Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legislativul pietrean, formulă completă după revenirea unui ales din Australia

• consilierul Elena Boengiu a revenit din „tara cangurilor“ • alesii locali vor dezbate astăzi, în formulă completă, 19 proiecte de hotărîri •

Legislativul pietrean se întîlneste, astăzi, în formulă completă. Consilierul local Elena Boengiu a revenit acasă, după două luni de concediu petrecut în Australia, alături de fiice. Pe 26 noiembrie, liberala a plecat în vacantă cu acceptul colegilor din legislativul local, lăsînd Consiliul Municipal să functioneze cu 22 din 23 de consilieri. Elena Boengiu a zburat spre Australia însotită de mezină, si-a petrecut sărbătorile de iarnă acolo si a revenit acasă în urmă cu cîteva zile.
Fiica cea mare a sotilor Boengiu, Ruxandra Andreea, s-a stabilit în Australia în urmă cu patru ani, împreună cu sotul. Familia Boengiu a văzut-o acum trei ani, în vară, iar pe ginerele violonist în 2005, cînd si-a petrecut concediul în România. Elena Boengiu a planificat călătoria încă din primăvara anului trecut, formalitătile fiind de lungă durată.
Revenită din alte zări, mai de soare pline, Elena Boengiu nu va avea foarte mult timp la dispozitie pentru a se scăpa de efectele fusului orar, deoarece legislativul local este convocat la sedintă astăzi după-amiază. Absenta liberalei a fost resimtită în plenul Consiliului Local, în sedintele din ultimele două luni, dar cel mai dificil a fost în prima întîlnire a consilierilor locali din acest an. Convocată în regim extraordinar pe 13 ianuarie, într-o zi de sîmbătă, sedinta a fost pe punctul de a nu avea loc - desi avea pe ordinea de zi proiecte importante - pentru că au lipsit foarte multi alesi pietreni. Trei din cele sase proiecte de pe ordinea de zi aveau nevoie de votul a două treimi din consilieri, însă nu era întrunit cvorumul necesar. Prin intermediul telefoanelor de „desteptare“, au fost chemati cîtiva consilieri ca să se ajungă la numărul necesar. O parte dintre acestia au venit. În cele din urmă, situatia a fost salvată de consilierul Neculai Ivanov care a ajuns la un sfert de oră după începerea întrunirii, iar proiectele cu două treimi au devenit hotărîri adoptate.
În sedinta de astăzi, consilierii locali dezbat 19 proiecte, conform ordinii de zi anuntate. Cele mai semnificative se referă la modificarea unei hotărîri din aprilie 2005, pentru aprobarea regulamentului privind instituirea unor restrictii de circulatie pe raza municipiului Piatra Neamt, aprobarea normelor de bună gospodărire, întretinere si curătenie în oras, o nouă completare a regulamentului de transport public local, majorarea capitalului social al SC Parking SA prin aport numerar cu suma de 200.000 lei noi, o nouă modificare adusă hotărîrii de vînzare a locuintelor ANL din blocul C5 de pe strada Mihai Viteazu, o completare la contractul de concesiune încheiat cu societatea Urban, transmiterea patinoarului artificial din strand în administrarea Mix Music. În plus, vor fi solicitate Consiliului Judetean clădirea si terenul din strada Castani nr. 7 pentru ca municipalitatea să amenajeze acolo un centru de zi pentru prescolari, se va încheia de principiu un parteneriat public-privat - între municipalitate si Camera de Comert - pentru a se construi un centru de afaceri, un alt punct pe ordinea de zi fiind stabilirea tarifului pentru serviciul de salubrizare contractat de austriecii de la Brantner Servicii Ecologice SA. În rest... Perla Invest SRL, societatea de interes local care se ocupă de telegondolă si alte investitii, nu mai împrumută pînă la 40 de milioane de lei grei de la Raiffeisen, ci s-a orientat spre Alpha Bank, drept pentru care are nevoie de aprobarea legislativului local. De asemenea, se pare că municipalitatea pietreană va continua colaborarea contractuală cu avocatul Valeriu Stoica. Anul trecut a fost încheiat un contract între cele două părti, fostul ministru al Justitiei reprezentînd Primăria într-o serie de procese, la Curtea de Casatie. Astăzi, va fi luată în discutie încheierea unor noi contracte de asistentă juridică între autoritătile pietrene si Stoica&Asociatii, societate civilă de avocati.

Articol afisat de 1590 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective