Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scorus simbol al nasterii UE, plantat în fata Prefecturii

• „unul cu sapa, altul cu mapa“, a spus presedintele CJ, Vlad Marcoci, referindu-se la subprefectul Vasile Sendrea care a muncit de zor

Gestul simbolic de plantare a unui copac în fata Prefecturii, cu ocazia aniversãrii a 50 de la constituirea Uniunii Europene, a fost garnisit cu glume ale oficialitãtilor judetene. Cel desemnat sã-l planteze, subprefectul Vasile Sendrea, s-a înarmat cu un hîrlet, ceea ce l-a fãcut pe presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci, sã exclame: „Unul cu sapa, altul cu mapa“.
Apoi un numãr mare de reprezentanti ai Prefecturii, CJ si serviciilor deconcentrate s-au adunat pe iarba udatã din belsug de ploaia de peste noapte. Copacul, un scorus ceva mai înalt de-un metru, era deja fixat. Nu mai rãmãsese decît de pus cîteva lopeti de pãmînt din grãmada care fusese lãsatã intentionat alãturi, ca sã aibã de lucru toatã lumea. „Astãzi, la aniversarea a 50 de ani de la înfiintarea UE, în toatã România se planteazã 50 de copaci. Sper sã creascã mare si generatiile viitoare sã îsi aminteascã de faptul cã a fost plantat cînd s-au împlinit 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, în baza cãruia s-a înfiintat Uniunea Europeanã“, a declarat subprefectul Vasile Sendrea. Glumele celor de pe margine nu se mai opreau, uitîndu-se la subprefect cum trecuse la munci agricole. Apoi, s-au rînduit la coada hîrletului mai multi oficiali - presedintele CJ, Vlad Marcoci, vicepresedintele Dumitru Badea, subrefectul Niculina Dobrilã, viceprimarul Vasile Ouatu si comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. La final, subprefectul Sendrea a înfipt lîngã scorusul Prefecturii o placã pe care sînt înscrise data plantãrii si cea a aparitiei UE. Si ca actiunea sã se termine tot într-o atmosferã de bunã dispozitie, subprefectul Sendrea a anuntat cã groapa în care a fost plantat copacul a fost identificatã de viceprimarul Vasile Ouatu, dar important este cine va cãdea în ea, fãcînd aluzie la partidele politice, pentru cã în jurul scorusului erau reprezentanti ai tuturor formatiunilor. „Ne bucurãm cã sîntem participanti la aniversarea a 50 de ani de la constituirea UE. Sper ca acest copac sã creascã frumos în fata Palatului Administrativ“, a spus presedintele Vlad Marcoci.
Aniversarea a continuat la Colegiul „Calistrat Hogas“, unde o salã a fost „botezatã“ cu numele unuia dintre fondatorii CE, Robert Schumann.

Articol afisat de 2263 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective