de unde a scos 46 de milioane de lei. Apoi, împreunã cu Dinu, a plecat la Piatra Neamt. ÃŽn oras, acuzatul l-a trimis sã facã patru copii de pe cartea de identitate, timp în care banii au rãmas la el. Cînd bãtrînul s-a întors la masinã si nu l-a mai gãsit pe falsul inspector, si-a dat seama cã a fost înselat. La fel s-a întîmplat pe 8 iunie 2006, cînd a pãcãlit un alt bãrbat, de aceastã datã din Zãnesti. Dinu a zis cã-l poate ajuta sã cîstige 50 de milioane de lei, dacã îi dã 11,5 milioane de lei. La fel ca si în celãlat caz victima a ridicat suma de la bancã, dupã care i-a predat banii acuzatului. ÃŽn alte trei cazuri, a tras tepe de 5 milioane de lei, 10 milioane, respectiv 3,5 milioane. La cele 5 fapte, prejudiciul se cifreazã la 76 de milioane de lei, sumã cu care victimele sînt pãrti civile. Dinu, poreclit „Ciungul“, pentru cã îi lipsesc douã degete de la o mînã, si bãcãuanul Liviu Codreanu, de 34 de ani, au împãrtit aceeasi celulã în penitenciar, primul fiind condamnat pentru înselãciune, iar cel de-al doilea pentru furt calificat. Acolo au pus la punct detaliile viitoarelor fapte. Deoarece Codreanu nu a avut o participare efectivã la fapte, el a fost scos de sub urmãrire penalã. Dinu are la activ mai multe condamnãri pentru fapte similare. A iesit din penitenciar în noiembrie 2004, cu un rest de pedeapsã de 818 de zile.

Articol afisat de 1574 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective