Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Mai 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parlamentari, la judecata

• Academia Catavencu l-a trecut pe deputatul Munteanu Ă®n sesizarea penala adresata procurorului general pentru fals Ă®n declaratiile de avere si de interese • Ioan Munteanu spune ca e chemat la Parchet doar pentru ca n-a trecut doua strazi Ă®n declaratii si va da Ă®n judecata trustul de presa • pe masa procurorului general au ajuns si alti demnitari nemteni: Eugen Tapu Nazare, secretar de stat la Ministerul Economiei, Iulian Iancu, deputat PSD de Neamt, Vasile Pruteanu, deputat independent de Neamt si Serban Stratila, senator PNL •

Deputatul Ioan Munteanu se ia la trĂ®nta cu Academia Catavencu. Social-democratul nemtean a fost trecut pe lista demnitarilor care nu si-au completat declaratiile de avere si interese corect, lista care a ajuns pe masa procurorului general al României, Laura Codruta Kovesi, ca parte integranta din sesizarea penala facuta de „catavenci“ pentru fals Ă®n acte publice.
„Domnul Munteanu Ioan, Palatul Parlamentului, str. Izvor nr. 2 - 4, sect. 5, Bucuresti, avĂ®nd functia de deputat Ă®n Parlamentul României (...) nu a completat adresele surselor de venit salarial ale sale si ale sotiei sale. (...) Va rog asadar sa cercetati Ă®n ce masura faptele prezentate mai sus se Ă®nscriu Ă®n sfera celor sanctionate penal. ĂŽn drept: art. 222 Cod procedura penala“, se arata Ă®n sesizarea penala semnata de „catavencul“ Catalin Prisacariu. Ioan Munteanu spune ca lucrurile sĂ®nt mai simple decĂ®t rezulta din textul catavencilor. El a trecut institutiile de unde Ă®ncaseaza bani el si sotia, dar nu a Ă®nscris adresele respectivelor institutii. Si de-aici i s-ar fi tras pocinogul. „Mi-au facut plĂ®ngere penala pentru ca n-am trecut strada pe care e Parlamentul României - Izvor, si strada pe care este firma Romclass - Vasile Conta nr. 57, unde lucreaza sotia mea ca director pentru 7 milioane pe luna. AtĂ®t! De-asta m-au dat Ă®n judecata si Ă®mi cer daune! O sa Ă®i dau eu Ă®n judecata, pe ei si trustul lor, pentru ca eu muncesc ca un prost ani de zile si ei ma pun la un loc cu toti hotii din Parlament, care nu si-au completat deloc declaratiile de avere! Si pentru ce? Pentru o chichita, ca n-am trecut doua strazi! De parca am avea 200 de Parlamente Ă®n tara. Sau ar fi nu stiu cĂ®te societati Romclass Ă®n Piatra Neamt. Haideti sa fim seriosi. Parlamentul are o singura adresa si eu am scris Ă®n declaratie ca sĂ®nt deputat Ă®n Camera Deputatilor din Parlament. Pentru asta mi-au facut ei plĂ®ngere penala si Ă®mi cer daune“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.
Social-democratul spune ca actiunea Academiei Catavencu este, Ă®n fapt, o metoda de facut bani si argumenteaza cu patania de anul trecut, cĂ®nd trustul de presa a dat Ă®n judecata 300 de demnitari si a Ă®ncasat cam 5 milioane vechi de la fiecare. „Acum o sa le cer eu daune! Le cer daune, ca au de unde, ca au un oligarh bun si sarac Ă®n frunte“, spune Ioan Munteanu. „Pe mine ma deranjeaza ca m-au pus la un loc cu toti cei care nu si-au completat deloc declaratiile. Au recunoscut ca declaratiile mele sĂ®nt corect completate ca si continut, atĂ®t doar ca n-am trecut doua strazi. E vorba de prestigiul meu si n-o s-o las asa. Le cer bani cĂ®t o sa vrea avocatul. O sa caut cel mai lacom avocat din Bucuresti si-i voi zice sa le ceara cĂ®t vrea el! Eu n-am nevoie de bani, sa-i ia el pe toti. Dar si cei de la Catavencu o sa Ă®nteleaga odata ca ma confunda cu cei care Ă®ntr-adevar n-au declarat corect Ă®n actele oficiale“, a mai spus parlamentarul nemtean.

„Lista... catavencilor“

Deputatul Ioan Munteanu nu este singurul demnitar din Neamt trimis la judecata pentru fals Ă®n acte publice. Sub genericul „I-am invitat si pe parlamentari la fals“ au fost atinsi Eugen Tapu Nazare (secretar de stat la Ministerul Economiei), Iulian Iancu (deputat PSD de Neamt), Vasile Pruteanu (deputat independent de Neamt) si Serban Stratila (senator PNL de Neamt). „Domnul Tapu-Nazare Eugen cu adresa Bucuresti, Calea Victoriei, nr.152, sector 1, cod postal 010096, avĂ®nd functia de Secretar de Stat la Ministerul Economiei si Comertului, nu a completat adresele terenurilor si cladirilor avute Ă®n proprietate. (...) Domnul Iancu Iulian cu adresa Bucuresti, Palatul Parlamentului, strada Izvor, nr. 2 - 4, sector 5, cod postal 020921, avĂ®nd functia de Deputat Ă®n Parlamentul României nu a actualizat declaratia de interese. (...) Domnul Pruteanu Vasile, Palatul Parlamentului, str. Izvor nr. 2 - 4, sect. 5, Bucuresti, avĂ®nd functia de deputat Ă®n Parlamentul României nu a completat adresele a doua terenuri; nu a completat adresele si cotele parte detinute pentru un apartament si o casa de locuit; nu a completat adresele institutiilor financiar-bancare, administratore ale unor depozite bancare; nu a completat adresele surselor de venituri din salarii ale sale si ale sotiei sale. (...) Domnul Stratila Serban Cezar, Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, sector 5, Bucuresti, 050711, avĂ®nd functia de senator Ă®n Senatul României nu a completat titularul, cota parte detinuta si adresa unui teren; nu a completat titularul si adresele unui apartament si a unei case; nu a completat anii cĂ®nd si-a deschis conturile bancare; nu a completat adresele institutiilor care Ă®i administreaza conturile bancare; nu a completat adresele surselor de venit ale sale si ale sotiei sale“, spun cei de la Catavencu.
Academia Catavencu este colega de trust, printre altele, cu Realitatea Tv si Cotidianul, unde patron este Sorin Ovidiu Vîntu, romascan la origine. Pe 9 martie 2007, Academia Catavencu a depus plîngere penala la Parchetul de pe lînga Înalta Curte de Casatie si Justitie la adresa angajatilor Guvernului care si-au completat superficial declaratiile de avere si de interese, iar pe 16 martie 2007 a facut acelasi lucru cu 168 de deputati, 53 de senatori si 28 de angajati ai Palatului Cotroceni.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective