Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Baciu, ba nu-i, ba îi consilier

Baciu, ba nu-i, ba îi consilier

• fostul liberal mai sta o luna consilier local, în ciuda legii, deoarece colegii nu s-au putut hotarî ce aviz sa dea initiativei • „Andrei Baciu a contestat decizia de excludere a sa din PNL si, conform Constitutiei si drepturilor omului, orice cetatean este nevinovat pîna la proba contrarie“, explica Elena Boengiu nehotarîrea comisiei de specialitate a CL •

Mandatul de consilier local de Piatra Neamt detinut de Andrei Baciu îsi urmeaza cursul, ajutat cu vînt din pupa de majoritatea colegilor lui din legislativul local. Desi a fost dat afara din PNL, situatie în care statutul alesilor locali prevede pierderea mandatului de consilier, fostul liberal a ajuns la rang de „pisica trasa de coada“. Consiliul Local trebuia sa ia act, ieri, de încetarea de drept a mandatului de consilier al lui Baciu, la propunerea primarului Stefan, care a dat, astfel, curs cererii PNL Neamt. Ca orice proiect, a fost studiat în comisia de specialitate din care fac parte consilieri locali. ÃŽn comisia nr. 5 - pentru administratie publica locala, juridica, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si a libertatilor cetatenilor - se regasesc alesii locali Gheorghe Munteanu, Vasile Stanoaia, Elena Boengiu si, surpriza, însusi Andrei Baciu. Cei patru n-au reusit sa decida daca avizeaza favorabil ori nu, proiectul cu pierderea mandatului, astfel încît ieri, la sedinta, presedintele Irina Hirte a anuntat scurt: „ÃŽntrucît nu are raport de avizare de la comisie, potrivit legii nu poate fi trecut pe ordinea de zi. Va fi, probabil, la sedinta viitoare“. Dupa sedinta, Vasile Stanoaia, membru în comisia care nu s-a putut hotarî, a explicat marea dificultate: Baciu a depus o contestatie si nu i s-a solutionat înca. N-a stiut sa zica mai multe. A zis în schimb Elena Boengiu, membru în aceeasi comisie: „Andrei Baciu a contestat la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL decizia Biroului Permanent Teritorial al PNL Neamt, de excludere a sa din partid. Contestatia nu a fost, înca, solutionata, nu a venit raspunsul. Conform Constitutiei si drepturilor omului, orice cetatean este nevinovat pîna la proba contrarie. Potrivit statutului PNL, orice actiune contestata se supenda pîna la rezolvarea contestatiei“. Andrei Baciu va ramîne, astfel, în Consiliul Local înca pe putin o luna de zile, deoarece asemenea situatii se discuta doar în sedinte ordinare. Cazul nu poate fi, însa, amînat prea mult, exclus pîna la alegerile din 2008, pentru ca Legea nr. 249 din 22 iunie 2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali spune la „Art. 9: (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judetean înceteaza de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în urmatoarele cazuri: a) demisie; b) incompatibilitate; (...) h1) pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales“. Andrei Baciu a fost exclus din PNL pe 31 martie.

Articol afisat de 1990 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ramonapneamt la data 31.05.2007 22:58
perseverenta
nu il cunosc personal pe Baciu dar observ cu cita "indirjire" este "vinat" de "Monitorul" !
Se vede din avion "echidistanta " cu care tratati acest caz probabil stimulati de cel care este pe lista "de asteptare" a PNL !!
"Felicitari" pentru "impartialitate" si "profesionalism"!!
Ad�ugat de cicero la data 31.05.2007 23:39
Baciu cel cinstit, viteaz si echilibrat
Domnul consilier baciu este cel mai realist consilier local. Cind a candidat la Primarie a batut recordul la promisiuni, ca el face "intretinerea gratis" pentru tot poporul. Acum, si-a atacat colegul de partid de la care, cu onor, imprumuta bani, da asta nu-i nimic pentru preacinstitul onorabil consilier. In rest, cinstitul consilier sta fara contract intr-un spatiu al orasului, fara contract, fara chirie ! Parca mai avea si o firma in faliment, deci este un reprezentant de frunte a gastii ce tepuieste orasul dupa modelul pesedist perfectionat. care gasca? Sa ne spuna doamna viceprimar, cu doamna Boengiu si alte citeva doamne care au speriat un oras francez infratit cu cumparaturile lor. Poate scrie Monitorul si despre astea, ca sa fie si mai echidistant.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective