Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Pledez pentru tine(ri)“, amînat de lipsa fondurilor

„Pledez pentru tine(ri)“, amînat de lipsa fondurilor

• acesta se va desfãsura la toamnã, odatã cu „Teatrul regal“ • directorul Teatrului Tineretului sustine cã e mai bine cã s-a întîmplat asa •

Lipsa banilor a dus la amînarea Festivalului de Teatru „Pledez pentru tiner(ri)“, care ar fi trebuit sã aibã loc luna viitoare, la Piatra Neamt. Reprezentantii Teatrului Tineretului sustin cã evenimentul va avea loc la toamnã, odatã cu „Teatrul regal“. „Cu toate eforturile depuse, nu am reusit sã asigurãm suma necesarã desfãsurãrii în bune conditii a acestui festival, fiind obligati sã-l amînãm pînã în toamnã, cînd va fi unificat cu «Regalul Teatral», costurile totale reducîndu-se astfel semnificativ, fãrã a se pierde ceva din valoarea artisticã, asigurîndu-se o «densitate» de trei spectacole pe zi (matineu, ora 19 si dupã ora 22.00). Prin urmare, nu e vorba de o anulare, ci de o amînare. Ne exprimãm speranta cã acei aflati în concurs vor întelege aceastã situatie, cã vom reusi sã identificãm în perioada urmãtoare noi surse de finantare, noi sponsori, astfel încît «Regalul Teatral» si Festivalul «Pledez pentru tine(ri)» sã se desfãsoare la data preconizatã si sã ofere spectatorilor momente de înaltã vibratie artisticã“, a declarat directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, actorul Liviu Timus.

TT a gãzduit, recent, un festival dedicat copiilor

ÃŽn urmã cu cîteva zile, la Teatrul Tineretului s-a încheiat un festival în care actori au fost copiii. „Din dorinta declaratã de a mãri si diversifica oferta teatralã, de a oferi spectatorilor nemteni o panoramare a fenomenului teatral românesc contemporan, de a identifica noi grupuri - tintã, dar, mai ales, de a-si respecta titulatura si blazonul, Teatrul Tineretului si-a propus, pentru anul 2007, o strategie care sã cuprindã, pe lîngã productia curentã - premiere, reluãri, recitaluri - festivaluri adresate copiilor, tinerilor si adultilor. Festivalul dedicat copiilor, aflat la prima editie, ne-a avut ca parteneri, urmînd ca la urmãtoarele editii sã devenim coorganizatori. Festivalul, cu un caracter deocamdatã national, a înregistrat un succes notabil, lucru certificat de aplauzele micilor spectatori“, a mai spus Liviu Timus.
Festivalul amînat, programat pentru perioada 6-12 iunie 2007, intitulat «Pledez pentru tine(ri)», a fost conceput pentru trei sectiuni - dramaturgie româneascã originalã, actorie si regie. Singura conditie impusã, si care uneste de fapt cele trei sectiuni, este limita de vîrstã a participantilor - maximum 35 de ani. „Putem aprecia cã acest festival a trezit un real interes în întreaga tarã, Secretariatul Literar înregistrînd peste o sutã de înscrieri în festival, practic toate academiile, universitãtile si facultãtile de teatru din România, anuntîndu-si dorinta de a participa la festival, uneori cu cîte douã-trei trupe. Dintr-un total de 70 de spectacole, au fost retinute pentru faza finalã 19 spectacole, la care se adaugã douã spectacole în sectiunea off. Din pãcate, orice festival presupune si o componentã economico-financiarã, extrem de importantã“, este de pãrere directorul teatrului pietrean.

CJ va putea sprijini festivalul dupã rectificarea din toamnã

Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a declarat cã nu stie nimic despre amînarea respectivului spectacol. „Acum aud despre amînarea festivalului. Si Teatrul Tineretului si Biblioteca Judeteanã au personalitate juridicã si primesc de la noi un buget la începutul anului, din care îsi rezolvã problemele. Mai primesc fonduri în a douã parte a anului, cînd au loc rectificãrile bugetare. Probabil asteaptã rectificarea si, din acest motiv, au amînat festivalul din iunie“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
Luna trecutã, consilierii locali nu au fost de acord cu alocarea sumei de 60.000 de lei pentru sustinerea partialã a cheltuielilor cu Festivalul „Pledez pentru tiner(ri)“, pe motiv cã este o institutie de culturã pe care o finanteazã Consiliul Judetean. Ulterior, si-au domolit atitudinea, sustinînd cã dacã reprezentantii TT vor veni cu documente detaliate din care sã reiasã cheltuielile, ar putea contribui financiar. Deocamdatã, nu mai este nevoie de astfel de demersuri.
FOTO: Avem bani de referendum, n-avem de teatru

Articol afisat de 1530 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective