Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pe unde a cotrobãit ministrul educatiei

Pe unde a cotrobãit ministrul educatiei

• în timpul vizitei la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, ministrul Cristian Adomnitei a deschis mai toate usile care i-au stat în cale • la „Spiru Haret“ a vrut sã vadã toaletele copiiilor, nu cele ale dascãlilor, ornate cu flori artificiale si spoturi luminoase • pe ansamblu, seful învãtãmîntului românesc s-a declarat multumit •

Venirea ministrului educatiei, cercetãrii si tineretului în Neamt i-a pus pe jar pe sefii învãtãmîntului judetean, dar si autoritãtile judetene. Cristian Adomnitei a ajuns pe meleaguri nemtene duminicã dupã-amiazã, venind dinspre Bacãu. „Sînt ministru si îmi fixez singur traseul“, avea sã declare, la prima întîlnire cu presa localã, ministrul. Asa cã vizita lui în Neamt a însemnat un prim popas la grãdinita si scoala din Costisa. Desi clãdirea în care functioneazã unitatea de învãtãmînt a fost recent reabilitatã si încîntã ochiul, nu la fel se poate spune despre WC-ul din curte. „Am vizitat grãdinita Costisa si am gãsit acolo niste copii extraordinari, pregãtiti de o educatoare inimoasã. Scoala Costisa aratã foarte bine, a fost modernizatã de curînd. Nu aceleasi cuvinte le pot avea despre grupul sanitar, care este în curtea unitãtii de învãtãmînt. N-am mai vãzut asa ceva. Mi-a amintit de secolul XIX, nu de mileniul III. L-am întrebat pe primar ce are de gînd sã facã pentru a îmbunãtãti situatia si vreau sã precizez cã el nu avea nici studiu de fezabilitate realizat, pe baza cãruia sã dãm bani pentru realizarea de toalete civilizate. Dacã reuseste într-o zi sã-mi dea actele necesare, în sedinta de Guvern de miercuri, 16 mai, îi dãm bani sã aibã cu ce trece la treabã“, a declarat ministrul educatiei, cercetãrii si tineretului, Cristian Adomnitei.

La „Gheorghe Cartianu“, „afarã-i vopsit gardul...“

De la o scoalã de sat, seful învãtãmîntului românesc a fost condus spre un campus scolar din municipiul Piatra Neamt. Cristian Adomnitie, însotit de sefa Inspectoratului Scolar, profesoara Dorina Luminita Drexler, cele douã adjuncte - Maria Rusu si Liliana Georgescu, inspectori scolari si personal didactic si nedidactic de la „Cartianu“ au pãtruns în incinta unitãtii de învãtãmînt. Venit dintr-un mediu în care a verificat cum se încheie o lucrare, ministrul a luat la verificat tot ce i-a stat în cale - baterii de la chiuvete, toalete, încãperile abia terminate de vãruit, gresie si faiantã, podele si tîmplãrie. De cum a intrat în liceu, ministrul a verificat rozetele de la chiuvetele de la baie si, ca un fãcut, prima pe care a pus mîna se învîrtea în gol. Unul dintre reprezentantii campusului a fost întrebat cum se poate da drumul la apã dacã robinetul nu se închidea niciodatã, atrãgîndu-i atentia cã instalatorii nu-si fac treaba. De altfel, conducerea campusului a precizat cã, în zilele de week-end, nu se furnizeazã apa caldã în unitate, ceea ce n-a fost pe placul ministului. Nu i-au plãcut deloc nici fetele de masã din cantinã care, spre ghinionul gazdelor, prezentau „lista de bucate“ din ultima perioadã. Ca sã arate cã le-a vãzut, ministrul a împins cu degetul cîteva firimituri dintre cele care rãmãseserã pe mese, de la ultima venire a elevilor în cantinã. Nu l-a oprit nimic nici cînd a fost vorba sã intre în sãlile din cãmin si sã discute cu internistii, pe care i-a întrebat despre conditiile existente. Apoi, a discutat despre aleile si gardurile proaspãt vãruite si, la plecare, a tinut sã remarce cã „Afarã-i vopsit gardul, în cinstea venirii ministrului, iar leopardul a fost ascuns bine, pentru cã n-a fost gãsit în interior“. La iesirea din campus, ministrul a semnat în Cartea de Onoare, nimerindu-se ca autograful sãu sã-l urmeze pe cel dat de Bogdan Olteanu, la începutul anului scolar. „Urez mult succes elevilor si dascãlilor Liceului «Gheorghe Cartianu» si îi asigur de întreg sprijinul meu“, avea sã scrie ministrul.

La „Spiru Haret“, flori si aplauze

Vizita ministrului a continuat la Liceul Comercial „Spiru Haret“ (Scoala nr. 12), unde a fost întîmpinat cu flori si aplauze de cãtre doi elevi si cadrele didactice. Acolo a vrut sã vadã, de asemenea, cum aratã toaletele si, desi sefa ISJ, Dorina Drexler, l-a invitat sã vadã grupurile sociale ornate cu flori artificiale la intrare si cu sporturi luminoase, acesta s-a orientat spre cele situate mai la dos. Directoarea liceului s-a plîns de numãrul mic de calculatoare - zece pentru 760 de elevi si prescolari, dar i s-a rãspuns cã 1.700 de scoli din tarã nu au nici un calculator, iar atunci trebuie sã mai astepte. A semnat si aici în Cartea de Onoare si a renuntat sã mai viziteze Casa Corpului Didactic, mergînd la Colegiul Tehnic Forestier. Si aici a primit flori, de la adolescente frumoase, iar asa cum procedase si anterior, le-a dãruit la rîndul sãu, doamnelor pe care le-a gãsit în cale. Le-a întrebat pe tinere ce cautã într-o dupã-amiazã de duminicã asa de frumoasã la scoalã. Si-a dat singur rãspuns la întrebare: au fost chemate de la petrecerile cu prietenii „pentru cã vine ministrul“.

Articol afisat de 2149 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Ochiul_public la data 19.05.2007 07:41
De prin tara adunate
Daca d-l ministru s-a speriat de firmiturile de pe masa, o fata de masa patata si un robinet care nu mergea, ar trebui sa vada cum arata alte camine si internate de liceu din tara. Fara usi la toalete, fara apa calda la dusuri in week-end, cu o cantina unde se servesc carnati, varza, fasole si cartofi zilnic. Cautati "leopardul" si prin alte parti.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective