Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Problema uniformelor scolare, din nou în actualitate

Chiar dacã nu vor purta unifomã scolarã, elevii nemteni vor fi obligati sã poarte un însemn care sã arate afilierea la un grup (clasã), ori la unitatea de învãtãmînt în care studiazã.
ÃŽncã nu se stie în ce va consta, dar ar putea fi o esarfã, un ecuson sau un articol de îmbrãcãminte. Ministerul Educatiei si Cercetãrii a plasat problema spre solutionare cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Ministerul a decis sã recurgã la aceastã solutie în baza Legii privind cresterea sigurantei în unitãtile de învãtãmînt. Semnele distinctive vor fi stabilite în consiliile profesorale, împreunã cu reprezentantii pãrintilor si cu acordul elevilor. „Aceastã mãsurã este menitã sã sporeascã siguranta copiilor. Dacã ei poartã un semn distinctiv, vor putea fi recunoscuti mai usor si ar putea fi dentificatã scoala de care apartin“, a declarat consilierul ministrului educatiei, Oana Badea. Legea privind siguranta în unitãtile de învãtãîmnt a fost publicatã în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.
Problema uniformelor scolare a fost dezbãtutã în mai multe rînduri în judetul Neamt, atît în cadrul consiliilor profesorale, cît si la clase, între diriginti, directori si elevi. La începutul lui martie, la sediul Inspectoratului Scolar Neamt a avut loc o dezbatere publicã, în cadrul cãreia directorii mai multor licee si scoli din judet si-au precizat punctele de vedere, ca si pe ale elevilor.
Profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului National „Petru Rares“, a declarat cã în unitatea pe care o conduce nici nu are rost sã insiste pe introducerea uniformei, întrucît ar fi refuzat categoric de cãtre liceeni. O atitudine opusã au avut elevii de la „Roman Vodã“, care au acceptat sã poarte aceeasi costumatie în timpul programului scolar. Subiectul uniformelor a fost dezbãtut si în anul scolar trecut în scolile nemtene, în aproximativ 90% dintre ele fiind opinii favorabile adoptãrii acestora. Apoi, doar în cîteva s-a trecut la fapte, optîndu-se fie pentru uniforme realizate la nivelul fiecãrei clase, fie la nivel de unitate scolarã.

Articol afisat de 1972 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 26.03.2007 11:32
ABERATII ale celor ce se ocupa de destinele tinerilor europeni
Uniforma este o aberatie. Nu aceasta este problema, ci faptul ca alocatia oferita de cei ce ne recomandau SA TRAIM BINE! este de doar 25 lei/luna. Cate alocatii ii sunt necesare unui copil pentru a-si cumpara o uniforma care dupa cateva zile sa fie purtata doar la unele ore sau la inspectii? La sedintele de consultare sunt chemati doar parintii cu venituri mari. Cred ca mai necesare sunt programele si manualele scolare care sa fie valabile macar 5-10 ani.Variantele pentru examene sunt pentru profesori si nu pentru elevi, pentru ca aproape in fiecare ora se preda o alta lectie si nu e timp de aprofundare pe subiecte de nivel superior pentru olimpicii de la fiecare disciplina.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective