Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Drama e cã vãd acum o stagnare si o blocare a institutiilor“

• interviu cu Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei Nationale a Femeilor Democrate din România

Consiliul de Coordonare al Femeilor Democrate din Neamt s-a întîlnit, în dupã-amiaza zilei de vineri, 11 mai, la Piatra Neamt cu Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei Nationale a Femeilor Democrate din România. Dialogul purtat între cele douã pãrti s-a referit la Referendumul din 19 mai, privind suspendarea presedintelui Traian Bãsescu. La finalul întîlnirii, lidera femeilor din Partidul Democrat a acordat un scurt interviu, în exclusivitate, Monitorului de Neamt

Reporter: Doamna presedintã, credeti cã prezenta dumneavoastrã la Piatra Neamt a produs o infuzie de energie pozitivã? Asta apropo de afirmatia precum cã „prezenta lui Traian Bãsescu la Iasi, va produce un transfer de energie multimii“. Dumneavoastrã ati spus-o.
Sulfina Barbu:
Eu sper cã da. Si sustin asta din mai multe motive. Mã bazez pe faptul cã sînt din Neamt, loc de care mã leagã o multime de amintiri plãcute, pe faptul cã, în mandatul pe care l-am avut, am canalizat fonduri cãtre judetul Neamt, fãrã a face vreo discriminare. Si-aici as vrea sã amintesc proiectele ISPA la Piatra Neamt, pentru deseuri si apã, ce vor fi continuate prin fonduri structurale, statia de epurare din Tîrgu Neamt, amenajarea rîului Ozana, a rîului Bistrita, ce a fãcut atîtea victime si multe altele. Apoi, mã mai bazez pe reactia oamenilor în întîlnirile avute în aceste zile la Neamt. Aici mã refer la întîlnirea de la Tîrgu Neamt si la cele petrecute ocazional, în cadru cãrora am fost întrebatã cum a fost posibil ca presedintele Bãsescu, ales de popor, sã fie suspendat de Parlament, mai precis de cei 322 de parlamentari, oameni supãrati, indignati, care au în strãinãtate copii si care sînt îndemnati de cãtre acestia sã meargã la vot si sã-l sustinã pe Traian Bãsescu. În altã ordine de idei, mã bazez pe experienta trãitã la mitingurile din tarã, cu prezentã de peste 35.000 de oameni, care mi-au dat mie puterea sã cred cu tãrie, cã va veni vremea ca România sã fie cu adevãrat un stat european, cu o democratie europeanã.
Rep: Ati amintit de mandatul de ministru al Mediului. Regretati încheierea acestuia „cu final neasteptat“?
S.B.
Ca om politic, am mers pe aceastã functie pregãtitã cã, atunci cînd partidul mi-o va cere sau dacã intervine o schimbare politicã, va trebui sã plec. Regret faptul cã am fost scosi miseleste de la guvernare, noi, Partidul Democrat, cunoscut fiind cã ministrii PD au performat si nu vã ascund cã integrarea României în UE se datoreazã în mare mãsurã partidului nostru, ministrilor acestuia si tuturor structurilor pe care le-am condus. Drama e cã vãd acum o stagnare si o blocare a institutiilor, si mã refer si la cele din domeniul Protectiei Mediului. Din pãcate, proiecte care au fost începute, acorduri semnate cu bãncile pe credite externe s-au blocat, proiecte care se executã în teren si nu sînt plãtite, constructorii executã lucrãri si nu primesc bani. Apoi, nu mai aud nimic despre programele europene, pe care le-am adus într-o fazã aproape finalizatã. Acest lucru afecteazã România, pe noi toti. Am convingerea cã, dupã 19 mai, prin toate iesirile mele publice voi lãmuri cetãtenii despre ceea ce trebuia fãcut si nu s-a fãcut în aceastã perioadã.
Rep: Sã admitem cã presedintele Bãsescu se va înapoia la Cotroceni, ce va urma?
S.B.
În primul rînd, trebuie sã fim constienti cã nu putem actiona decît în limitele constitutionalitãtii si ale legalitãtii. Un pas important va fi referendumul pentru vot uninominal, apoi un alt pas, modificarea Constitutiei, alegerile pentru Parlamentul European, dupã care alegerile locale si generale. Asadar, PD va fi angajat într-o muncã sustinutã în urmãtoarele optsprezece luni de zile. Vom avea patru scrutinuri de alegeri, pe care trebuie sã le sustinem si în care sã ne implicãm cu toate fortele, pentru a ne valida drept cea mai puternicã fortã politicã din România.
Rep: Sperati sã reveniti la cîrma Ministerului Mediului, ori în fruntea altei structuri administrative?
S.B.
Eu îmi fac datoria ca om politic al Partidului Democrat, avînd convingerea cã reprezint o resursã importantã si cu experientã deja cîstigatã în staff-ul partidului. Dacã PD va reveni la guvernare, sînt convinsã cã va fi cel mai important partid si are nevoie de toti oamenii pregãtiti la nivel central si local pentru a-si face cu cinste datoria fatã de cetãtenii României.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective