Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Seminaristii de la „Veniamin Costachi“ expun în Regatul Unit

Seminaristii de la „Veniamin Costachi“ expun în Regatul Unit

Biblioteca Publică Grangetown, un orăsel de lîngă Middlesbrough, Marea Britanie, găzduieste prima expozitie scolară românească permanentă, o premieră absolută atît pentru învătămîntul din Neamt, pentru cel românesc, cît si pentru Regatul Unit. Expozitia, cuprinzînd lucrări grafice - desene, picturi si icoane pe lemn, realizate de către elevii Sectiei Arte-Patrimoniu de la Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamt, va fi vernisată luni, 29 ianuarie, în prezenta primarului orasului Grangetown, ziaristi si numerosi invitati. Partea română va fi reprezentată de către Instititul Cultural Român si Institutul Cultural din Londra.
Contactele si promovarea internatională a creatiilor elevilor s-au realizat în cadrul Programului „Globe“ (General Learning Organizing and Building the Environment) - lansat în ianuarie 2006 - primul program de dezvoltare educatională si promovare comunitară din judetul Neamt acceptat si integrat direct în cadrul Programului european „ESP“ (European Schools Project ) si în Reteaua europeană „Comenius - COMPACT“.
Din luna noiembrie 2006, programului „Globe“ - al cărui autor este profesorul Călin Rudeanu, de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamt - i s-a oferit spatiu web cu drept de administrare exclusivă de către reteaua „Comenius - COMPACT“, functionînd ca e-journal interactiv la adresa http://ejournal.eduprojects.net/ESP-ACE6
„Este o noutate absolută pentru scoala românescă si pentru sistemul expozitional. Am reusit să ducem la Biblioteca Publică Grangetown 100 de lucrări realizate de elevii Sectiei de Patrimoniu de la Seminarul Teologic «Veniamin Costachi». Ca să ajungă lucrările acolo, am fost sprijiniti de Institutul Cultural Român din Bucuresti si de cel din Londra, transportul fiind făcut prin curieratul diplomatic. Lucrările vor fi expuse permanent în «Coltul Cultural Românesc» din cadrul Bibliotecii Publice Grangetown. Este o mare victorie a scolii românesti si a României în general această expozitie permanentă. Motto-ul ei este «Inimile noastre se îndreaptă către Anglia, inimile noastre se îndreaptă către voi». Prin această realizare, scoala românească, indiferent de natura ei, poate fi efectiv integrată în sistemul educational european. Am reusit să facem niste pasi foarte importanti. Ca să fim recunoscuti afară, este valabil un singur criteriu - ceea ce stim să facem“, a declarat profesorul Călin Rudeanu, de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“.

Articol afisat de 2761 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective