Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei sferturi din amenzile date de Politia Comunitarã, contestate

• din cele 947 amenzi date anul trecut de politistii comunitari în Piatra Neamt, doar 197 au fost achitate în termenul legal • restul au fost date „în executare silitã“ • cele mai multe sanctiuni le-au primit cei care si-au plimbat cîinii fãrã lesã •

Politistii comunitari pietreni sînt multumiti de modul în care au încheiat anul 2006, chiar dacã mai bine de trei sferturi din amenzile aplicate de ei au fost contestate de pietrenii sanctionati. Politia Comunitarã si-a fãcut raportul de activitate pe anul trecut si a anuntat cu oarecare mîndrie rezultatele. Astfel, comunitarii pietreni au considerat cã s-au încãlcat prevederile legale si, în consecintã, au aplicat 1.394 de sanctiuni. 447 din contravenienti au scãpat doar cu avertismente, în timp ce 947 au fost amendati (valoarea totalã fiind de 105.865 de lei noi). Din amenzile aplicate cu sîrg, doar 197 au fost acceptate ca valabile de cei sanctionati, care le-au si plãtit în termen de 48 de ore, restul de 750 fiind contestate sau „date în executare silitã“.
Cele mai multe au fost date comerciantilor cu tarabe în stradã (419), cersetorilor (125), celor care au parcat în locuri nepermise (120) si persoanelor care au depozitat „incorect deseurile menajere si materialele de constructie“ (110). Pentru tulburarea ordinii si linistii publice, au fost pedepsiti 107 pietreni, dar n-au scãpat nici cei care au deranjat cãlãtorii în mijloacele de transport în comun, au bãut în locuri nepermise, au înjurat în public, si-au plimbat cîinii „de talie mare“ fãrã lesã si botnitã, si-au scãpat copiii din ochi sau si-au ridicat diverse cascarabete fãrã autorizatie. Alte aproape 5.600 de persoane au fost atentionate pentru „comportament necorespunzãtor“. „Patrulele mixte compuse din agenti de politie comunitarã si agenti de politie rutierã au aplicat un numãr de 2.364 de amenzi contraventionale, în valoare de 94.769 lei. Un numãr de 16 persoane care au comis infractiuni au fost predate spre cercetare politiei municipale, iar în 11 situatii s-a asigurat paza locului faptei în cazuri de furturi si accidente rutiere“, se mai spune în bilantul comunitarilor pietreni.
Pe linia scandalurilor conjugale si a bãtãilor între „prieteni“, au fost aplanate 482 de stãri conflictuale. Din toti cei care au reusit sã prindã dispeceratul liber, 247 au primit rãspuns telefonic, iar 62 - în scris, la petitiile adresate politistilor comunitari.
ÃŽnsã, în raportul de activitate pe anul trecut nu se suflã nici o vorbã despre eventualele greseli „în executie“ ale agentilor comunitari, însã cu sigurantã cel de pe anul 2007 va începe cu bãtaia aplicatã de unul dintre ei unor tineri. ÃŽn schimb, directorul Politiei Comunitare doreste sã continue linia eficientei si face apel la pietreni sã cearã sprijinul ori de cîte ori vãd cã se încalcã legea. Asta pentru cã efectivele aflate în stradã sînt insuficiente, iar agentii nu au cum surprinde toate situatiile care contravin legii si normelor de convietuire în comunitate. „Este foarte importantã contributia cetãtenilor municipiului care au sesizat Politia Comunitarã, ori de cîte ori a fost nevoie, le multumim si îi rugãm ca, si pe viitor, sã nu ezite sã ne contacteze la numãrul de telefon 231.300, atunci cînd observã cã se încalcã legea. ÃŽmpreunã putem face ca Piatra Neamt sã fie un oras mai sigur, un oras mai curat, un oras în care se respectã legea“, a declarat Mihai Agafitei, directorul executiv al Politiei Comunitare Piatra Neamt.

Articol afisat de 2714 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective