Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Controale soldate cu amenzi si unităti închise

• lipsa de igienă a fost sanctionată de inspectorii sanitar-veterinari • au fost aplicate amenzi în valoare de 153 de milioane •

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Neamt au emis, în cursul săptămînii trecute, ordonante de interzicere a activitătii pentru două unităti de procesare produse alimentare si un depozit alimentar, iar unei unităti de panificatie i-a prelungit ordonanta de suspendare temporară a activitătii. Inspectorii sanitar-veterinari au sanctionat nerespectarea tuturor normelor de igienă impuse de noul pachet legislativ, lipsa spatiului de depozitare, dezafectarea utilajelor, existenta unora uzate moral si fizic, neasigurarea cerintelor de structură a spatiului, nefinalizarea lucrărilor de modernizare si igienizare. Tot în cursul săptămînii trecute, echipele de control au aplicat patru amenzi contraventionale în valoare totală de 152,5 milioane de lei, la trei unităti de depozitare a produselor alimentare si la una de procesare lapte, pentru nerespectarea normelor privind depozitarea. În două unităti de desfacere si într-o piată agroalimentară au fost confiscate11,1 kilograme de produse alimentare de origine neanimală, în valoare de 1,48 milioane de lei, 29 de kilograme de lapte si produse lactate - în valoare totală de 1,26 milioane de lei, 6 kilograme de carne si preparate din carne - de 550.000 de lei, si 5 kilograme de peste (170.000 de lei). Produsele confiscate prezentau modificări organoleptice, aveau termen de valabilitate depăsit sau erau etichetate necorespunzător. Laptele si produsele derivate erau comercializate de producători particulari în piete din judet, fără respectarea conditiilor de igienă.
Reprezentantii DSVSA Neamt au efectuat, în cursul săptămînii trecute, controale în 63 de unităti nemtene care depozitează, păstrează, transportă si valorifică produse alimentare de origine animală si neanimală, unităti de alimentatie publică si de procesare, exploatatii de animale, tîrguri si circumscriptii sanitar-veterinare. Au fost verificate trei piete, opt unităti comerciale, treisprezece unităti de alimentatie publică, unsprezece de procesare, sapte depozite si 21 de alte societăti.
Inspectorii sanitar-veterinari au mai desfăsurat, în cursul săptămînii trecute, activităti legate de aprovizionarea populatiei cu produse specifice sărbătorilor pascale, precum si de conditiile de comercializare a acestora. În acest sens, reprezentantii DSVSA Neamt au pus la punct programul de supraveghere a unitătilor de procesare, transport, depozitare si comercializare a produselor alimentare în perioada premergătoare Pastelui. În ceea ce priveste sacrificarea si comercializarea mieilor, au fost autorizate temporar sase abatoare, unde vor fi tăiati mieii destinati vînzării, si au fost desemnati medicii care răspund de aceste obiective si care certifică, prin acte, sănătatea animalelor sacrificate. În pietele agroalimentare din judet au fost stabilite locurile unde se pot comercializa miei.

Articol afisat de 1394 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective