Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 11 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii pierduti din... neglijentã

• trei fetite din Bahna au fost scoase din mediul familial si internate, în regim de urgentã, într-un centru de plasament din Piatra Neamt • mãsura a fost pusã în aplicare de cãtre reprezentantii DGASPC Neamt, dupã ce în repetate rînduri acestia au constatat cã mama îsi neglijeazã copiii •

Trei fetite ale unei femei din Bahna au fost luate de acasã de cãtre reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Neamt si internate în regim de urgentã într-un centru de plasament din Piatra Neamt.
Mãsura functionarilor din cadrul institutiei de protectie socialã a fost pusã în aplicare miercuri, 9 mai, dupã ce în mai multe rînduri autoritãtile locale din Bahna au reclamat cã mama copiilor, în vîrstã de 34 de ani, îi neglijeazã si nu se ocupã de educatia lor. Femeia este necãsãtoritã si a dat nastere celor trei fete în vîrstã de 4, 7 si 9 ani în urma legãturilor pasagere pe care le-a avut cu tatii copiilor. Femeia si cei trei copii ai ei locuiesc într-o camerã insalubrã dintr-o casã care apartine lui Gheorghe M., în vîrstã de 65 de ani, din aceeasi localitate, care, în urmã cu mai bine de 25 de ani, a vrut sã o înfieze. Autoritãtile locale din Bahna au fost sesizate în numeroase rînduri despre faptul cã Elena C., mama copiilor, mare consumatoare de alcool, pleacã de acasã zile si nopti în sir, lãsîndu-si copiii nesupravegheati sau în grija vecinilor, ori a proprietarului casei. Fetele, în vîrstã de 7 si 9 ani, nu merg la scoalã zile în sir, iar cea micã, în vîrstã de 4 ani, nu este înscrisã la grãdinitã.
Cu prilejul vizitelor fãcute în mai multe rînduri la domiciliul femeii, reprezentantii DGASPC Neamt au gãsit copiii murdari, plini de pãduchi si purici, în casã o mizerie de nedescris, iar în oale nimic de-ale gurii.
Desi functionarii institutiei de protectie socialã au discutat de mai multe ori cu femeia si au avertizat-o cã, din cauza neglijentei si a comportamentului neadecvat, riscã sã îsi piardã copiii, aceasta a continuat sã aibã aceeasi atitudine fatã de odrasle.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre profesorul Eugen Simion, seful Serviciului Abuz Neglijentã din cadrul DGASPC Neamt, mama a fost informatã unde au fost internati copiii, poate sã îi viziteze, iar dacã în timp va demonstra cã îsi schimbã comportamentul si atitudinea fatã de ei, oferindu-le îngrijirea necesarã si ocupîndu-se de educatia lor, va putea sã îi ia acasã. Asta în cazul în care va reusi sã convingã si instanta cã, într-adevãr, îi pasã de soarta celor cãrora le-a dat viatã.

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective