Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Teze unice, dupã vacantã

Teze unice, dupã vacantã

Elevii vor intra, peste douã zile, în vacanta de Paste. Aceasta a fost prinsã în calendarul Ministerului Educatiei si Cercetãrii în perioada 7-15 aprilie. Este prima vacantã din semestrul al doilea al anului scolar 2006-2007. Dupã trei sãptãmîni de la reîntoarcerea din aceastã scurtã vacantã, elevii de clasa a VII-a vor sustine, pentru prima oarã, teze cu subiect unic. Prima este programatã pentru data de 4 mai, la matematicã, urmatã de cea de limba si literatura maternã, pe 10 mai, si de limba si literatura românã, pe 17 mai.
Tezele cu subiect unic vor fi probe scrise si vor înlocui, în doi ani de zile, testele nationale. Fostul ministrul al educatiei, Mihail Hãrdãu, a semnat, în luna februarie, ordinul de aprobare a tezelor cu subiect unic, introduse din al doilea semestru al anului scolar 2006-2007, la clasa a VII-a. Notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25 la sutã din media semestrialã. Durata tezei va fi de 50 de minute, iar corectarea va fi fãcutã de profesori evaluatori, altii decît cei ai scolii în care s-a dat teza. Fiecare lucrare va fi corectatã de cîte doi profesori din afara scolii. De asemenea, în cazul în care între evaluãrile profesorilor corectori apare o diferentã mai mare de un punct, lucrarea în cauzã va fi reverificatã de un al treilea corector.
Tezele cu subiect unic vor avea acelasi statut ca tezele date pînã acum de elevi, deci notele nu vor putea fi contestate. Peste douã luni, pe elevii de clasa a VIII-a îi asteaptã testele nationale, urmate de repartizarea computerizatã în licee.
Cei din clasa a XII-a încheie liceul cu probele examenului de bacalaureat, însã pentru multi dintre ei emotiile nu se încheie aici, acestea fiind urmate de admiterea în facultate. Cursurile anului scolar vor dura pînã în data de 15 iunie, iar vacanta de varã se va încheia pe 16 septembrie 2007.
Pentru clasele a VIII-a, ultima zi de scoalã este în data de 8 iunie 2007, iar durata cursurilor este de 34 de sãptãmîni, adicã 169 de zile. Pentru clasa a XI-a, anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu, filiera tehnologicã, si pentru clasa a XII-a de liceu, filiera tehnologicã, ultimele douã sãptãmîni de cursuri (18-29 iunie 2007) se transformã în perioadã de practicã.

Articol afisat de 2888 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective