Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareĂŽnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Angajatii Spitalului Ceahlău, fără salarii de trei luni

Cei 17 salariati ai Spitalului din Ceahlău lucrează de trei luni fără salarii. Această situatie este provocată de statutul incert al unitătii în jurul căreia, din vara anului trecut, s-au tot purtat discutii referitoare la desfiintare sau schimbarea felului de îngrijiri acordate. În urma demersurilor făcute la Ministerul Sănătătii de către conducerea Autoritătii de Sănătate Publică Neamt (ASP), cea a Consiliului Judetean, respectiv autoritătile din comunele Ceahlău, Poiana Teiului si Grinties, forul central a avizat încă din toamna lui 2006 transformarea Centrului de Sănătate în Unitatea Medico-Socială Ceahlău. Cu toate că avizul ministerului de resort a fost dat pe 19 octombrie 2006, lucrurile în acest sens s-au miscat foarte greu. Mai exact, Consiliul Local Ceahlău a emis o hotărîre de înfiintare a unitătii sociale abia în ianurie 2007, iar Ministerul Muncii si-a dat acordul pentru functionarea acestei institutii abia pe 29 ianuarie. În unitate îsi desfătoară activitatea, la ora actuală, 17 angajati, din care sase sînt cadre medicale superioare si medii. Unitatea Medico-Socială dispune de două surse de finantare. Una este de la bugetul de stat, care vine prin intermediul ASP si care asigură cheltuielile cu salariile medicului, asistentelor, precum si cu medicamentele si materialele sanitare. Cealaltă vine de la CJ, respectiv consiliile locale din Ceahlău, Poiana Teiului si Grinties, prin care se asigură salariile restului de personal, precum si cheltuielile cu întretinerea si utilitătile.
În ceea ce priveste finantarea asigurată de către ministerul de resort, pe 22 ianuarie, ASP Neamt a virat în contul unitătii sanitare suma de 680 milioane de lei vechi, pentru sustinerea cheltuielilor care îi revin. În schimb, cealaltă parte de finantare nu a venit de unde trebuia. Cum, necum, în urma unei adrese emise de către Directia Generală Buget si Credite Externe din cadrul Ministerul Sănătătii pe 16 februarie, unitatea sanitară din Ceahlău a returnat cele 680 milioane de lei vechi în contul ASP Neamt, pe 7 martie. În consecintă, nici un angajat al unitătii nu a primit salariile pe ianuarie si februarie, salarii care se dau, în mod normal, o dată pe lună.
În urma demersurilor făcute de către conducerea CL Ceahlău, pe 21 martie, banii plimbati anterior între acest organism si ASP Neamt au reintrat în contul comunei.
„Au fost mai multe discutii si mai multe neîntelegeri, dar în cele din urmă lucrurile s-au clarificat si pot să afirm că marti, 27 martie, toti angajatii spitalului îsi vor primi lefurile. Pe 29 martie, se va semna un protocol între CL Ceahlău si CJ, în baza căruia va fi sustinută activitatea acestei unităti medico-sociale. Am discutat cu reprezentanti ai ministerului si am obtinut aprobare pentru întocmirea unui proiect de modernizare a spitalului, în urma căruia vom primi bani cu această destinatie“, a declarat Constantin Schiopu, primarul din Ceahlău.

Articol afisat de 1416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ă®ntregului continut al acestui site apartin Ă®n totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective