Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

14 elevi nemteni, la Olimpiada Natională de Fizică

• jumătate dintre acestia studiază la Colegiul National „Petru Rares“

14 elevi de gimnaziu si liceu vor reprezenta judetul Neamt la olimpiada natională de fizică. Sapte dintre ei sînt elevi ai Colegiului National „Petru Rares“, patru de la Colegiul National „Roman Vodă“, doi de la Colegiul National de Informatică si unul de la Scoala nr. 3 Piatra Neamt. Ei au fost selectati după obtinerea unor rezultate remarcabile la competitia anterioară, la faza judeteană a olimpiadei de fizică. Trei dintre cei 14 sînt elevi în clasa a VII-a. Primul loc a fost obtinut de Ghiocel Porumb, elev la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, pregătit de profesoara Anisoara Oniciuc. Pe locul II s-a clasat Dan Constantin, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătit de profesoara Sanda Spiridon, iar locul III a fost obtinut de Liviu Gîrbea, de la Colegiul National „Roman Vodă“, pregătit de profesorul Constantin Ostahe. La diferente foarte mici, dar care nu le-au permis accesul la următoarea etapă, s-au situat Alin Latu, de la Colegiul National „Roman Vodă“ si Matei Fuioagă, de la Scoala nr. 3 Piatra Neamt. Organizatorii competitiei au decis să acorde si 16 mentiuni elevilor de la clasa a VII-a, care au adunat punctaje frumoase.
Elevii de clasa a VIII-a care vor merge la faza natională sînt Ioana Grigoras, care s-a clasat pe locul I, elevă la Colegiul National „Roman Vodă, pregătită de profesorul Gheorghe Irimia, pe locul II s-a situat Smaranda Dan, iar pe locul III Silviu Văideanu, ambii de la Colegiul National „Petru Rares“, elevi ai profesoarei Sanda Spiridon. Organizatorii au decis acordarea a sase mentiuni altor elevi de clasa a VIII-a care au adunat punctaje mari la faza judeteană a olimpiadei de fizică. De la clasa a IX-a, vor participa doar doi elevi - Octavian Andronic, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătit de profesoara Niculina Rotaru, si cel de pe locul II, pe care s-a clasat Alexandru Ghiută, de la Colegiul National „Roman Vodă“, elev al profesoarei Ana Irimia. Pe locul III, dar fără a avea acces în etapa finală, s-a situat Cătălin Constantin Corbu, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătit de profesorul Mihai Lăcătusu. Alti 6 elevi au primit mentiuni. Clasa a X-a va fi reprezentată tot de doi concurenti - Diana Vasile si Radu Durican, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătiti de profesoara Niculina Rotaru. Pe locul III la faza judeteană a olimpiadei de fizică s-a situat Oana Ciudin, de la Colegiul National de Informatică, elevă a profesoarei Diana Bejan. Alti nouă elevi de la această clasă, care au obtinut rezultate deosebite, vor fi recompensati cu mentiuni. Desi de la clasa a XI-a ar fi putut merge trei elevi la olimpiada natională, unul dintre ei a ales să participe la competitie la o altă disciplină. În urma rezultatelor de la olimpiada judeteană de fizică, pe primul loc s-a situat Elena Grigoras, de la Colegiul National de Informatică, pregătită de profesoara Diana Bejan, pe locul II - Cristian Ungureanu, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătit de Niculina Rotaru, iar pe locul III - Gabriel Munteanu, de la Colegiul National de Informatică, pregătit de acelasi cadru didactic. Cristian Ungureanu a preferat să meargă la o altă olimpiadă natională decît cea de fizică. Pentru participantii de la clasa a XI-a care au obtinut rezultate frumoase, organizatorii au stabilit să fie acordate cinci mentiuni. În competitia natională vor intra si doi elevi din an terminal - a XII-a. Pe locul I, la faza judeteană, s-a clasat Stefan Apostol, de la Colegiul National „Petru Rares“, pregătit de profesoara Niculina Rotaru, iar pe locul II - Marius Latu, de la Colegiul National „Roman Vodă“, pregătit de profesorul Constantin Ostahe. Pe locul III, dar fără a merge mai departe, s-a situat Alexandru Huzumă, de la Colegiul National „Petru Rares“, elev al profesorului Mihai Lăcătusu. Elevul de pe locul IV va fi recompensat de organizatori cu o mentiune.

Articol afisat de 2228 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective