Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Contre politice pe tema telegondolei

• social-democratii reclamă lipsa proiectelor, studiilor si avizelor necesare, precum si „regimul pompieristic“ în care se realizează telegondola • Ioan Bivolaru: „O să sesizăm organele de anchetă, să se facă ancheta serios din punctul acesta de vedere“ • „S-o ceară“, a fost răspunsul lui Dan Cîmpeanu, directorul Perla Invest • „Domnul Bivolaru n-a făcut nimic pentru Piatra Neamt în cei 16 ani de cînd este deputat. Poate să ceară orice anchetă. Domnul Bivolaru ar face bine să-si vadă de dosarul de la DNA“, a răspuns prompt si primarul Gheorghe Stefan •

Social-democratii nemteni caută nod în papură uneia din cele mai importante investitii ale administratiei Stefan - telegondola. Deputatul Ioan Bivolaru a anuntat, ieri, în cadrul unei conferinte de presă, că va sesiza organele de cercetare cu privire la Gondoperlă si va cere o anchetă „foarte serioasă“ pe acest subiect. Deputatul Bivolaru prevede un „mare scandal în plan local“, „dezvăluiri si întrebări care nu trebuie să rămînă fără răspuns“. Initial, a sustinut că vor fi sesizate organele abilitate doar dacă va fi nevoie, ulterior a dat ca sigură această actiune. Ioan Bivolaru acuză începerea lucrărilor la telegondolă „în regim pompieristic“, fără să aibă proiect, aviz definitiv de la Regionala CFR Iasi, aviz de mediu, doar schite si o autorizatie de constructie eliberată de cel care era initiatorul acestei investitii - primarul Gheorghe Stefan. Investitia este mult subevaluată, sustine Ioan Bivolaru, si „se va ajunge la ipotecarea următoarelor administratii publice, care vor veni anul viitor si care vor fi blocate la mantinelă de aceste proiecte ce nu vor face parte din programele electorale ale noilor alesi în 2008“. „O să sesizăm organele de anchetă, să facă ancheta serios din acest punct de vedere. Nu avem nimic împotriva investitiei dacă este o investitie necesară municipiului. Toată lumea este de acord să fie realizată, dar cu deplina respectare a normelor legale în vigoare“, a declarat deputatul Bivolaru. Din informatiile sale, însă, investitia Primăriei nu prea respectă aceste norme. Deputatul PSD spune că CFR Iasi a trimis doar un aviz formal, nu definitiv, tocmai pentru că nu a avut proiectul telegondolei - „cînd au început lucrările, efectiv se umbla cu schitele în mînă, nu exista nici un proiect“. Ar fi un aviz de mediu, dar pentru pîrtia de schi si telescaun, nu pentru telegondolă - „s-a fortat un răspuns, un aviz de mediu, dar de la agentia judeteană, iar pentru telegondolă au încercat să iasă din încurcătură spunînd că nu este necesar un astfel de aviz“. Nu există studii pe tema securitătii investitiei, a rezistentei stîlpilor, a început să apară un „proiect pe felii“ mult după începerea lucrărilor, stîlpii sînt plimbati prin oras si multe alte „lucruri nelalocul lor“.

„Si consilierii se fac vinovati“

O altă mare nemultumire a deputatului Bivolaru este creditul luat de municipalitate pentru realizarea telegondolei, despre care nu se stie perioada de rambursare, termenul de gratie, dobînzi, rate etc. Social-democratul spune că linia de credit de 9 milioane de euro a trecut prin Consiliul Local tot în lipsa proiectului investitiei si îi învinovăteste pe consilierii municipali de complicitate la „această afacere, pentru că este o afacere“. „Si consilierii locali se fac vinovati, deoarece din foarte multă obedientă fată de institutia primarului, îsi neglijează responsabilitătile“, spune deputatul Bivolaru. Împrumutul pentru telegondolă si investitia în sine au fost aprobate de toti consilierii locali, inclusiv cei ai PSD. Bivolaru spune, însă, că în ultima perioadă a apărut o „îngrijorare“ în rîndul unora dintre consilieri, probabil colegii săi de partid, care n-au avut nimic împotrivă la momentul ridicării mîinii. „Singurul lucru care a stat la baza acestor investitii au fost asa-zisele consultări de la cinematograful Dacia. Singurul lucru care merge bine la această investitie este graba cu care se doreste îngroparea unor bani, în sensul finalizării lucrărilor si, deci, efectuarea plătilor. Aceste plăti trebuie să se facă într-un termen record, pentru că asta este, pînă la urmă, finalitatea din punctul de vedere al unor «băieti destepti» care se ocupă de constructii“, a mai spus Ioan Bivolaru.

Să vină ancheta!

Telegondola este investitia Primăriei, aflată în derularea si administrarea societătii Perla Invest SRL. Directorul acesteia, inginerul Dan Cîmpeanu, se oferă să pună la dispozitia tuturor - inclusiv a organelor de anchetă si a deputatului Bivolaru - toate documentele trebuincioase investitiei. Pentru că ele există. „A cerut anchetarea? S-o ceară, domnule! Există un dulap plin de proiecte, de studii, de documente si avize! Avem proiect pentru absolut totul. Pot pune la dispozitia celor interesati toate documentele, pentru că nu sînt cu caracter secret. Pot veni să le vadă“, a declarat Dan Cîmpeanu. N-a dorit să-i răspundă mai mult deputatului PSD, dar a precizat că investitia este de amploare, foarte importantă si nu îsi permite nimeni să-si asume vreun risc, asta apropo de acuzatiile că telegondola are lipsuri de securitate si rezistentă. „Toată documentatia a fost realizată de persoane avizate, poate chiar cei mai buni în materie“, a precizat Dan Cîmpeanu. Iar plimbarea stîlpilor, atît de mentionată de Ioan Bivolaru, se datorează în primul rînd unor membri marcanti ai PSD, care n-au dorit să colaboreze cu autoritătile.
Primarul Gheorghe Stefan, în schimb, a fost mult mai transant decît directorul Perla Invest. „Domnul Bivolaru n-a făcut nimic pentru judetul Neamt si pentru municipiul Piatra Neamt în cei 16 ani de cînd este deputat. Poate să ceară orice anchetă doreste, că noi vom continua să facem lucruri bune pentru oras, asa cum am făcut si pînă acum, întotdeauna cu respectarea legii. Domnul Bivolaru, însă, nu poate să fie constructiv. Ar face bine să-si vadă de dosarul de la DNA, pentru că a fost în Consiliul de Administratie la Transmoldavia. Telegondola este o investitie de care se ocupă societatea Perla Invest si cred că are toate actele necesare. Eu n-am cunostintă că nu ar fi asa. Noi vrem să facem ceva pentru acest oras si vom face. Să criticăm nejustificat este usor! Si să luăm bani nejustificat de la transportatori!“, a declarat Gheorghe Stefan.
PSD Neamt nu a anuntat cînd anume va depune sesizarea, probabil după ce se va consulta si cu presedintele organizatiei. Deputatul Ioan Munteanu nu a participat, ieri, la întrunirea Comitetului Executiv, fiind cu treburi la Bucuresti.

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective