Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareĂŽnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scorus simbol al nasterii UE, plantat în fata Prefecturii

• „unul cu sapa, altul cu mapa“, a spus presedintele CJ, Vlad Marcoci, referindu-se la subprefectul Vasile Sendrea care a muncit de zor

Gestul simbolic de plantare a unui copac în fata Prefecturii, cu ocazia aniversării a 50 de la constituirea Uniunii Europene, a fost garnisit cu glume ale oficialitătilor judetene. Cel desemnat să-l planteze, subprefectul Vasile Sendrea, s-a înarmat cu un hîrlet, ceea ce l-a făcut pe presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci, să exclame: „Unul cu sapa, altul cu mapa“.
Apoi un număr mare de reprezentanti ai Prefecturii, CJ si serviciilor deconcentrate s-au adunat pe iarba udată din belsug de ploaia de peste noapte. Copacul, un scorus ceva mai înalt de-un metru, era deja fixat. Nu mai rămăsese decît de pus cîteva lopeti de pămînt din grămada care fusese lăsată intentionat alături, ca să aibă de lucru toată lumea. „Astăzi, la aniversarea a 50 de ani de la înfiintarea UE, în toată România se plantează 50 de copaci. Sper să crească mare si generatiile viitoare să îsi amintească de faptul că a fost plantat cînd s-au împlinit 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, în baza căruia s-a înfiintat Uniunea Europeană“, a declarat subprefectul Vasile Sendrea. Glumele celor de pe margine nu se mai opreau, uitîndu-se la subprefect cum trecuse la munci agricole. Apoi, s-au rînduit la coada hîrletului mai multi oficiali - presedintele CJ, Vlad Marcoci, vicepresedintele Dumitru Badea, subrefectul Niculina Dobrilă, viceprimarul Vasile Ouatu si comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. La final, subprefectul Sendrea a înfipt lîngă scorusul Prefecturii o placă pe care sînt înscrise data plantării si cea a aparitiei UE. Si ca actiunea să se termine tot într-o atmosferă de bună dispozitie, subprefectul Sendrea a anuntat că groapa în care a fost plantat copacul a fost identificată de viceprimarul Vasile Ouatu, dar important este cine va cădea în ea, făcînd aluzie la partidele politice, pentru că în jurul scorusului erau reprezentanti ai tuturor formatiunilor. „Ne bucurăm că sîntem participanti la aniversarea a 50 de ani de la constituirea UE. Sper ca acest copac să crească frumos în fata Palatului Administrativ“, a spus presedintele Vlad Marcoci.
Aniversarea a continuat la Colegiul „Calistrat Hogas“, unde o sală a fost „botezată“ cu numele unuia dintre fondatorii CE, Robert Schumann.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ă®ntregului continut al acestui site apartin Ă®n totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective