Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Turisti „fugãriti“ de mizeria de pe malul Lacului Izvoru Muntelui

Turisti „fugãriti“ de mizeria de pe malul Lacului Izvoru Muntelui

• în urmã cu cîteva zile, s-a încheiat campania de salubrizare a Lacului Izvoru Muntelui • zeci de tone de bidoane din plastic au fost adunate de pe luciul apei •

Ampla campanie de salubrizare a Lacului Izvoru Muntelui nu a rezolvat în totalitate problemele cu mizeria de pe marginea luciului de apã. Cel putin asa au declarat mai multi turisti care, în ultimele zile, au ajuns la coada lacului si au dat peste grãmezi de gunoaie lãsate de alti semeni, la voia întîmplãrii. „Domnii inspectori de la Agentia pentru Protectia Mediului au verificat toatã zona lacului? Noi credem cã nu, pentru cã dacã mergeau peste tot, vedeau cã au mai rãmas mormane de gunoaie. Pot sã meargã în zona Bistricioarei, sã vadã ce mizerie este. Ori de cîte ori venim la munte, ne confruntãm cu aceeasi problemã - mizeria de la capãtul lacului. Aici zac mormane de gunoi, rumegus, resturi de la ambalaje... Este o imagine de cosmar. Este posibil ca autoritãtile locale de pe Valea Muntelui sã fie preocupate cu alte probleme si nicidecum de curãtenia din zona lacului. Asteptãm mãsuri din partea celor vizati, iar, dacã nu, vom aduce la cunostinta Gãrzii de Mediu, politiei sanitare si altor autoritãti abilitate pentru a se pune capãt mizeriei din zona Ceahlãului“, a declarat un turist.
Situatia relatatã de acesta persistã, în ciuda faptului cã sãptãmîna trecutã s-a încheiat campania de salubrizare a Lacului de acumulare Izvorul Muntelui. Prefectul a cerut Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã sã verifice, în perioada 8-9 mai, rezultatele campaniei de salubrizare a malurilor lacului, care a fost organizatã de primãriile din Bicaz, Ceahlãu, Hangu si Poiana Teiului.
În urma verificãrilor, s-a constatat cã au fost efectuate lucrãri de igienizare cu beneficiarii Legii privind venitul minim garantat (Legea 416), dar încã mai existã mici depozite de resturi menajere din loc în loc, pe malurile lacului de acumulare, pe raza acestor comune. În toate comunele s-au încheiat contracte de salubrizare cu firme de specialitate pentru prestarea serviciilor de acest gen, atît cu
persoanele fizice, cît si cu operatorii economici. Sînt emise hotãrîrile Consiliilor Locale privind stabilirea obligatiilor si responsabilitãtilor pentru gospodãrirea localitãtilor. Luciul de apã este curat, pe el
neexistînd bidoane din plastic. Pentru „pescuirea“ lor au muncit mai multi angajati de la Sistemul de Gospodãrire a Apelor si de la Hidroelectrica, adunînd zeci de tone de PET-uri care au fost date unei firme care se ocupã de balotarea lor. Hidroelectrica a fost atentionatã sã se preocupe continuu de curãtarea luciului apei si sã nu mai astepte sã vinã si alte institutii care sã punã umãrul la strîngerea mizeriilor.

Articol afisat de 1761 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de CeVa la data 15.05.2007 10:03
Nepãsare. Necivilati.
SAlve, dragã Simona!
Nepãsare. A celor care aruncã. Dar si a celor care ar trebui sã vegheze la curãtenia locurilor.
Necivilati. Sunt cei care trec pe acolo si nu se sinchisesc de ceea ce fac. Dar sunt si cei care ar trebui sã ia mãsuri.
De ce Garda de mediu - ca sã o iau de sus în jos - nu amendeazã la sînge, fãrã sã mai stea la discutii, Primãriile aflate în culpã? De s-ar proceda asa, nu cred cã s-ar mai repeta dezastrul. Pentru cã dezastru e cuvîntul potrivit.
De ce primarii - cein care acusi vor cersi voturile poporului - nu se implicã fãrã sã fie trasi de mînecã? Nu au ei pîrghiile în mîinile lor. Nu au în dotare - subordine - politaiul comunal?
Cam asta ar fi de zis.
Tie, dragã Simona, multã putere ca sã nu te afecteze prea tare mizeria umanã întî
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective