Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Angajatii Spitalului Ceahlãu, fãrã salarii de trei luni

Cei 17 salariati ai Spitalului din Ceahlãu lucreazã de trei luni fãrã salarii. Aceastã situatie este provocatã de statutul incert al unitãtii în jurul cãreia, din vara anului trecut, s-au tot purtat discutii referitoare la desfiintare sau schimbarea felului de îngrijiri acordate. În urma demersurilor fãcute la Ministerul Sãnãtãtii de cãtre conducerea Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt (ASP), cea a Consiliului Judetean, respectiv autoritãtile din comunele Ceahlãu, Poiana Teiului si Grinties, forul central a avizat încã din toamna lui 2006 transformarea Centrului de Sãnãtate în Unitatea Medico-Socialã Ceahlãu. Cu toate cã avizul ministerului de resort a fost dat pe 19 octombrie 2006, lucrurile în acest sens s-au miscat foarte greu. Mai exact, Consiliul Local Ceahlãu a emis o hotãrîre de înfiintare a unitãtii sociale abia în ianurie 2007, iar Ministerul Muncii si-a dat acordul pentru functionarea acestei institutii abia pe 29 ianuarie. În unitate îsi desfãtoarã activitatea, la ora actualã, 17 angajati, din care sase sînt cadre medicale superioare si medii. Unitatea Medico-Socialã dispune de douã surse de finantare. Una este de la bugetul de stat, care vine prin intermediul ASP si care asigurã cheltuielile cu salariile medicului, asistentelor, precum si cu medicamentele si materialele sanitare. Cealaltã vine de la CJ, respectiv consiliile locale din Ceahlãu, Poiana Teiului si Grinties, prin care se asigurã salariile restului de personal, precum si cheltuielile cu întretinerea si utilitãtile.
În ceea ce priveste finantarea asiguratã de cãtre ministerul de resort, pe 22 ianuarie, ASP Neamt a virat în contul unitãtii sanitare suma de 680 milioane de lei vechi, pentru sustinerea cheltuielilor care îi revin. În schimb, cealaltã parte de finantare nu a venit de unde trebuia. Cum, necum, în urma unei adrese emise de cãtre Directia Generalã Buget si Credite Externe din cadrul Ministerul Sãnãtãtii pe 16 februarie, unitatea sanitarã din Ceahlãu a returnat cele 680 milioane de lei vechi în contul ASP Neamt, pe 7 martie. În consecintã, nici un angajat al unitãtii nu a primit salariile pe ianuarie si februarie, salarii care se dau, în mod normal, o datã pe lunã.
În urma demersurilor fãcute de cãtre conducerea CL Ceahlãu, pe 21 martie, banii plimbati anterior între acest organism si ASP Neamt au reintrat în contul comunei.
„Au fost mai multe discutii si mai multe neîntelegeri, dar în cele din urmã lucrurile s-au clarificat si pot sã afirm cã marti, 27 martie, toti angajatii spitalului îsi vor primi lefurile. Pe 29 martie, se va semna un protocol între CL Ceahlãu si CJ, în baza cãruia va fi sustinutã activitatea acestei unitãti medico-sociale. Am discutat cu reprezentanti ai ministerului si am obtinut aprobare pentru întocmirea unui proiect de modernizare a spitalului, în urma cãruia vom primi bani cu aceastã destinatie“, a declarat Constantin Schiopu, primarul din Ceahlãu.

Articol afisat de 1856 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective