Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 7 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bogdan Tãrus, antrenamente cu gîndul Ia... China

Bogdan Tãrus, antrenamente cu gîndul Ia... China

• „mã pregãtesc cu gîndul la un succes la Jocurile Olimpice de la Beijing“, a declarat atletul pietrean • sportivul s-a retras din activitate în 2005, iar pregãtirea a reluat-o în toamna anului trecut •

Bogdan Tãrus este unul dintre sportivii care au reprezentat cu brio scoala de atletism din Piatra Neamt. Sãritor în lungime, sportivul - legitimat în prezent la Dinamo Bucuresti - a participat la numeroase întreceri internationale, la nivel european, mondial sau Jocuri Olimpice. S-a retras din activitate la sfîrsitul verii anului 2005, pentru ca, un an mai tîrziu, sã revinã pe pistã cu gîndul de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. „Obiectivul nu este doar o participare la Olimpiadã, pentru cã am mai participat la o astfel de întrecere. Obiectivul este sã aduc o medalie României“, a declarat Bogdan Tãrus, care se antreneazã în Piatra Neamt. Sportivul are un program gîndit alãturi de antrenorul sãu, Constantin Mihail, dar acum este supravegheat de Ion Iorga, antrenor în cadrul CS Ceahlãul. „Domnul Iorga a avut bunãvointa de a mã supraveghea, dar antrenorul meu rãmîne domnul Mihail. Oricum, nu pot decît sã îi multumesc domnului Iorga pentru cã a acceptat sã lucreze si cu mine, mai ales cã de la el am învãtat cu ce se «mãnîncã» sãritura în lungime“, a spus Tãrus. Atletul a spus cã se simte bine si cã urmeazã programul asa cum i s-a impus, dar mai ales considerã cã s-a întors într-o lume plãcutã care i-a adus multe satisfactii, dupã ce un an a fost antrenor federal. Atletul a precizat cã, în anul scurs de la renuntarea la cariera sportivã si pînã la reluarea antrenamentelor, a avut sansa de a relua contact cu realitatea. „Am vãzut si eu cum trãieste familia mea si am vãzut cît costã o pîine. E ceva de care mã îndepãrtasem, cît am stat în cantonamente. Si au fost 23 de ani de sport în continuu“, a mai afirmat sportivul în vîrstã de 31 de ani. Tãrus nu stie cînd va fi apt de a reveni la un concurs oficial si cã se gîndeste foarte serios ca, în 2007, sã nu participe la nici o competitie, indiferent de amploarea sa. A luat decizia amintitã deoarece nu vrea sã concureze decît atunci cînd va putea sã treacã peste pragul de 8 metri. „Rezultatul cifric pe care mi-l doresc la Jocurile Olimpice este de 8 metri si 40 de centimetri. Nu pot, însã, sã revin la competitii fãrã a sti cã sînt capabil de a sãri mãcar 8 metri. Nici nu încape în discutie sã ies la rampã nepregãtit. Trebuie sã fie totul asa cum îmi doresc. Doar pentru asta am hotãrît sã o iau de la capãt si sã muncesc“, a completat atletul.
Bogdan Tãrus a fãcut junioratul la Piatra Neamt, perioadã în care a cîstigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1994, pentru ca mai apoi sã se transfere la Dinamo Bucuresti. Ca reprezentant al acestui club, Tãrus a urcat de patru ori pe treapta a doua a podiumului la Campionatele Europene din 1996, 1998, 2000 si 2005. „Mi se spunea Silverboy prin ziare“, si-a adus aminte sportivul. La întreceri mondiale a fost pe 4, în 2004, si pe 5, în 1997. A fãcut parte din lotul olimpic al României la competitiile supreme din 1996 (Atlanta), cînd a fost pe 13 în proba de sãriturã în lungime, din 2000 (Sydney - locul 9) si 2004 (Atena - locul 8).

Articol afisat de 1601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de CeVa la data 07.05.2007 09:24
Succes, Bogdane!
Sunt un fan de-al tãu. Zãu! Încã de dinainte de '89 urmãream cu mare interes rezultatele sportivilor (atleti, gimnasti) nemteni. Atunci le citeam în "Ceahlãul". Îmi amintesc cu plãcere nume ca Irina (na cã-mi scapã numele ei!) de la gimnasticã, Robert Osz de la aruncarea greutãtii. Numele tãu a apãrut ceva mai tîrziu. Dar am urmãrit cu mare interes rezultatele t6ale. Am pãstrat si decupaje din presa centralã. Am suferit, alãturi de tine, la concursurile transmise de TVR. Îmi amintesc si de acel concurs cu dubla doborîre a recordului mondial din proba ta - ultima fiind mai apoi anulatã din cauza vîntului prielnic. Si, motiv de mîndrie pentru mine, tu erai acolo. Un pietren de-al meu era martor ocular al evenimentelor.
Pentru retrãirea acelor vremuri, pentru tine, dar si pentru noi, suporterii tãi, îti tin pumnii
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective