Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fara nereguli la Oncologia Spitalului

• prima etapa a controlului încrucisat ASP - CAS facut la Spitalul Judetean a vizat derularea subprogramului tratamentului bolnavilor cu afectiuni oncologice • conform precizarilor facute de doctor Lacramioara Ciobanu, director al ASP Neamt, echipa de control nu a raportat nereguli •


Spitalul Judetean de Urgenta Neamt a intrat de ieri sub lupa controalelor privind calitatea, siguranta si eficienta actului medical, efectuate de echipe mixte alcatuite de reprezentanti ai Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) si ai Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, la initiativa conducerii Ministerului Sanatatii Publice. Prima comisie de control care a ajuns la cea mai mare unitate sanitara din judet în cadrul acestei ample campanii de verificare, a poposit la sectia Oncologie, pentru a verifica modul de derulare a subprogramului „tratamentul bolnavilor cu afectiuni oncologice“.
Echipa de control a fost alcatuita din doi reprezentanti ai ASP Neamt si unul al CAS Neamt. Cum la nivelul unitatilor sanitare din Neamt exista sectii Oncologie numai la Piatra Neamt si la Roman, cea din cadrul spitalului din municipiul resedinta de judet are în evidenta bolnavii de cancer din tot judetul, mai putin zona Roman, grosul activitatii specifice acestui subprogram de sanatate se desfasoara la Roman.
Conform celor stabilite de conducerea ministerului de resort, verificarile au urmarit depistarea de disfunctionalitati în derularea respectivului program de sanatate, identificarea cauzelor acestora si remedierea lor, pentru ca nemtenii cu afectiuni specifice sa primeasca la timp tratamentul de care au nevoie. Astfel, s-a verificat asigurarea necesarului de medicamente specifice bolnavilor cu afectiuni oncologice si aprovizionarea farmaciei spitalului cu aceste produse, s-au analizat intrarile si iesirile de produse farmaceutice necesare. S-a verificat daca exista si este respectata programarea pacientilor la controlul periodic al specialistului. Au fost controlate fisele medicale si foile de observatie ale pacientilor aflati în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Oncologie. S-a analizat atent la ce medicamente specifice a crescut semnificativ consumul de la începutul anului pîna acum, cantitatea cu care s-a depasit si daca a fost justificata cresterea consumului. Au fost verificate prescriptiile medicilor oncologi din cadrul Oncologiei Spitalului Judetean.
Comisia de control a verificat daca cererea de medicamente specifice facuta de catre sectia Oncologie catre CAS Neamt este justificata.
Un alt aspect foarte important avut în vedere a fost acela al veridicitatii indicatorilor raportati în trimestrul I al anului în curs 2007. Adica, s-a verificat daca numarul de bolnavi cu afectiuni oncologice raportat la CAS Neamt coincide cu cel din evidente, s-au verificat costurile aferente ale medicatiei acesora per total si per bolnav. Indicatorii raportati la finele primului trimestru au fost comparati cu cei ai aceleiasi perioade a anului trecut.
„Dupa parerea mea, în urma tuturor aspectelor verificate, echipa de control a fost multumita de ceea ce a gasit la noi în sectie. Nu ni s-au facut reprosuri referitoare la abateri de la aplicarea legislatiei, nu au fost gasite nereguli. Ma bucur ca am trecut cu bine de aceasta etapa a controlului initial de ministerul de resort, asteptam celelalte etape ale controlului, pe linie de respectare a normelor igienico-sanitare si eficienta a activitatii, în sensul realizarii indicatorilor medicali si financiari. Din analiza facuta la nivelul spitalului, reiese ca din acest punct de vedere pe primele patru luni ale anului în curs, ne-am situat pe primul loc din punct de vedere al indicatorilor“, a declarat doctor Doinita Vararu, sefa sectiei Oncologie a Spitalului Judetean Neamt. ÃŽntrebata de rezultatul primei zile de control la cea mai mare unitate sanitara din judet, doctor Lacramioara Ciobanu, sefa ASP Neamt, a declarat: „Colegii mei s-au întors foarte tîrziu din control, asa ca nu am apucat sa discut pe îndelete cu fiecare dintre echipe, dar în privinta controlului pe programul Oncologie la Spitalul Judetean, nu mi s-au adus la cunostinta abateri sau nereguli îngrijoratoare“.

Articol afisat de 1855 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective